Всичко много хубаво, ама събота и неделя кой доставчик работи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гараж-сервиз или опит за собствен бизнес.
Collapse
X
-
Никой, но другите майстори как работят събота и неделя? Ако може да се ремонтира добре, ако не ще се чака понеделника за части. Аз до колкото съм виждал голям сервиз с възможност да има части в наличност в събота и неделя не работи.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Окачване, масла, спирачна система в това ще се специализирам. Защо си мислиш че всички сервизи имат налични части при тях, най-вероятно или ще се чуем с клиента по рано за да погледнем колата и да видим какво ще трябва да купя или той ще дойде с часта. Събота и неделя може да работи някой сервиз който разполага с налични части, но цената в него най-вероятно ще е 3на на мойте.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Масовият проблем във всеки сервиз и магазин са именно частите.Няколко пъти ми се е случвало примерно за накладки да има няколко модела които да се слагат на един и същ автомобил. Отивам в магазина питам за цена и се почват разправиите. От тогава съм решил частите да ми ги заръчва майстора. Първо,че на място може да види каква точно е частта и да ми я поръча.Отделно ,че му я дават на по-добра цена.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Масовият проблем във всеки сервиз и магазин са именно частите.Няколко пъти ми се е случвало примерно за накладки да има няколко модела които да се слагат на един и същ автомобил. Отивам в магазина питам за цена и се почват разправиите. От тогава съм решил частите да ми ги заръчва майстора. Първо,че на място може да види каква точно е частта и да ми я поръча.Отделно ,че му я дават на по-добра цена.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Ами и тук е така, който може те реже през кръста, ама хората като видят сервиз с нов подемник и откачат, на комшията демферен маховик, съединител комплект 1050лв, за работа 350 с отстъпка. И му казах, значи сваляне и качване на скорости е 100- 120лв, ама нашият изцепи... ми да ама това е в нов сервиз и за това, аз просто спрях да му обяснявам, кат е будала нека плаща.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Някой мастори искат да си избият вложените пари още от първите клиентиКолега, някой майстори търсят масленият филтър на Фокус Ц-Макс от долу,ама не е там, точно поради тази причина започнах преди няколко години да чета усилено за коли,мотори, окачвания, диагностики и сега се реших да впрегна знанията си и да отворя сервизче. А всеки сам може да прецени, заслужава ли си да даде 10-20 лева повече за перфектно свършена работа или да рискува някой некадърник да му пипа спирачките.Днес разгледах цените на повечето автосервизи и като за начало мисля мойте да са 25-30 процента на долу (за работа).Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Еб**о в сервиза, смяна предни накладки 38лв, поленов филтър 19, смяна на крушки на стопове 15лв. Мойте цени явно ще са 60% надолу от тези, ама то в малък беден град не са както в София.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
flippy89 написа:Еб**о в сервиза, смяна предни накладки 38лв, поленов филтър 19, смяна на крушки на стопове 15лв. Мойте цени явно ще са 60% надолу от тези, ама то в малък беден град не са както в София.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
flippy89 написа:Еб**о в сервиза, смяна предни накладки 38лв, поленов филтър 19, смяна на крушки на стопове 15лв. Мойте цени явно ще са 60% надолу от тези, ама то в малък беден град не са както в София.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Не може да се сравнява ни най-малко. Имат задължителни обучения през определено време, които трябва да се плащат. Ъпдейти на софтуер - също. През Х време решават, че трябва да се смени табелата на сервиза - пращат ти фактурата. Не те питат искаш ли, не искаш ли...А че тези разходи не дават качество и не съм доволен от нито един официален сервиз - не съм. Няколко марки служебни коли сме сменили.
Коментар
-
Пожелавам ти успех,аз съм на мнение, че най-добре правим това, което обичаме. Лека полека ще ти се получат нещата, важното е да имаш уменията и доброто отношение ( че вече е голям недостиг). Аз имам пример за подобен успех. От просто хоби и интерес, до работещ бизнес, само че става въпрос за друга сфера ( ***Модерирано*** пожарогасители), но няма значение, идеята е важна. Стискам палци.Нарушена т. 2.4 от правилата.Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар