Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се похваля ! Още една Алфа 159 във форума.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да се похваля ! Още една Алфа 159 във форума.

Най-накрая си закупих мечтания автомобил. Двигателя е 1.9 JTDm 150 к.с. Снимки, че кача до 1-2 дена. Бях пускал тема, че сякаш не върви тая кола, но днес й хванах чалъма и си върви доста добре. Външно няма никакви забележки, въте си има 1-2 косура като за Алфа - например ръчката за отваряне на предния капак се откъсна от купето още в автокъщата. Собственика искаше да я смени с ръчката от една друга Алфа в автокъщата, но и тя беше счупена. Ясно на повечето е така. Другото което е, че нещо леко почуква по окачването като се чува отпред и отзад. Отпред долу горе ми е ясно какво може да чука, но отзад си мисля, че нещо около резервната гума чука, но тея неща ще ги гледма по-нататък. В италиянския талон пишеше на един ред - "Fiat Auto Spa. " така, че оставам в този форум.
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Честито, със здраве да си е караш, с пожелание за много безаварийни мото часове. Аз също съм хвърлил оченце на една Алфа със същия мотор. Моля те, сподели си личните впечатление в бъдеще като возия (поведение на пътя - меко или твърдо вози), разход на гориво, обслужване на двигателя като ценово. Всичко за което се сетиш!
    Ясно е, че в този форум слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим...

Коментар

MishoMix написа:
      Честито, със здраве да си е караш, с пожелание за много безаварийни мото часове. Аз също съм хвърлил оченце на една Алфа със същия мотор. Моля те, сподели си личните впечатление в бъдеще като возия (поведение на пътя - меко или твърдо вози), разход на гориво, обслужване на двигателя като ценово. Всичко за което се сетиш!
      За обслужване още не мога да говоря, но мога да ти дам мнение по другите въпроси. Возията е...как да го обясня...като на всички италиански коли от среден клас. Поема добре неравностите, вътре нищо не хлопа, но се усеща, че е твърдо, не е като френска кола. Вози по-добре от Фиат Браво. Разход на гориво за сега нямам много впечатления, но според борд компютъра средния разход за 30 км днес е 9.8/100 . Моментно днес постигнах рекорд на 4-та с 50 км/час оборити около 1200 - разход 3.9/100. Но аз не гоня такива стойности. По обслужването. Маслото е 5w40 марка Selenia. В книжката са описани няколко модела Selenia , които могат да се използват. Като вървеж върви добре но от около 2000 оборота...преди тва е мъртвило....
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Честито колега много безаварийни, май май и аз да взема да се похваля :D, но мина вече месец хаха. И аз си оставам в този форум, даже се чудя пречи ли на алфа да лепна стикер на фиат?!
        Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

GaTio2 написа:
          Честито колега много безаварийни, май май и аз да взема да се похваля :D, но мина вече месец хаха. И аз си оставам в този форум, даже се чудя пречи ли на алфа да лепна стикер на фиат?!
          Аз със сигурност ще лепна на фиат форума стикер , щото на алфа форума са много строги. Отвращават ме.
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Честито колега, със здраве да си я караш.
            BMW E46 coupe
            Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Честито!
              1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Честито колега! Много безаварийни км. занапред!Като съвет, махни пеперудките, колкото е възможно по-скоро, за да не береш ядове, сложи един чип ( ще усетиш съществена разлика в разхода на гориво надолу и във вървежа в положителна насока) и махни ДПФ, за да нямаш бъдещи гловоболия.
                MishoMix написа:
                Колега, съвсем накратко, мога да споделя мнение ( карам я моята вече 2 години):- поведение на пътя - много зависи от това с какви гуми е колата. Ако е със стандратните 16-ки, мога да кажа, че са й малки, не стои много стабилно. Аз съм със зимни 225/50/17 и летни 245/40/18 - мога да то кажа, че е изключително стабилна, много рязка в завоите, няма недозавиване и разни други кусури, като пътно поведение, колата е страхотна. - возия - определено доста стегната към твърда. - разход на гориво - отново зависи от доста неща - дали е със затапен ЕГР, чип и т.н. МОята е с премахнат ДПФ, чип ( с който на дино излезна 190 к.с.), затапен ЕГР - извънградско ( с шофиране до 140 км/ч, 3 човека, багаж и вкл. климатик) - 5.8 л., над 140 км/ч - 6-6.5 л. Гадското, зависи от задрърванията в прекрасната ни столица е между 10 и 12 л.- обслужване на двигателя - стандартни цени като за среден клас автомобил, ориентировъчни цени - ролки с ремъци около 250 лв. / без демпферната ролка която е около 100 лв./, възд. филтър 30 лв., маслен - 8 лв, филтър купе 20 лв., термостат 65 лв., водна помпа 70-80 лв, подгревни свещи по 25лв./парчето, реле подгревни свещи около 130 лв.. По окачването скъпи са предните долни носачи ( които обаче подлежат на рециклиране) - по около 250 лв., лагер главина предна около 130 лв.Ако имате още въпроси, съм готов да помагам с каквото мога.

Коментар

Честито, със здраве да си я караш
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Честито и много безаварийни километри!
                    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Честита да ти е ! Явно сърцето е надделяло върху разума за джип.
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Честито!И аз от време на време си мечтая да сменя Кромата със 159, ама засега се удържам

Коментар

След Крома ако се качиш на 159 , ще ти се струва по-тясно от Бравото. Аз поне така се ужасих като се качих веднъж да карам 159-ка.
                          Фиат Крома 1.9 16v+
                          Фиат Браво 1.6 16v
                          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

И моя първи избор беше 159, комби, но се спрях на Крома. :D По темата!Колега, само да те радва и хиляди безаварийни километри! :D
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Честито колега !
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                              X