Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Равносметка колко разходи за 1 км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pr_00f написа:
    Аз отдавна съм се отказал да смятам. Иначе си излиза най- добре с кракомобила.@Нино - Все пак се пише EXCEL
    Да грешката е печатна и моля феновете му да ме извинят! ЕXCEL!!!Eто едни примерни статии на калкулацията:1.Амортизации /обезценка/ на колата;2.Текущи ремонти и поддръжка;3.ГСМ;4.Застраховки;5.Данъци и такси /винетни такси, ГТП и др./;6.Други /гараж,платен паркинг и т.нКойто иска да ги допълва.... накрая след като теглите чертата, да не Ви се напукат очилата!!!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Esper написа:
      Мдаа, математиката не е за всеки. Корекция. Няма да смятам пак че да не изляза на минус Тази тема ме провокира да си корегирам екселския файл за една по-глобална... стъкмистика
      Колеги, колеги, защо Ви е да си мъчите главата с такива сметки ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Има и много по-лесен начин една free регистрация тук: http://www.spritmonitor.de/en/ , после си въвеждате за какво сте дали парички /гориво, ремонти, покупка на колата, аксесоари, гуми и т.н./ и в който и да е прекрасен момент може да проверите разхода си литри/км, колко парички сте дали досега за колата и цена/км. За последната няма да пиша защото с моите скромни досега около 3300 км излиза доста фрапираща сума !П.С. Е отвреме-навреме трябва да си попълвате цифричките и да не се притеснявате, че и някой друг може да ги види!
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

Верно сметките са лоша работа. Многото смятане файда няма. С тях и без тях парите си текат. Аз се отказах и разхода да си засичам вече. То си е направо... Не съм предполагал, че колата е чак такава екстра и вече разбирам баща ми що си ползва колата само за извънградско или за "извънредно наложителни" случаи. Скоро правих подобна сметка за това колко пари давам за храна навън-като съм на работа. Ех... сметки...
        Fiat Punto 1.7TD

Коментар

аз съм горе-долу на нула откъм разход на гориво, щото ми поемат 80% от разходите за пътуване до работа...но разходите ги доказвам с билетчета... няма да ви казвам какво търсене на билетчета пада сега имам подредени на няколко различни превозвача от 0.30 лв. до 8.00 лв. всякакви....водя си другите разходи и като погледна колко е станала колата след като я купих... свят ми се завива... горе-долу колкото една любовница
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Tornado написа:
            Ремъци,ролки,накладки,гуми дали съм забравил нещо или само ей така да пълним темата.
            И маслото си пропуснал май ?

Коментар

gdd55 написа:
              Tornado написа:
              Ремъци,ролки,накладки,гуми дали съм забравил нещо или само ей така да пълним темата.
              И маслото си пропуснал май ?
              А разходи за автомивка сложихте ли

Коментар

doofiat написа:
                А разходи за автомивка сложихте ли
                Те са в графата "Други" батко Добри!
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Tornado написа:
                  Малко безмислена ми се струва тази тема!? Всеки собственик на автомобил подържа колата си по различен начин. Един ходи в сервиз щом чуе клопане, а друг чува клопане, но чака клопащото "нещо" да се счупи и тогава го сменя. Един си купува стелки за зимата, друг кара с летните. Един има всесезонни гуми, друг летни и зимни. На един колата му гори 10 газ, на друг 10 литра А98. Въобще... малко, или много колата си е набутвация за сметка на удобството да я имаш! Дали си немърлив, къде от неразбиране, къде от това, че не можеш да сменаш всичките и консумативи това е друга тема. Въобще локуми може да разтягаме до Чикаго и назад!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                    Малко безмислена ми се струва тази тема!? Всеки собственик на автомобил подържа колата си по различен начин. Един ходи в сервиз щом чуе клопане, а друг чува клопане, но чака клопащото "нещо" да се счупи и тогава го сменя. Един си купува стелки за зимата, друг кара с летните. Един има всесезонни гуми, друг летни и зимни. На един колата му гори 10 газ, на друг 10 литра А98. Въобще... малко, или много колата си е набутвация за сметка на удобството да я имаш! Дали си немърлив, къде от неразбиране, къде от това, че не можеш да сменаш всичките и консумативи това е друга тема. Въобще локуми може да разтягаме до Чикаго и назад!
                    Разгеле нещо смислено в тая тема p.s. А на всички дето им е толкова евтина поддръжката на колите и километъра им излиза 20-тина стотинки ще им предложа следното: Значи, продавам си колата и отделям парите за личен шофьор, който да ме кара всеки ден на работа.Плащам 30 ст. на километър!Има ли желаещи
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

Мойта равносметка - ако смятам само бензина 0.19 лв/км, ако смятам и поддръжката - 0.99 лв/км (?!??). Въпросът е че скоро съм взел автомобила и си има неща за стягане. Надявам се да не се налага да се стягат пак
                      Fiat Brava 1.6
                      Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                      Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Working...
                      X