Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Простотията българска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

MishoMix, ама разбира се, който е на върха на пирамидата няма нищо против тия отдолу да се набутат, ако може с повече
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Е па ази не сакам БМВ тройка, затуй нема да участвам
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Преди доста години, на майка ми не и стигаха 7-8 месеца до пенсия. Не можа никъде да си намери работа и тогава решихме аз да направя една фирма, в която да я назнача на работа. Трябваше да има някаква дейност. Изглеждаше ми добре продажба на вестници и списания. Намерих един стар павилион, малко боя, наем на общината, договори с една фирма да зарежда и готово. Очакваше се да работи по 3-4 часа. То след това от там така или иначе никой не минава и няма кой да купува. Майка ми цял живот е работила с пари и материални активи. Заплати и заработки на минимум 20 човека са минавали цял живот през нея. Разпределение на работа, командировки...всичко.Не е да не разбира. Та...минал някакъв мангал и предложил предплатени карти за телефони "евтино". На половин цена примерно. При положение, че у нас си знаем, че от цигани никога нищо не се купува, защото или е крадено, или е някаква измама. Не съм го измислил аз, тя ме е учила така...Да, ама тогава ги купила. Всикчките бяха празни! Отворени с бръснарско ножче,после залепени с тиксо. Ужас....тя си личи от пет метра измамата.Понякога става така, че мозъка си спира защитните механизми. Човек престава да мисли. И влиза в схемата...Всеки може да влезе в нея !

Коментар

Kay_ написа:
          MishoMix написа:
          Шопе
          Така...тези определения "човечец", "господинчо"и . т.н.
          Не разбрах само що нищо не каза за "Шоплука" Или вече се чувстваш такъв?Аз предлагам да укротите страстите. Всеки има поне глава на раменете си, да я използва както може.Някои наистина печелят пък, вие ся кво?Една моя приятелка от 10-тина, че и повече години се занимава с Amway. Отдавна е спряла да ме агитира, щото като я гледам - не е забогатяла и ѝ го казах. След толкова време "вербуване" на мрежа, я си докарва по около 50 лв на месец, я не. Ама пък 50 кинта кой ти ги дава?Иначе в началото бяха едни приказки, как след няколко месеца ще кара Мерцедес.

Коментар

Immortal написа:
            Една моя приятелка от 10-тина, че и повече години се занимава с Amway. Отдавна е спряла да ме агитира, щото като я гледам - не е забогатяла. След толкова време "вербуване" на мрежа, я си докарва по около 50 лв на месец, я не. Ама пък 50 кинта кой ти ги дава?Иначе в началото бяха едни приказки, как след няколко месеца ще кара Мерцедес.
            Преди 10тина години и мен един познат ме замъкна на някакво представяне на Amway.не ми беше казал за какво иде реч и аз отидох. Беше в един апартамент и представящия си беше събул обувките. Чертаеше невероятни планове за забогатяване. Имаше дупки по чорапите Само не знам защо заглавието на темата е такова.Наивността и простотията са различни неща, а и нито едното не е български патент.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Immortal написа:
              Kay_ написа:
              MishoMix написа:
              Шопе
              Не разбрах само що нищо не каза за "Шоплука" Или вече се чувстваш такъв?Аз предлагам да укротите страстите. Всеки има поне глава на раменете си, да я използва както може.Някои наистина печелят пък, вие ся кво?Една моя приятелка от 10-тина, че и повече години се занимава с Amway. Отдавна е спряла да ме агитира, щото като я гледам - не е забогатяла. След толкова време "вербуване" на мрежа, я си докарва по около 50 лв на месец, я не. Ама пък 50 кинта кой ти ги дава?Иначе в началото бяха едни приказки, как след няколко месеца ще кара Мерцедес.
              Ти сериозно ли? Значи е нормално и приемливо да се печели с измама????

Коментар

Шоплука, спадаше в определението "и т.н." Не ми се задълбава в тази посока, понеже не съм почитател на такива разделения. Колко е голяма Бг, че да се цепим по региони. Иначе съм си Болярин до гроб.И аз да споделя една подобна случка от преди 8 години. БТВ, след тази случка си ограничих достъпа до СВ-то у жоб-са. Звъни ми един ден един човек със страхотно бизнес предложение към мен. Мога да печеля много пари на месец, но по телефона не можеше да ми каже нищо и трябваше да отида на презентация. Тогава бях в период в който си търсех работа и реших да отида. Свършвам лекции и газ с тролея към хотел Родина (той май вече не работи).Излезе един пумпал пред всичките и почна да обяснява как бил в топ 10 на най-богатите в Източна Европа и ние сме можели да станем като него. А той си беше 5-6 години по-голям от мен. Та показва едни графики, използваше едни купешки думи...абе чудо и приказ.Ставаше дума за добавки към горивата. Ама какви добавни - качваха конете с 30 % и сваляха разхода с толкова. Пускаха ни едно видео да гледаме на човека, който го е измислил. Ммм един чичак, по потник, говори как измислил революционен продукт. Та за да започна, трябваше да купя добавни за 200лв и да почна да ги продавам.И пак схемата беше пирамидална, % от продажбите (ако реша да правя такива) отиват при човека, който ме е завел. В карйна сметак, изпих две кафета, един сок и една вода на аванта. Убих 2-3 часа време и хааайде да си правя проектите у дома
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Фуел Фрийдъм Интернешънъл. Колко време ме облъчваха и мен да слагам тези таблетки не е истина.

Коментар

ele написа:
                    Immortal написа:
                    Kay_ написа:
                    MishoMix написа:
                    Шопе
                    Не разбрах само що нищо не каза за "Шоплука" Или вече се чувстваш такъв?Аз предлагам да укротите страстите. Всеки има поне глава на раменете си, да я използва както може.Някои наистина печелят пък, вие ся кво?Една моя приятелка от 10-тина, че и повече години се занимава с Amway. Отдавна е спряла да ме агитира, щото като я гледам - не е забогатяла. След толкова време "вербуване" на мрежа, я си докарва по около 50 лв на месец, я не. Ама пък 50 кинта кой ти ги дава?Иначе в началото бяха едни приказки, как след няколко месеца ще кара Мерцедес.
                    Ти сериозно ли? Значи е нормално и приемливо да се печели с измама????
                    Тъй като ме знаеш... сериозно ли е? Не е приемливо. Но е нормално.

Коментар

За България си е нормално както каза Дидо . Трябва да си прост и да работиш и да взимаш трохички от хляба докато някои тарикат си е измислил схема . Еми да аз съм за такова нещо може да бъда нападнат но пък що да не ? напълно законно не си против закона не караш хората насила сами идват при теб просто им пишеш разни глупости и колко му трябва на един изпаднал човек ... да се върже .И още измами колко щеш не е само тая . ( Малък пример ) Един познат продаваше вода с кокосови стърготини по 4 лв /бр 500 мл . Еми тая вода струваше 30 стотинки със все шишето и етикета а тои продаваше с стекове докато имаше далавера е все някога свършва :D ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ ЩЕ ИМА ТАРИКАТИ . Не се отнася само за Българина ами за цял свят .
                      Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

не ги караш, лъжеш ги - нарича се измама и изобщо даже не е напълно законно. Едно е да продаваш вода с 400% надценка, друго е да лъжеш, че детето ти катастрофирало и му трябват 4000 лева за операция. Жалко е, че приемате тези неща за нормални. И кво, ако срещнете някоя бабичка с пари за болната си внучка или климатици, няма да я спрете, щото е нормално ли?

Коментар

ele написа:
                          не ги караш, лъжеш ги - нарича се измама и изобщо даже не е напълно законно. Едно е да продаваш вода с 400% надценка, друго е да лъжеш, че детето ти катастрофирало и му трябват 4000 лева за операция. Жалко е, че приемате тези неща за нормални. И кво, ако срещнете някоя бабичка с пари за болната си внучка или климатици, няма да я спрете, щото е нормално ли?
                          Не казах, че е нормално да лъжеш бабичките.Казах, че е нормално бабичките (и не само) да се оставят да бъдат лъгани.Не ми изкривявай думите.А е нормално поради особености на психиката, поради тотална повсеместна тъпота, неграмотност и простотия.

Коментар

Immortal, това не беше за теб.

Коментар

ele написа:
                              Чакай сега кой е казал за телефони измами и бабички говоря за конкретния случай със тази схема за ( балъци ). Има още много такива дори и във фейса ми изпращат разни платени реклами да платя 50 лв и ще получа сигурен мач със коефициент 50 примерно и да заложа 100 лева.. Е не разбирам нито от залози нито от евро футбол и съответно не бих се хванал на уловката дори не ме вълнува защото знам по колко " лесен начин " си изкарвам заплатата . Предпочитам трудно и мръсно от колкото със такива шашми . Тогава най добре осъзнаваш как да цениш парите .
                              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Working...
                              X