Станах неволен ( но не и недоволен )зрител на това филмче. Весело, забавно и уводно към онова, което тресе днешна Европа. Може би в закостенелия ми мозък така изглеждаше, въпреки, чевида на децата в киносалона беше друг. И все пак, колкото детско да изглеждаше филмчето до всяко дете в киносалона имаше и възрастен, а в нашия случай и трима възрастни до едно 8 годишно момченце. Това е филм, в който всички животни независимо от порода, размер и вид живеят на едно място, в град наречен Зоополис. В този град кметът е лъв,заместникът му е овца, полицейския шеф е лъв, действащите полицаи тигри, носорози, леопарди, вълци, администрацията е съставена от ленивци, приемчикът в полицията е охранен тигър продаващ се за всичко...Кръвожадните пазят реда и Законите, а Законът в този Зоополис е изключително строг и жесток към тези, които дискриминират по-малките, по-низшите, по-слабите и незащитени животни. Големите пазят малките и низшите и дори гледат да си нямат работа с тях за да не пострадат, ако се получи оплакване след комуникацията им. Дори в магазините малките имат предимство. Сред описаните малки обаче има изпечени престъпници, които знаят правата си и могат да търсят отговорност от всеки лъв, тигър, носорог или "кръвожадник", който ги обиди и/или свърже миналото им, като част от някаква хранителна верига. Полицаите са строги и жестоки и толерират насилието само, когато се налага да пазят малките и беззащитните. За да се чувстват уютно, мишките в Зоополиса живеят в луксозен и устроен според размерите им квартал. Точно от този квартал е и най-големия мафиот в града - плъх, чиято охрана е съставена само от кръвожадни мечоци. Въпреки това този мафиот не е пипан от никого, защото в противен случай ще му бъде нарушено изконното право да се чувства пълноправен сред големите и по-силните телом............Та до тук с впечатленията от филма. Гледайки го обаче заместих всички големи животни с европейци и всички низши, слаби и беззащитни с оная част от света, която в момента се преселва от Азия и Африка в "Стария континент". В създалата се обстановка и гледайки снощи, как белгийската полиция брутално се "справя" със сънародниците си излезли на бунт ( да бунт, не стачка ) срещу политиката на Брюксел в разпищолване на държавността за сметка на нещо чуждо, друго, различно и корено противоположно на вярата, културата и традициите на местното население си задавам въпроса. Е ли сме вече Зоополис, и кой цели създаването на тази утопия ?..............................Впрочем филмчето е американско.Ето и трейлъра. А в частта с администартивното обслужване от ленивци е весело и явно препоръчително за този свят, за който ни подготвят. Иначе, ако избиете от главите си всякакви презумпции филмчето е красиво и увличащо. Не съм вярвал, че на тази възраст мога да изгледам анимация с подобен захлас.https://www.youtube.com/watch?v=bEkTBCSQQ2w
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зоотрополис.
Collapse
X
-
Зоотрополис и на мен ми хареса много, а малката (3г) седя и гледа през цялото време с интерес .... честно казано, не очаквах Продукцията е много на ниво и определено си заслужава 100+ минути в киносалона! А иначе пълнометражната анимация от години вече е колкото за деца, толкова и за възрастни, според мен Поне аз във всяко едно филмче намирам достатъчно зрял хумор и както ntodorov отбеляза - доста яки препратки към проблемите от света на възрастните
-
Re: Зоотрополис.
ntodorov написа:Станах неволен ( но не и недоволен )зрител на това филмчеLupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Re: Зоотрополис.
geo_g написа:ntodorov написа:Станах неволен ( но не и недоволен )зрител на това филмчеA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар