Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реставриране на Фиат Баркета

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Реставриране на Фиат Баркета

Здравейте на всички, от седмица имам "Fiat Barchetta" и съм се наел с целта да я реставрирам, защото си има работа по-нея.Колата ми е наборка от първите "Баркети" 95г.До тук съм сменил разбира се маслото с филтрите и всички други течности, както ангренажен и пистов ремък с ролките и накладки.Смених и гюрука с втора ръка който ми беше даден от предния собственик, остава ми цялостно пребоядисване и някой дреболийки.Ще се радвам да обменя опит с други хора с "Баркети" и да им задам въпроси защото имам такива, благодаря предварително, иначе съм от "Hyundai-Coupe" форумът
    Alfa Romeo GTV Spider 2.0TS
    Fiat Barchetta 1.8 16v-1995
    Hyundai Coupe 2.0 16v-2001 Hyundai Coupe 2.0 16v-1998

Честито за лодката. Да не те разочаровам ама няма много много такива тука. Но с акъл ще помагаме. Мотора е изучен до последния болт.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Имам едно въпросче, на свободен ход колата държи леко високи обороти, случва се да предърпа и един път загасна, мисля, че е от стъпковия мотор?С почистване става ли или цялостна смяна по-добре, видях, че цената на нов такъв е добра

Коментар

stef4oe написа:
        Имам едно въпросче, на свободен ход колата държи леко високи обороти, случва се да предърпа и един път загасна мисля, че е от стъпковия мотор?С почистване става ли или цялостна смяна по-добре, видях, че цената на нов такъв е добра
        Аз моя го свалих, махнах самото моторче и останалата част накиснах в нафта. След това вече нямах такива проблеми.
        Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

Реставрация !!!Предполагам, че по скоро имаш намерение да освежиш въпросната кола Дай да видим някоя снимка на това произведение.

Коментар

Преди да почнеш да реставрираш, е добре да знаеш, че колата се казва БарКета, не Барчета. Баркета на италиански означава "лодчица" или "яхтичка" Двигателят се монтира на много фиати, тъй че с него трудности няма да имаш. Окачването не съм сигурен, но мисля че е същото като на Купе.

Коментар

Immortal написа:
              Преди да почнеш да реставрираш, е добре да знаеш, че колата се казва БарКета, не Барчета. Баркета на италиански означава "лодчица" или "яхтичка" Двигателят се монтира на много фиати, тъй че с него трудности няма да имаш. Окачването не съм сигурен, но мисля че е същото като на Купе.
              Пределно ми е ясно как се пише и изговаря някой друг промени заглавието, в поста ми долу е написано на не едно място баркета.Относно другия колега, абе направо си е реставрация толкова много неща се натрупаха но утре ще щракна някоко снимки и ще пратя :P

Коментар

Мда, оправих заглавието. Видях, че по-надолу си го написал правилно, извинявам се.Късмет ти пожелавам. Аз бих карал такава с кеф. Там край морето особено...

Коментар

Immortal написа:
                  Мда, оправих заглавието. Видях, че по-надолу си го написал правилно, извинявам се.Късмет ти пожелавам. Аз бих карал такава с кеф. Там край морето особено...
                  Много ми харесва, че е спартанска и всичко е сглобено елементарно, цялата сам си я оправям, голям кеф доставя при шофиране, много приятен автомобил както и бърз, особено в проходи.Най-големия му чар е когато тавана е долу ,мерси за откликването на всички надявам се на някой сбирка да се запознаем

Коментар

Immortal написа:
                    Аз със кеф бих те наблюдавал.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ето малко снимки, тук още със бургаските регистрации https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...d2&oe=574C56EC

Коментар

От кого си я купил, колега?Преди време имаше една, която беше с неизвестен двигател и много проблеми. Продава я един мой "колега", била на жена му. Дано не е тя...
                        Alfa 159 SW 2.4 Ti
                        Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                        "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Дано колегата superfiata види темата, той имаше такава кола и може да ти каже много за ремонта и.
                          Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                          Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                          Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Колата беше закупена от Слънчев Бряг, предния собственик се казва Николай, той я е взел от Австрия лично, от къде точно и как не знам и доколко е вярно, но е австрийка със сигурност (няма ръжда :D ) За колата не са полагани грижи изобщо, смело мога да кажа, че я връщам към втори живот.Най-хубавото е,че двигателя е в добро състояние, но май почвам да чувам вариатора който за сега няма да пипам.Ето малко снимки от днес след измиването което и направих по мой начин :P пръскане със специален препарат по гюручето, мазане на кожените елементи вътре и прочие https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...ae&oe=57951D01

Коментар

Не мисля, че е необходимо боядисване, вижда ми се добре. Някой и друг парцал и карай. Май я мернах из града. Връщане към втори живот е друго... Към втори живот един колега връща един прелестен фиат 124 спайдер, дано му върви леко възстановяването, че никак не е лесно.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                              X