Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крома или Браво, за коли след 2006г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крома или Браво, за коли след 2006г.

Двигателите моля да не се коментират, щото са еднакви и е ясно поне за мен какъв ще е избора. Искам да коментираме комфорт, возия, практичност, поддръжка и те така....
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Куни, имам Браво 2008 г. Ела, вземи го и го покарай няколко дни да си придобиеш реална представа. Автомат е, 1.4 ТурбоДжет.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
    Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
    Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Re: Крома или Браво, за коли след 2006г.

donnna написа:
      Двигателите моля да не се коментират, щото са еднакви и е ясно поне за мен какъв ще е избора. Искам да коментираме комфорт, возия, практичност, поддръжка и те така....
      Bravo II1) Комфорт: Да му се ненадяваш - обемен салон. Може би защото съм му свикнал, но от гледна точка на водача всичко му е на място, нищо претрупано или трудно достъпно. Сравнено с други автомобили от класа и година на производство по-удобни и меки седалки. 2) Возия: като всички по-нови автомобили - сравнително твърда.3) Практичност: Сравнено с комбито, по-малко практичен автомобил, но пък с пета врата.4) Поддръжка: Сравнително скъпа.
      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Какво и е скъпото на поддръжката сравнено с една Астра или Меган на същите години например? При предното окачване нали шарнира е отделен?
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Ако не бързаш, като идвам към Бургас, ще ти дам едно завойче с Кромата, да придобиеш представа и от нея.На мен лично Бравото ми идва малко. Но и Кромата си има недостатъци де, не е перфектният автомобил. Но мисля, че пред Браво е по-добрият избор.П.П. Двигателите им не са едни и същи с изключение на 1.9 mjtd 120 к.с. (който е сравнително рядък при Крома). Другите нямат нищо общо.

Коментар

Immortal написа:
            П.П. Двигателите им не са едни и същи с изключение на 1.9 mjtd 120 к.с. (който е сравнително рядък при Крома). Другите нямат нищо общо.
            И Multijet 150 16V, който не е особено рядък при Крома.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

spark написа:
              Какво и е скъпото на поддръжката сравнено с една Астра или Меган на същите години например? При предното окачване нали шарнира е отделен?
              То поддръжката не спира само до шарнирите. При мен там още нищо не е пипано, но едно друго малко примерче - дизеловия горивен филтър тръгва от 30 лв.

Коментар

Flow написа:
                spark написа:
                То поддръжката не спира само до шарнирите. При мен там още нищо не е пипано, но едно друго малко примерче - дизеловия горивен филтър тръгва от 30 лв.
                Тръгва от 30 и стига до 160лв :D
                LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

PSG написа:
                  Immortal написа:
                  П.П. Двигателите им не са едни и същи с изключение на 1.9 mjtd 120 к.с. (който е сравнително рядък при Крома). Другите нямат нищо общо.
                  Мда. Не знаех, че на Браво има и 150 к.с, изненадах се, но явно е така.

Коментар

mitaka_71 написа:
                    Flow написа:
                    spark написа:
                    Тръгва от 30 и стига до 160лв :D
                    Има едно сервизче което ползвам, момчето ми намира Champion за (19-20) лв. но филтъра на Man например, е с цена близка до 100.

Коментар

Immortal написа:
                      PSG написа:
                      Immortal написа:
                      Мда. Не знаех, че на Браво има и 150 к.с, изненадах се, но явно е така.
                      Е колега Immortal, ще взема да се засегна , има и 150 бензин, но казахме че моторите няма да коментираме.Напълно съм съгласен - кромата е по-практичния автомобил.

Коментар

Да, но съединител Sashs за Astra H (2004г.) е 640лв, за Bravo - 380лв. Говорим за дизеляци около 120 коня.Разгледах и Пежо 308.. общо взето някои неща при Браво са по-скъпи, други по-евтини... няма пълно щастие.
                        Flow написа:
                        spark написа:
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Flow написа:
                          Е колега Immortal, ще взема да се засегна , има и 150 бензин, но казахме че моторите няма да коментираме.Напълно съм съгласен - кромата е по-практичния автомобил.
                          Не се засягай, ама Крома няма бензинов фиатски мотор. Използват опелски - барабар със съединителите, дето са по 600 и кусур лева. Затова казах, че нямат нищо общо.А за 150-те коня говорех за дизелите. Щото съм карал Браво 120 к.с.(8V), и тогава ми бяха казали, че няма 150 к.с.(16V) на Браво. Явно са ме заблудили, и така съм го запомнил.Да не коментираме повече двигателите все пак, по желание на автора на темата.

Коментар

Браво ... Тая крома,грозна и неудобна.Рядко италиянска кола да не ми хареса външно.но мултипла и крома определено съм ги отписал. Бравото поне все още незнайно защо ако е с повечко есктри си държи цена,докато кроми по 5-6000 лв под път и над път ...
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Що се отнася до дизайн, Крома 2 е може би най-безличния на външен вид Фиат, като засенчва дори предишният ми "фаворит" Регата в това отношение. Ако му се махне емблемата може да мине за Грейт Уол. А Браво 2 ще е с актуален дизайн и след 5 години.
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                              X