Здравейте на всички, от седмица имам "Fiat Barchetta" и съм се наел с целта да я реставрирам, защото си има работа по-нея.Колата ми е наборка от първите "Баркети" 95г.До тук съм сменил разбира се маслото с филтрите и всички други течности, както ангренажен и пистов ремък с ролките и накладки.Смених и гюрука с втора ръка който ми беше даден от предния собственик, остава ми цялостно пребоядисване и някой дреболийки.Ще се радвам да обменя опит с други хора с "Баркети" и да им задам въпроси защото имам такива, благодаря предварително, иначе съм от "Hyundai-Coupe" форумът
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Реставриране на Фиат Баркета
Collapse
X
-
Имам едно въпросче, на свободен ход колата държи леко високи обороти, случва се да предърпа и един път загасна, мисля, че е от стъпковия мотор?С почистване става ли или цялостна смяна по-добре, видях, че цената на нов такъв е добраAlfa Romeo GTV Spider 2.0TS
Fiat Barchetta 1.8 16v-1995
Hyundai Coupe 2.0 16v-2001 Hyundai Coupe 2.0 16v-1998
Коментар
-
stef4oe написа:Имам едно въпросче, на свободен ход колата държи леко високи обороти, случва се да предърпа и един път загасна мисля, че е от стъпковия мотор?С почистване става ли или цялостна смяна по-добре, видях, че цената на нов такъв е добраFiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Immortal написа:Преди да почнеш да реставрираш, е добре да знаеш, че колата се казва БарКета, не Барчета. Баркета на италиански означава "лодчица" или "яхтичка" Двигателят се монтира на много фиати, тъй че с него трудности няма да имаш. Окачването не съм сигурен, но мисля че е същото като на Купе.Alfa Romeo GTV Spider 2.0TS
Коментар
-
Immortal написа:Мда, оправих заглавието. Видях, че по-надолу си го написал правилно, извинявам се.Късмет ти пожелавам. Аз бих карал такава с кеф. Там край морето особено...Alfa Romeo GTV Spider 2.0TS
Коментар
-
Immortal написа:Мда, оправих заглавието. Видях, че по-надолу си го написал правилно, извинявам се.Късмет ти пожелавам. Аз бих карал такава с кеф. Там край морето особено...Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ето малко снимки, тук още със бургаските регистрации https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...d2&oe=574C56ECAlfa Romeo GTV Spider 2.0TS
Коментар
-
Колата беше закупена от Слънчев Бряг, предния собственик се казва Николай, той я е взел от Австрия лично, от къде точно и как не знам и доколко е вярно, но е австрийка със сигурност (няма ръжда :D ) За колата не са полагани грижи изобщо, смело мога да кажа, че я връщам към втори живот.Най-хубавото е,че двигателя е в добро състояние, но май почвам да чувам вариатора който за сега няма да пипам.Ето малко снимки от днес след измиването което и направих по мой начин :P пръскане със специален препарат по гюручето, мазане на кожените елементи вътре и прочие https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net...ae&oe=57951D01Alfa Romeo GTV Spider 2.0TS
Коментар
-
Не мисля, че е необходимо боядисване, вижда ми се добре. Някой и друг парцал и карай. Май я мернах из града. Връщане към втори живот е друго... Към втори живот един колега връща един прелестен фиат 124 спайдер, дано му върви леко възстановяването, че никак не е лесно.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар