Здравейте. Не пускам темата в алфа форума, защото там са "болни" и няма да са обективни. Изпадна ми една 156-ца седан на смешна цена. Колата е 2.0тс бензин. Интересуват ме болежките по мотора, газификация,кой каквото знае да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алфа 156 впечатления?
Collapse
X
-
Точно за 156 има доста изписано в Алфа форума и всичко е вярно Имах 1.8TS! Като цяло, проблемен двигател със скъпа поддръжка. Като добавим и калпавата ходова част, можем да кажем, че 156 е красива/вече за времето си/ и капризна кола. Иначе за газификацията, на моята й сложих газов инжекцион за 1200 лв. Вървеше добре на газ, даже по-добре от бенз.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
-
Re: Алфа 156 впечатления?
pecata написа:Здравейте. Не пускам темата в алфа форума, защото там са "болни" и няма да са обективни. Изпадна ми една 156-ца седан на смешна цена. Колата е 2.0тс бензин. Интересуват ме болежките по мотора, газификация,кой каквото знае да сподели.Alfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Карам вече 260 хиляди въпросния двигател от 210 хил е на газ...... Смених гар на глава че термостата остана затворен(което е едно на сто, но все пак..).... Купих си още една 156ца с същия двг, щото така за всеки случай.... Двигателя е железен ако се кара и потдържа с най доброто....... Лошите отзиви за ТС идват от хора направили обратното.....Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Карам вече 260 хиляди въпросния двигател от 210 хил е на газ...... Смених гар на глава че термостата остана затворен(което е едно на сто, но все пак..).... Купих си още една 156ца с същия двг, щото така за всеки случай.... Двигателя е железен ако се кара и потдържа с най доброто....... Лошите отзиви за ТС идват от хора направили обратното.....Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Има страшно много случай на изтропал 16V T.S, имай го предвид. Последно на мой съученик такъв двигател се предаде само за 5км на магистралата с 200 - от Нови Хан до Цариградско шосе. Мре като Форд и коза - без да боледува. Винаги е сменял навреме консумативи с поне среден клас.Ако колата е евтина, вземаш, караш без да наливаш много пари, и хвърляш когато спре някъде.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар