Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Конфискация на хладно оръжие от автомобил-на какво основание

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kay_ написа:
    И да...тъп народ сме
    Колега, добре че ни споделяш мнението за себе си, но аз не мисля, че българите са тъпи.

Коментар

Колегата ми го прибраха в у немско за една вечер в ареста ,заради кухненски нож в сака. Бил 12см,а по техният закон не можело да се носи повече от 10 см. Една вечер в ареста,сутринта пред съдия и 200 евра глоба. Ножа му бил в сака със храната в багажника. Случката е от преди 5-6 години.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        Колегата ми го прибраха в у немско за една вечер в ареста ,заради кухненски нож в сака. Бил 12см,а по техният закон не можело да се носи повече от 10 см. Една вечер в ареста,сутринта пред съдия и 200 евра глоба. Ножа му бил в сака със храната в багажника. Случката е от преди 5-6 години.
        Е как си ги пренасят от магазина до домовете

Коментар

Идея нямам. Спряли са го на магистралата и са обискирали колата и багажа. От там в полицията със снимки със табелката ,снимки на татуси и всички отличителни белези. Сандвичи и вода с меню като в ресторант. Избираш си и си плащаш храната.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

naskobg написа:
            Kay_ написа:
            И да...тъп народ сме
            Колега, добре че ни споделяш мнението за себе си, но аз не мисля, че българите са тъпи.
            Щом не можеш да разбереш замисъла зад теми ми думи, няма и да ти обяснявам. Сети се на комко хора им е виновна " държавата" и може да разбереш какво се има в предвид.
            ФИАТ- Пътят е само формалност
            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
            -----------------------------------------------------
            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
              ....В СтЗ колко сгазени деца и пенсионери станаха. Няма осъдени.В Плд, полицая с бмв-то, каращ в насрещното и предизвикал ПТП - и той излезе невинен.
              Нещо не разбрах това за виновността на държавата: Искаш да кажеш, че държавата иска да ги осъди, ама тъпия народ не ѝ разрешава по някакъв начин, или, че народът трябва да ги осъди и накаже, без държавата да му се бърка?По т.1, ако не е виновна държавата, кой тогава? Я питай по-старите тарикати колко се е бутало на милиционер, че да ти се размине... е оня гуру от трамвайния завод може да ти каже ко ставаше, ако извадиш някоя десетачка... той ясно ги помни тия времена!
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

k76 написа:
                Колега, без лоши чувства, не съм супер националист, но много мразя, някой да ни обижда като нация, като слага всички под общ знаменател.:
                Когато се говори за нация/ народ/ е повече от ясно, че има изключения и не е необходимо да се прави уточнение. Когато на болшинството от нацията ценностната система е изкривена, то тогава проблема е в народа, не в изключенията.
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ценностната система се възпитава, не се предава генетично. Айде не се прави и ти.И тя ще е изкривена на болшинството, когато новина стане, че някой не се е сбил на околовръстното. Изключения винаги има, както някой писа по-горе ( ). Проблемът е в липсата на контрол върху тези изключения от страна на създадените с тази цел държавни институции. Нататък вж. по-горе, да не се повтарям за всеки поотделно.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

До колкото разбрах, нищо не са му писали - актове, протоколи, фишове, а и нямах възможност да го разпитвам на дълго и на широко, защото се видяхме пред асансьора и ми се оплака човека. Прочетох какво написа колегата по повод нашите права при обиск, но се съмнявам, че при наличието на няколко патрулки, коли на жандармерията и маскирани полицаи, някой ще тръгне да се обяснява пред "органите на реда", че нямат право да го обискират без причина и прочие (лично мнение). Относно превенцията на подобни идиотизми, които почнаха да се случват всяка седмица, смятам, че трябва да се започне доста отдалече. Най-малкото да почнат да се издават ефективни присъди за подобни деяния, както е разписано в закона. Аз на полиция и прокуратура не вярвам. Декември месец, на светофара на Симеоновско шосе и Околовръстното имах подобен случай, като този от "Околовръстното", само че с телескопичната палка не ми разбиха зъбите, а ми накривиха ламарината на колата и ми потрошиха огледалото. Качвам се по Симеоновско и под моста на Околовръстното на светофара завивам на дясно. В това време от ляво на мен, връхлита бясно с дрифт и свистене на гуми от Симеоново, Опел Омега, която прави ляв завой във втората лента, изпреварвайки и засичайки след това, колата пред него(която също завива на ляво идвайки от Симеоново). Засича идващите му от дясно на светофара автомобили и се опитва да ме изтласква в бордюра от дясно. За да не се ударим, аз намалих и се разсвирих. Изпревари ме, след което рязко наби спирачки (любимата селска/тарикатска история), след третия, четвъртия път почнах да свиря непрекъснато, при което от дясно до шофьора се показа изрод с качулка и палка и почна да я размята. Омегата беше с напълно затъмнени стъкла, с четирима с качулки вътре, въобще и нямах намерение да намалявам и да слизам да се разправям. Изкачвайки се в локалното, за да се включим в Околовръстното, шофьорът на омегата спря на страни по средата, запуши улицата за да не мога да мина и тоя бияча с палката тръгна да слиза от колата, размахвайки я демонстративно. Задирайки левия калник в бетона, успях да мина през тесния бордюр и спрялата на средата омега. След което продължх да карам в локалното. "Мъжете" с омегата ме настигнаха, и почнаха да ме засичат от ляво, с цел да ме изтласкат в бордюра. Изрода до шофьора отново си сложи качулката и излезе половината през джама, като започна да млати където свари с телескопичната палка, докато карат успоредно с мен. Накълцаха ми ламарината, потрошиха ми огледалото и отпрашиха с мръсна газ.Милицията ми каза - подчертавам - "приятелски" - имал си късмет. В 90% от случаите нищо не можеш да направиш, само ядове ще си докараш, няма смисъл да се занимаваш.При положение, че бях със сестра ми и приятелката ми, едва ли най-логичното щеше да е да продължа след тях да ги гоня (да не говоря да спирам на улицата, да излизам и да се разправям с тоя с телескопичната палка).Та така, просто за статистиката, купих си огледало от интернет, калника ми е нагънат, но не мисля да го сменявам, чувствах се доста "омерзен" ден два след това, но пък поне се радвам на все още здрави предни зъби, челюст и череп.Не мисля, че системата ще се "рестартира" от подобни показни акции и че подобни маллоумщини ще спрат. Търсейки информация по темата, в гугъл попаднах на BMW форума, където се хвалят в някаква тема, че в багажника си карат бухалки, в жабката боксове, под седалките палки и че смятат това за редно и законно. До колко е редно и законно не зная, но определено трябва да се вземат адекватни мерки във времето, а не да се правят подобни инцидентни акции.

Коментар

slonikon написа:
                      Ценностната система се възпитава, не се предава генетично. Айде не се прави и ти.
                      Възпитава се. От кого?От родителите?От учителите?От медиите?От обществото?Кое от тези не е в ред, че ценностната система на болшинството от българския народ тотално е деформирана (или напълно липсва)?

Коментар

За това имам нож с 20 сантима острие от ресьорна стомана 65Г засече ли ме някой нарочно и да се мъчи да ме блокира и да слезе от колата е.ал съм го. Минавам през него. А ако се наложи и ножа ще използвам да се защитя от някоя агресивна ретро мутра.