При мен нещата ще се получат бавно защото в момента си търся подходящо и "скрито" помещение и събирам инструменти който ще са ми нужни. Междувременно момчета с което трябваше да го отворим се оказа супер несериозен и в крайна сметка ще си го направя сам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гараж-сервиз или опит за собствен бизнес.
Collapse
X
-
Не съм имал собствен сервиз, преди доста години за известно време обаче бях управител на такъв. Не помня колко...някъде три месеца, собствениците му разделяха бизнеса на няколко части и се наложи да се занимавам с нещо, от което нищо не разбирам. Работеха 6 майстори и двама човека администрация. Толкова заварих, толкова ги оставих. Не ми се е налагало да освобождавам хора и да търся работа за сервиза. Обслужваха се основно камиони и лекотоварни. Не се е усетила липса на работа, не се крадеше, като цяло нещата бяха изчистени откъм документация и всичко беше законно. Инвестицията на собствениците възлизаше на около половин милион лева. Предполагам и сега горе-долу толкова ще ти трябват, за да направиш сравнително голям законен сервиз върху собствена земя.От там нататък-много е важно да имаш проверени доставчици на части. Просто по тая точка право на грешка нямаш. Веднъж сложиш ли менте в кола на клиент, той повече няма да се върне в сервиза ти и почти сигурно няма да ти доведе нови клиенти. Нужен ти е професионален инструмент, който не е евтин. Някои специфични машини също може да са ти проблем. Немалка сума ще ти стои затворена винаги в консумативи. Масла, филтри, безброй дреболии, които трябва или да ги имаш налични, или да има кой да ти доставя бързо. За работата сам...Това е до време. Понякога много дълго, понякога много кратко.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар