Здравейте, предстои ми отваряне на малко кафене в София. Незнам какви разрешителни ми трябват и от каде да започна с бюрокрацията...Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Документи за отваряне на кафене?
Collapse
X
-
кафе
Първо трябва да видиш дали помещелнието отговаря на изискванията най вече на пожарна ХЕИДа викнеш човек от тях и да го види.Така полезно ще вземеш от тях разрешениеАко има комшии дали са съгласни да има кафе .Трябва всеки да се подпише че няма противТова като начало което е най важно и понякога доста трудно.Ако преди това там е имало кафе е по лесно.Фирма и оборудване .Като това е готово викаш пожарната ХЕИ и от общината тези където дават разрешение за търговска дейност .Черпиш ги дават ти разрешителни и слагаш касов апарат .През това време си търсиш доставчици персонал ако е по голямо.Важно е да видиш и цените какви ще са.Не трябва да са нито много ниски нито и високи.Може да се огледаш за други подобни кафета наоколо=за сравнение.[/list]
Коментар
-
Колега, плати си на някой да ти оправи документите. Това не е шега работа, а и мисля че едва ли тук някой ще ти помогне.След всички изчерпателни до тук обяснения подлежиш на акт по доста нормативни документи. Някой от изписаните до тук институции няма да ти дадат разрешение по няколко причини. Една от тях е, че заведението трябва да бъде категоризирано.
Коментар
-
Благодаря за отговорите,сега , когато започнах с документалната част , се оказа че не е толкова страшно - минах Агенцията по безопасност на храните ,ДДД ,трудова медицина. Говорих с фирма посредник и ми обясниха какво трябва да изпълня, като те съдействат за издаването на "НАССР - за безопасни практики" а другото го правя самФиат Крома 1,9 Mjet 150 автоматик
Крайслер Вояджер 2,5 CRD 144
ex:Lancia lybra 2.4 jtd
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар