MishoMix, ама разбира се, който е на върха на пирамидата няма нищо против тия отдолу да се набутат, ако може с повече
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Простотията българска
Collapse
X
-
Преди доста години, на майка ми не и стигаха 7-8 месеца до пенсия. Не можа никъде да си намери работа и тогава решихме аз да направя една фирма, в която да я назнача на работа. Трябваше да има някаква дейност. Изглеждаше ми добре продажба на вестници и списания. Намерих един стар павилион, малко боя, наем на общината, договори с една фирма да зарежда и готово. Очакваше се да работи по 3-4 часа. То след това от там така или иначе никой не минава и няма кой да купува. Майка ми цял живот е работила с пари и материални активи. Заплати и заработки на минимум 20 човека са минавали цял живот през нея. Разпределение на работа, командировки...всичко.Не е да не разбира. Та...минал някакъв мангал и предложил предплатени карти за телефони "евтино". На половин цена примерно. При положение, че у нас си знаем, че от цигани никога нищо не се купува, защото или е крадено, или е някаква измама. Не съм го измислил аз, тя ме е учила така...Да, ама тогава ги купила. Всикчките бяха празни! Отворени с бръснарско ножче,после залепени с тиксо. Ужас....тя си личи от пет метра измамата.Понякога става така, че мозъка си спира защитните механизми. Човек престава да мисли. И влиза в схемата...Всеки може да влезе в нея !
Коментар
-
Kay_ написа:MishoMix написа:Шопе
Коментар
-
Immortal написа:Една моя приятелка от 10-тина, че и повече години се занимава с Amway. Отдавна е спряла да ме агитира, щото като я гледам - не е забогатяла. След толкова време "вербуване" на мрежа, я си докарва по около 50 лв на месец, я не. Ама пък 50 кинта кой ти ги дава?Иначе в началото бяха едни приказки, как след няколко месеца ще кара Мерцедес.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Immortal написа:Kay_ написа:MishoMix написа:ШопеВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Шоплука, спадаше в определението "и т.н." Не ми се задълбава в тази посока, понеже не съм почитател на такива разделения. Колко е голяма Бг, че да се цепим по региони. Иначе съм си Болярин до гроб.И аз да споделя една подобна случка от преди 8 години. БТВ, след тази случка си ограничих достъпа до СВ-то у жоб-са. Звъни ми един ден един човек със страхотно бизнес предложение към мен. Мога да печеля много пари на месец, но по телефона не можеше да ми каже нищо и трябваше да отида на презентация. Тогава бях в период в който си търсех работа и реших да отида. Свършвам лекции и газ с тролея към хотел Родина (той май вече не работи).Излезе един пумпал пред всичките и почна да обяснява как бил в топ 10 на най-богатите в Източна Европа и ние сме можели да станем като него. А той си беше 5-6 години по-голям от мен. Та показва едни графики, използваше едни купешки думи...абе чудо и приказ.Ставаше дума за добавки към горивата. Ама какви добавни - качваха конете с 30 % и сваляха разхода с толкова. Пускаха ни едно видео да гледаме на човека, който го е измислил. Ммм един чичак, по потник, говори как измислил революционен продукт. Та за да започна, трябваше да купя добавни за 200лв и да почна да ги продавам.И пак схемата беше пирамидална, % от продажбите (ако реша да правя такива) отиват при човека, който ме е завел. В карйна сметак, изпих две кафета, един сок и една вода на аванта. Убих 2-3 часа време и хааайде да си правя проектите у домаФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
ele написа:Immortal написа:Kay_ написа:MishoMix написа:Шопе
Коментар
-
За България си е нормално както каза Дидо . Трябва да си прост и да работиш и да взимаш трохички от хляба докато някои тарикат си е измислил схема . Еми да аз съм за такова нещо може да бъда нападнат но пък що да не ? напълно законно не си против закона не караш хората насила сами идват при теб просто им пишеш разни глупости и колко му трябва на един изпаднал човек ... да се върже .И още измами колко щеш не е само тая . ( Малък пример ) Един познат продаваше вода с кокосови стърготини по 4 лв /бр 500 мл . Еми тая вода струваше 30 стотинки със все шишето и етикета а тои продаваше с стекове докато имаше далавера е все някога свършва :D ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА ТАРИКАТИ . Не се отнася само за Българина ами за цял свят .Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
-
не ги караш, лъжеш ги - нарича се измама и изобщо даже не е напълно законно. Едно е да продаваш вода с 400% надценка, друго е да лъжеш, че детето ти катастрофирало и му трябват 4000 лева за операция. Жалко е, че приемате тези неща за нормални. И кво, ако срещнете някоя бабичка с пари за болната си внучка или климатици, няма да я спрете, щото е нормално ли?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:не ги караш, лъжеш ги - нарича се измама и изобщо даже не е напълно законно. Едно е да продаваш вода с 400% надценка, друго е да лъжеш, че детето ти катастрофирало и му трябват 4000 лева за операция. Жалко е, че приемате тези неща за нормални. И кво, ако срещнете някоя бабичка с пари за болната си внучка или климатици, няма да я спрете, щото е нормално ли?
Коментар
-
ele написа:не ги караш, лъжеш ги - нарича се измама и изобщо даже не е напълно законно. Едно е да продаваш вода с 400% надценка, друго е да лъжеш, че детето ти катастрофирало и му трябват 4000 лева за операция. Жалко е, че приемате тези неща за нормални. И кво, ако срещнете някоя бабичка с пари за болната си внучка или климатици, няма да я спрете, щото е нормално ли?Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
Ex.Bravo 1997 1.8 GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар