Kay_ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Конфискация на хладно оръжие от автомобил-на какво основание
Collapse
X
-
krasio_79bs написа:Колегата ми го прибраха в у немско за една вечер в ареста ,заради кухненски нож в сака. Бил 12см,а по техният закон не можело да се носи повече от 10 см. Една вечер в ареста,сутринта пред съдия и 200 евра глоба. Ножа му бил в сака със храната в багажника. Случката е от преди 5-6 години.
Коментар
-
naskobg написа:Kay_ написа:И да...тъп народ смеФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:....В СтЗ колко сгазени деца и пенсионери станаха. Няма осъдени.В Плд, полицая с бмв-то, каращ в насрещното и предизвикал ПТП - и той излезе невинен.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
k76 написа:Колега, без лоши чувства, не съм супер националист, но много мразя, някой да ни обижда като нация, като слага всички под общ знаменател.:207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
Ценностната система се възпитава, не се предава генетично. Айде не се прави и ти.И тя ще е изкривена на болшинството, когато новина стане, че някой не се е сбил на околовръстното. Изключения винаги има, както някой писа по-горе ( ). Проблемът е в липсата на контрол върху тези изключения от страна на създадените с тази цел държавни институции. Нататък вж. по-горе, да не се повтарям за всеки поотделно.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
До колкото разбрах, нищо не са му писали - актове, протоколи, фишове, а и нямах възможност да го разпитвам на дълго и на широко, защото се видяхме пред асансьора и ми се оплака човека. Прочетох какво написа колегата по повод нашите права при обиск, но се съмнявам, че при наличието на няколко патрулки, коли на жандармерията и маскирани полицаи, някой ще тръгне да се обяснява пред "органите на реда", че нямат право да го обискират без причина и прочие (лично мнение). Относно превенцията на подобни идиотизми, които почнаха да се случват всяка седмица, смятам, че трябва да се започне доста отдалече. Най-малкото да почнат да се издават ефективни присъди за подобни деяния, както е разписано в закона. Аз на полиция и прокуратура не вярвам. Декември месец, на светофара на Симеоновско шосе и Околовръстното имах подобен случай, като този от "Околовръстното", само че с телескопичната палка не ми разбиха зъбите, а ми накривиха ламарината на колата и ми потрошиха огледалото. Качвам се по Симеоновско и под моста на Околовръстното на светофара завивам на дясно. В това време от ляво на мен, връхлита бясно с дрифт и свистене на гуми от Симеоново, Опел Омега, която прави ляв завой във втората лента, изпреварвайки и засичайки след това, колата пред него(която също завива на ляво идвайки от Симеоново). Засича идващите му от дясно на светофара автомобили и се опитва да ме изтласква в бордюра от дясно. За да не се ударим, аз намалих и се разсвирих. Изпревари ме, след което рязко наби спирачки (любимата селска/тарикатска история), след третия, четвъртия път почнах да свиря непрекъснато, при което от дясно до шофьора се показа изрод с качулка и палка и почна да я размята. Омегата беше с напълно затъмнени стъкла, с четирима с качулки вътре, въобще и нямах намерение да намалявам и да слизам да се разправям. Изкачвайки се в локалното, за да се включим в Околовръстното, шофьорът на омегата спря на страни по средата, запуши улицата за да не мога да мина и тоя бияча с палката тръгна да слиза от колата, размахвайки я демонстративно. Задирайки левия калник в бетона, успях да мина през тесния бордюр и спрялата на средата омега. След което продължх да карам в локалното. "Мъжете" с омегата ме настигнаха, и почнаха да ме засичат от ляво, с цел да ме изтласкат в бордюра. Изрода до шофьора отново си сложи качулката и излезе половината през джама, като започна да млати където свари с телескопичната палка, докато карат успоредно с мен. Накълцаха ми ламарината, потрошиха ми огледалото и отпрашиха с мръсна газ.Милицията ми каза - подчертавам - "приятелски" - имал си късмет. В 90% от случаите нищо не можеш да направиш, само ядове ще си докараш, няма смисъл да се занимаваш.При положение, че бях със сестра ми и приятелката ми, едва ли най-логичното щеше да е да продължа след тях да ги гоня (да не говоря да спирам на улицата, да излизам и да се разправям с тоя с телескопичната палка).Та така, просто за статистиката, купих си огледало от интернет, калника ми е нагънат, но не мисля да го сменявам, чувствах се доста "омерзен" ден два след това, но пък поне се радвам на все още здрави предни зъби, челюст и череп.Не мисля, че системата ще се "рестартира" от подобни показни акции и че подобни маллоумщини ще спрат. Търсейки информация по темата, в гугъл попаднах на BMW форума, където се хвалят в някаква тема, че в багажника си карат бухалки, в жабката боксове, под седалките палки и че смятат това за редно и законно. До колко е редно и законно не зная, но определено трябва да се вземат адекватни мерки във времето, а не да се правят подобни инцидентни акции.
Коментар
-
evgeni85, тези въпросните бяха според мен, надъхани сотаджи изживяващи втори-трети пубертет като гангстери и/или квартални "ММА" бойци от крайните квартали. А и някак здравия разум отстъпва пред идеята да изляза с голи ръце, срещу четирима с качулки, единият от които размахва палка, само за да вляза в новините, че са ме потрошили от бой, след което да се влача по съдилищата за условни присъди от 6 и 9 месеца.
Коментар
-
Така е. С голи ръце няма как. Даваш задна после газ и да прави салта през тавана на колата ти. Па да се оплаква на който иска. Вярно това ми излиза първо на ум и чак някаква ярост се обажда вътрешно но в ситуацията не знам как бих реагирал. Но те това гледат. Обикновени хора да млатят. Ако излезе някой с мачете срещу тях дали ще продължат да се правят на ербапи?
Коментар
-
evgeni85 написа:Така е. С голи ръце няма как. Даваш задна после газ и да прави салта през тавана на колата ти. Па да се оплаква на който иска. Вярно това ми излиза първо на ум и чак някаква ярост се обажда вътрешно но в ситуацията не знам как бих реагирал. Но те това гледат. Обикновени хора да млатят. Ако излезе някой с мачете срещу тях дали ще продължат да се правят на ербапи?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар