Колеги, някой от вас ако е влизал в детайли относно закона за защита на потребителите може ли да помогне? Имам проблем с рекламацията на гаранционен телефон към Виваком - късат ми нервите вече 37 дена. Телефона се прецака, занесох го в магазин на Виваком, от където приеха рекламацията, издадоха ми документ за вписана рекламация и взеха телефона. След това ни вест ни кост 30 дена. През това време 2 пъти се обаждах да питам какво става - отговора беше - в сервиза е, не е готов. На 30-тия ден с документа при тях, и след малко разправии ми пуснаха протокол за замяна на телефона с нов и казаха, че до 48 часа трябва да има одобрение от някой си и ще ми се обадят. Обадиха се, че е одобрена замяната, но нямали точно този модел в технич магазин и трябвало да изчавак да доставят. На следващия ден се обадиха, че нямали такъв модел вече нов в мрежата и щели да ми го заменят с друг модел по мой избор. Избрах си друг тел и пуснаха пак заявка за одобрение на замяната и вече 5 дена - само чакам, уж всеки момент трябвало да стане, ама този момент трая 5 дена и вече яко ми късат нервите. През ден им звъня и нищо... Та в тази връзка има ли законово установен срок, в който трябва да ми върнат парите или да ми дадат същия или подобен продукт, след изтичане на 30-те дни, в които трябва да се ремонтира? Четох закона и не става ясно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно ЗЗП и рекламация
Collapse
X
-
Има. 30 дни.Трябвало е просто да си искаш парите, без да приемаш други условия. Най-малкото с парите ще си купиш нов телефон, на който отново започва да тече гаранция от 2 години. А на новия-заменен остава в сила стария гаранционен срок.До сега съм ползвал КЗП няколко пъти и все са ми помагали. Не е сложно да си пуснеш случая през тях. Всичко става онлайн и не е нужно да се разкарваш. Приготвяш всички документи, които имаш и с тях си пусни жалбата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
Пусни една жалба писмено с обратна разписка или по куриер, не в офис, може и онлайн през сайта им - последно там пусках, и проблемът се реши много бързо. От това съм намирала най-голяма полза, от КЗП веднъж ми отговориха, че направили каквото могат, повече не можели, да съм завеждала дело, повече към тях - тц. В такива случаи проблемът обикновено е в служителите - някой не си е свършил работата или не са се разбрали кой какво да направи.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
BO написа:Има. 30 дни.Трябвало е просто да си искаш парите, без да приемаш други условия. Най-малкото с парите ще си купиш нов телефон, на който отново започва да тече гаранция от 2 години. А на новия-заменен остава в сила стария гаранционен срок.До сега съм ползвал КЗП няколко пъти и все са ми помагали. Не е сложно да си пуснеш случая през тях. Всичко става онлайн и не е нужно да се разкарваш. Приготвяш всички документи, които имаш и с тях си пусни жалбата.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
ele написа:Пусни една жалба писмено с обратна разписка или по куриер, не в офис, може и онлайн през сайта им - последно там пусках, и проблемът се реши много бързо. От това съм намирала най-голяма полза, от КЗП веднъж ми отговориха, че направили каквото могат, повече не можели, да съм завеждала дело, повече към тях - тц. В такива случаи проблемът обикновено е в служителите - някой не си е свършил работата или не са се разбрали кой какво да направи.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Те отговарят на сайта - виж дали не са ти пуснали отговор. Все пак отговорът на жалба по закон е 30 дни, на мен там ми отговориха след 5, ако не се лъжа.Другият вариант е всеки ден да ходиш в техен офис и да им звъниш, за да ги тормозиш, докато не свършат работа.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ако телефонът до 30-я ден не е отремонтиран трябва или да го сменят със същия или такъв със същите(приблизително) характеристики или да ти върнат парите... Ама както знаем - кръв повръщат, пари не връщат... Така че пре спокойно можеш да си пуснеш една жалба в КЗП...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Пуснах и жалба в КЗП - да видим. Чудя се, в крайна сметка дори и да си получа новия апарата, след като съм подал жалба и тези коп....а от виваком са в очевадно нарушение на закона - ще им наложат ли някаква санкция от КЗП? Ако не им налагат, в такива случаи като моя е супер безсмислено да се подава жалба.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
По принцип КЗП е създадена с цел да защитава потребителите, а не да сезира компанията на по-високо ниво.Обикновено след тяхната намеса се намира решение на конкретния казус, пък ако толкова компанията се дърпа, то те биха я санкционирали.Моята практика показва, че след всяка жалба, винаги във възможно най-кратък срок след като КЗП се свърже с компанията, то компанията става доста активна и настоятелна да реши проблема.По спомен до сега съм подавал 4 пъти оплаквания, като в 2 от тях съм излизал "напред". Да кажем ме излъгаха с време на доставка на диван, като след жалбата същия беше доставен веднага и с бонус възглавница като "комплимент".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:По принцип КЗП е създадена с цел да защитава потребителите, а не да сезира компанията на по-високо ниво.Обикновено след тяхната намеса се намира решение на конкретния казус, пък ако толкова компанията се дърпа, то те биха я санкционирали.Моята практика показва, че след всяка жалба, винаги във възможно най-кратък срок след като КЗП се свърже с компанията, то компанията става доста активна и настоятелна да реши проблема.По спомен до сега съм подавал 4 пъти оплаквания, като в 2 от тях съм излизал "напред". Да кажем ме излъгаха с време на доставка на диван, като след жалбата същия беше доставен веднага и с бонус възглавница като "комплимент".Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
spark написа:В това отношение Глобул са доста по-напред. Телефона си ми работеше, но снимките излизаха едни лилави (известен проблем при HTC One M7) и след 8-9 дни ми върнаха телефона ремонтиран, като ремонта беше правен в Полша (или Унгария не помня точно)A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар