Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 впечатления?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Алфа 156 впечатления?

Здравейте. Не пускам темата в алфа форума, защото там са "болни" и няма да са обективни. Изпадна ми една 156-ца седан на смешна цена. Колата е 2.0тс бензин. Интересуват ме болежките по мотора, газификация,кой каквото знае да сподели.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Точно за 156 има доста изписано в Алфа форума и всичко е вярно Имах 1.8TS! Като цяло, проблемен двигател със скъпа поддръжка. Като добавим и калпавата ходова част, можем да кажем, че 156 е красива/вече за времето си/ и капризна кола. Иначе за газификацията, на моята й сложих газов инжекцион за 1200 лв. Вървеше добре на газ, даже по-добре от бенз.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
    Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
    Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Re: Алфа 156 впечатления?

pecata написа:
      Здравейте. Не пускам темата в алфа форума, защото там са "болни" и няма да са обективни. Изпадна ми една 156-ца седан на смешна цена. Колата е 2.0тс бензин. Интересуват ме болежките по мотора, газификация,кой каквото знае да сподели.
      Общо взето, ако ти се рискува - вземай. Аз като се интересувах, всеки ми казваше, че много зависи от това какво е правил предния собственик. Всеки ми препоръчваше дизел, защото са по-здрави моторите. Другото, което ми казваха е, че ако вземам ТС то да е 2.0
      Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v

Коментар

По-добре 1.8 TS, ако ще е бензинова.
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Конкретната е 2.0тс ,ще се кара основно в София и 2 пъти в месеца извънградско. Колата е на жената на мой приятел. Голяма и е и иска по-малка. Карах я колата и останах с добри впечатления. Окачването неме притеснява,само за мотора нищо незнам.
          Fiat Tipo
          Corsa b комби !

Коментар

Карам вече 260 хиляди въпросния двигател от 210 хил е на газ...... Смених гар на глава че термостата остана затворен(което е едно на сто, но все пак..).... Купих си още една 156ца с същия двг, щото така за всеки случай.... Двигателя е железен ако се кара и потдържа с най доброто....... Лошите отзиви за ТС идват от хора направили обратното.....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Карам вече 260 хиляди въпросния двигател от 210 хил е на газ...... Смених гар на глава че термостата остана затворен(което е едно на сто, но все пак..).... Купих си още една 156ца с същия двг, щото така за всеки случай.... Двигателя е железен ако се кара и потдържа с най доброто....... Лошите отзиви за ТС идват от хора направили обратното.....
              Точно! И аз бях доволен от моята 2.0 . По едно време имах дерт със загряване, който отне време да се открие, но двигателя не се предаде. Проблемът не беше в двигател, а в периферията. Не е лош двигател според мен.
              Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
              Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
              Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
              BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Има страшно много случай на изтропал 16V T.S, имай го предвид. Последно на мой съученик такъв двигател се предаде само за 5км на магистралата с 200 - от Нови Хан до Цариградско шосе. Мре като Форд и коза - без да боледува. Винаги е сменял навреме консумативи с поне среден клас.Ако колата е евтина, вземаш, караш без да наливаш много пари, и хвърляш когато спре някъде.
                1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
                X