Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конфискация на хладно оръжие от автомобил-на какво основание

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами като попаднат на "точния човек", ето какво става.Статията е от 2002г., но важни са последствиятаhttp://www.vesti.bg/novini/raneniiat...venciia-384036Бивш военен простреля футболиста Стойчо СтоиловНО, ето и допълнението:Освободиха предсрочно от затвора старшината, стрелял срещу Стойчо Стоилов. Окръжният съд в Благоевград тогава постанови 10 години затвор за бившия военен служител. По-късно обаче Върховният касационен съд намали присъдата на шест години лишаване от свобода. Симеон Мечев е освободен предсрочно от затвора за добро поведение. Той изкара в килията само четири години. http://infomreja.bg/osvobodiha-preds...ilov-1616.htmlВоенния изкара в пандиза 4 години, но Стойчо Стоев си остана инвалид за цял живот.Наистина в такива моменти не мислиш, но последствията след това могат да бъдат непоправими за едната и/или другата страна (в случая не оправдавам никой).Но иначе, да - с ръка на сърцето мога да кажа, че чувството да те "насерат" по този начин не е никак приятно, но пък погледнато от другата страна, не мисля че щях да се чувствам повече мъж с шевове по главата и изкуствени зъби. Отмъщение винаги може да има, всеки знае за "хората", които за четири цифрени суми правят чудеса, но до колко ще се оправдаят средствата за него (отмъщението) и какво ще е удовлетворението е друг въпрос.

Коментар

naskobg написа:
      krasio_79bs написа:
      Колегата ми го прибраха в у немско за една вечер в ареста ,заради кухненски нож в сака. Бил 12см,а по техният закон не можело да се носи повече от 10 см. Една вечер в ареста,сутринта пред съдия и 200 евра глоба. Ножа му бил в сака със храната в багажника. Случката е от преди 5-6 години.
      Е как си ги пренасят от магазина до домовете
      В оригиналната опаковка Аз както имам брадва и лопата в колата дали ще трябва да обяснявам, че отивам на пикник, а няма да разфасовам и заравям труп? :D
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

кола

Брадва не ти трябва щото не може да сечеш безразборно в гората -напримерПреди в ЛАДА имаше като инструмент лопаткаНе знмам как биха реагирали тукашните полицай ако видя такова снаражение То може да се ползва за добри и не добри цели уж с двойно предназначение а и си ги продават по магазините и комплект http://vromos.com/studioweb/uploads/...ing-vromos.jpg
        Прикачени файлове
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Kay_ написа:
          naskobg написа:
          Kay_ написа:
          И да...тъп народ сме
          Колега, добре че ни споделяш мнението за себе си, но аз не мисля, че българите са тъпи.
          Щом не можеш да разбереш замисъла зад теми ми думи, няма и да ти обяснявам. Сети се на комко хора им е виновна " държавата" и може да разбереш какво се има в предвид.
          Много добре се сещам, но не ти харесвам заключението. Начели се кой да ми обяснява. :D
          gamma написа:
          В оригиналната опаковка
          Не всички ножове са в опаковки. :D

Коментар

naskobg написа:
            Това е незаконно. Всички ножове трябва да се продават в опаковка. Има си закони за обща безопастност, които трябва да отговарят на директива/и на ЕС. П.П.: В немския закон за оръжията всичко е регламентирано много ясно - кой, кога, какви ножове, с какви разрешителни може да носи в себе си/колата си.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
              Това е незаконно. Всички ножове трябва да се продават в опаковка.
              Не се изразих правилно може би. Част от кухненските ножове са в картонени или ПВС опаковки, което си е все едно без опаковка.

Коментар

Stefanaki написа:
                П.П.: В немския закон за оръжията всичко е регламентирано много ясно - кой, кога, какви ножове, с какви разрешителни може да носи в себе си/колата си.
                Ако се въведе същия регламент и тук, ела да видиш, кво реване ще падне. :D
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

naskobg написа:
                  Kay_ написа:
                  naskobg написа:
                  Kay_ написа:
                  И да...тъп народ сме
                  Колега, добре че ни споделяш мнението за себе си, но аз не мисля, че българите са тъпи.
                  Щом не можеш да разбереш замисъла зад теми ми думи, няма и да ти обяснявам. Сети се на комко хора им е виновна " държавата" и може да разбереш какво се има в предвид.
                  Много добре се сещам, но не ти харесвам заключението. Начели се кой да ми обяснява. :D
                  gamma написа:
                  В оригиналната опаковка
                  Тук не мога да помогна. Всеки си има мнение и виждане на нещата.
                  ФИАТ- Пътят е само формалност
                  ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                  -----------------------------------------------------
                  FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Немски закон за ножове.

Stefanaki написа:
                    naskobg написа:
                    Това е незаконно. Всички ножове трябва да се продават в опаковка. Има си закони за обща безопастност, които трябва да отговарят на директива/и на ЕС. П.П.: В немския закон за оръжията всичко е регламентирано много ясно - кой, кога, какви ножове, с какви разрешителни може да носи в себе си/колата си.
                    Колега, мога ли да те помоля да ми пратиш закона за ножовете в Германия. Имам един нож на Bear Grylls survival knife в колата с оригинална опаковка и т.н. Та след тая тема се зачудих дали някой немски полицай няма да ми направи проблем.Последно време си мисля да го махна, въпреки че е наврян под резервната гума и се ползва само като сме на природа...

Коментар

Ma®tin написа:
                      ..........при "акция" на полицията с участието на маскирани служители на жандармерията, след обиск в колата са му отнели рибарски нож (към 12см), малко джобно ножче Викторинокс и малка брадва. .................
                      Ma®tin написа:
                      До колкото разбрах, нищо не са му писали - актове, протоколи, фишове........................
                      Да ти бъдат задържани/отнети лични неща, без да бъде съставен протокол и разписка в която да са описани вещите, които ти се задържат.........означава само едно. Жив безкрупулен пладнешки обир от маскиран служител на реда, в случая служител на жандармерията. И това действие се нарича "КРАЖБА" .
                      Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                      Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                      Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

garfunken написа:
                        Ma®tin написа:
                        ..........при "акция" на полицията с участието на маскирани служители на жандармерията, след обиск в колата са му отнели рибарски нож (към 12см), малко джобно ножче Викторинокс и малка брадва. .................
                        Ma®tin написа:
                        До колкото разбрах, нищо не са му писали - актове, протоколи, фишове........................
                        Да ти бъдат задържани/отнети лични неща, без да бъде съставен протокол и разписка в която да са описани вещите, които ти се задържат.........означава само едно. Жив безкрупулен пладнешки обир от маскиран служител на реда, в случая служител на жандармерията. И това действие се нарича "КРАЖБА" .
                        Като ги чета зиманетата как се навиват из нета кой с нож, кой бухалка, кой тръба 2цола, и по един хубав бой трябва да има за такива въоръжавания. Щото всеки скача да се бие и кат види дебелия, хваща ножа. Ега ти държавата, даже не можеш да умреш от куршум в нея, трябва да те колят като в Средновековието...
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Kay_ написа:
                          Днес слушах по радиото, че в Сф ще има акция за колани и светлини. Ще напишат някой друг фиш за 10-20лв, ще им бутне някой 10ка и всичко е ОК.
                          Вчера се прибирах по бул. Цветан Лазаров, със служебната кола. От 2те страни имаше по 2 патрулки, бая катаджий, и аз си минах, спряха колата след мен, и като спрях на светофара на кауфланд осъзнах, че единия ми фар е изгорял...и не ме спряха, а спряха лъскавото Ауди зад мен, като беше явно, че съм в нарушение..
                          Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Вчера ми се наложи да пообикалям София доста пъти. Прекосих я цялата поне 5 пъти. И такива хайи имаше навсякъде. И винаги спираха най-големите коли. А8, С, 7-ца и подобия.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Мале мале. Аз в колата имам нож ползвам като ходя за риба ама си хладно оръжие. Е имам и чук и мога чупя капачки, имам въже за теглене, може да обеся някой или поне да го влачя зад колата по цариградско, имам и няколко чифта клещи вадят зъби и нокти всякакви. Ами че ако ми конфискуват всичко то могат да отворят железария
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X