Колеги какво мислите за отваряне на сервиз в едно малко гаражче, мисля да сменям масла, ремонт на окачване, спирачкии до някъде електричарски услуги( връзване на аларми, централни, касетофони и тн.) Дали би имало успех едно такова гаражче при положение че ще работя в началото в сивият сектор и цената е приемлива. Имам 90% от инструментариума като остатъка мога да закупя без проблем. Как функционират другите малки сервизчета и те ли са в сивият сектор или как са се лицензирали?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гараж-сервиз или опит за собствен бизнес.
Collapse
X
-
вервиз
Някой работят в сивия сектор така от години без проблем Други може да им правят проблем дори и да са законни с 3.5 височина в сервиза с договор за изкупуване на отработеното масло и други простоти .Зависи къде си и кой ти е комшия или конкуренция наблизо./Нов-автосервиз-Документацията--която-ни-трябва /Като пишеш в нета излиза част от изискванията Ако е по затулено -квартално сигурно няма да е много в изискванията Но първото да е чисто да събираш маслото и старите части да не се пуши ,да има място за колите ,поне един пожарогасител по свестен на видно място.
-
Гаражът, в който аз си правя колата е изцяло в сивия, да не казвам в черния сектор.Ремонтите са много по-качествени и много много по-евтини от официалните сервизи.Всъщност разликата е, че там отивам при определен човек. ТОЙ е сервиза. Докато като идеш в истински сервиз, не знаеш кой ще ти човърка колата. Този някой най-вероятно ще е на заплата, и може да има зъб на шефа си, като си го изкара на твоята кола. Колкото и да е престижен сервиза. Тъй че - почни да ремонтираш коли на приятелите си на по-тънки цени, в един момент ще откриеш, че имаш много повече приятели, отколкото си мислиш Пък ако е дал Господ - после може да помислиш и за официализиране. Но всичко зависи от мястото, от съседите и т.н. - както написа и Ключаря.
Коментар
-
Преди всичко съм човек който е перфекционист по отношение на работата и мисля и така да работя. Имам чичо който е в този занаят от 30години и той като за начало може да ми помогне с клиентите или ако не мога да разреша някой проблем да ми помогне.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
krasio_79bs написа:Че то освен големите сервизи и тези с пунктове за ГТП има ли други дето да са легални? Основно са в сивия сектор.Дано само няма някой "доброжелател" или недоволен клиент да ти изпрати някой проверяващ,че тогава идва мъката.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Както е написал по горе иннмортал и моят майстор е в сивия сектор едно гаражче на село в бащината къща ама е майстор с голямо М и човек също така цените са повече от разумни информация от преди 2 дни смяна на предни и задни амортесьори на фиат типо + смяна на маншон на ляво каре + смяна на маншон на десен кормилен накрайник и смяна на задни ударни (шокови) тампони за 60лв мисля повече от прилична цена за тоя труд.Мъжът трябва да взима толкова, че колкото и жената да изхарчи, да остава за 1 резервоар и 2 бири!
Фиат Типо 1.6 i.e некаде около 90 те години
Фиат Мареа 1.8 16v откъм края на 90 те години
Коментар
-
Re: Гараж-сервиз или опит за собствен бизнес.
flippy89 написа:Колеги какво мислите за отваряне на сервиз в едно малко гаражче, мисля да сменям масла, ремонт на окачване, спирачкии до някъде електричарски услуги( връзване на аларми, централни, касетофони и тн.) Дали би имало успех едно такова гаражче при положение че ще работя в началото в сивият сектор и цената е приемлива. Имам 90% от инструментариума като остатъка мога да закупя без проблем. Как функционират другите малки сервизчета и те ли са в сивият сектор или как са се лицензирали?207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Ако в момента имаш сигурна работа за поне 7-800 лв. заплата, по-добре не се захващай с това.Пресметни колко окачване и масло трябва да смениш, че да ги докараш месечно тези пари. Ще имаш ли толкова клиенти?Ако пък в момента вземаш около минималната, въобще не го мисли, ми започвай да правиш нещо с живота си Сега лятото ще ти е горе-долу добре, но като дойде зимата, започват разходи за отопление, ръцете ти стават на кокал, вода, кал, мрънкалници...Доста бързо интересното ти хоби ще се превърне в скучно и досадно ежедневие."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
M5kov написа:Ако в момента имаш сигурна работа за поне 7-800 лв. заплата, по-добре не се захващай с това.Пресметни колко окачване и масло трябва да смениш, че да ги докараш месечно тези пари. Ще имаш ли толкова клиенти?Ако пък в момента вземаш около минималната, въобще не го мисли, ми започвай да правиш нещо с живота си Сега лятото ще ти е горе-долу добре, но като дойде зимата, започват разходи за отопление, ръцете ти стават на кокал, вода, кал, мрънкалници...Доста бързо интересното ти хоби ще се превърне в скучно и досадно ежедневие.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ще отговора едно по едно, заплата взимам 440лв и заедно с тази на жената не стигат. Да се занимавам с коли е хоби което ми носи голяма радост и се надявам и пари да изкарвам от него. Ясно ми е богат монтиор няма,но поне ще работя за себе си и ще имам време и да гледам кошерите с който съм се захванал.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
flippy89 написа:Ще отговора едно по едно, заплата взимам 440лв и заедно с тази на жената не стигат. Да се занимавам с коли е хоби което ми носи голяма радост и се надявам и пари да изкарвам от него. Ясно ми е богат монтиор няма,но поне ще работя за себе си и ще имам време и да гледам кошерите с който съм се захванал.
Коментар
-
Airfan написа:flippy89 написа:Ще отговора едно по едно, заплата взимам 440лв и заедно с тази на жената не стигат. Да се занимавам с коли е хоби което ми носи голяма радост и се надявам и пари да изкарвам от него. Ясно ми е богат монтиор няма,но поне ще работя за себе си и ще имам време и да гледам кошерите с който съм се захванал.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар