Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте с Антифриза и течността за чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...
    Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
    Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Според мен всички сме един дол дренки и не виждам смисъл да съдим само един производител, след като едва ли има изключения...Той е изкупителна жертва за другите, те няма да се поучат ...и всичко си остава постарому - откъм качество - само дето една фирма е осъдена...за да се увеличат продажбите на друга :D ...песъчинка на плажа...П.П.Продължавам да си мисля че конкретния производител е попаднал на мушката НЕ заради интересите на потребителя, а заради интересите на ... конкуренция примерно...или защото не е подкупил някого...достатъчно...

Коментар

Vladim написа:
        Е добре де... да си я сипя ли тази течност, която така и така съм си купил в съда на стякломиячките, или да е изсипя в мивката?
        Сипвай смело в съда на стъкломиячките, но в никакъв случай не и в чашката за аперитива ти!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

Днеска си взех от OMV течност за чистачките, всъщност дадоха ми я на промоция след като си измих колата там. Има мириз на ябълка, зелена, не си спомням точно името ... някой да е ревал от нея? Щото смених старата с нея. От старата каква гнас изтече просто не е истина! Ако някой се чуди как да си източи старата течност маха моторчето и изтича всичко.Търсих и антифриз, гледах за марков (Paraflu, Castrol, Mobil, Shell) ама не намерих никъде, накрая си взех пак от OMV някакъв немски за 11 лв. 1 литър, дано не съм сгрешил. Само български боклуци по 3-4 лева се продават ...

Коментар

wwweb написа:
            Днеска си взех от OMV течност за чистачките, всъщност дадоха ми я на промоция след като си измих колата там. Има мириз на ябълка, зелена, не си спомням точно името ... някой да е ревал от нея? Щото смених старата с нея. От старата каква гнас изтече просто не е истина! Ако някой се чуди как да си източи старата течност маха моторчето и изтича всичко.Търсих и антифриз, гледах за марков (Paraflu, Castrol, Mobil, Shell) ама не намерих никъде, накрая си взех пак от OMV някакъв немски за 11 лв. 1 литър, дано не съм сгрешил. Само български боклуци по 3-4 лева се продават ...
            И аз съм с нея от около месец, два пъти купувам, но не съм имал проблем.Гнаста е от летните "мосю бриколажки" ментета.
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
              wwweb написа:
              И аз съм с нея от около месец, два пъти купувам, но не съм имал проблем.Гнаста е от летните "мосю бриколажки" ментета.
              Ами предишната не я бях сменял от както съм взел колата. Но днес щото ми дадоха тази на промоция и викам дай да я сменя. Сложих 1 литър + 1,5 л. дейонизирана вода, дано няма проблеми ...

Коментар

wwweb написа:
                Търсих и антифриз, гледах за марков (Paraflu, Castrol, Mobil, Shell) ама не намерих никъде, накрая си взех пак от OMV някакъв немски за 11 лв. 1 литър, дано не съм сгрешил. Само български боклуци по 3-4 лева се продават ...
                И аз преди 2-3 месеца търсих антифриз "PARAFLU" и намерих само във "VANTOTRADE" - 11лв/1литър концентрат! Само за инфо - вече си взел !
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

Коментар

Тоя МОТОХ продължават да го продават в магазина на Стамболийски.Явно не четат форума ни.

Коментар

Че к’во му на Мотокса :D Карам 2-ри месец и няма проблеми :P
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                      То добре, че е топла зимата. Тука такива неща се изписаха против него, че косите ми настръхнаха.Бях си купил един литър и долях в системата. Ама добре, че е топла зимата...
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

trace написа:
                        Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си. А проблемите ти могат да започнат от това.Със здраве
                        Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
                        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
                        Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Коментар

Колега, мотора ти няма да замръзне, ако това имаш в предвид. Само че ще бъде корозирал от вътре до немай къде си.
                          Етанол, метанол - все тая. За колата едва ли има значение кое от двете ще е "алкохола" в съставките.

Коментар

А някой знае ли каква е разликата м/у етанол и моноетанол и дали може да се смесват без да си влияят отрицателно на качествата?
                            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                            --- в сърцето завинаги... ---
                            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                              А някой знае ли каква е разликата м/у етанол и моноетанол и дали може да се смесват без да си влияят отрицателно на качествата?
                              Ами разликата е на кой въглеводород са производни.Етанола (етилов алкохол) е производна на етан C2H6 и има формула C2H5OHМетанола (метилов алкохол) е производна на метан CH4 и има формула CH3OHИ двата алкохола имат подобни химични и физични свойства (включително вкус и мирис) и могат да се смесват в произволни съотношения помежду си и със вода.Метанола е силно отровен за хората и при поглъщане води до слепота и/или смърт дори при ниски дози. Има свойството да се абсорбира през кожата и при вдишване на парите, така че трябва да се внимава и при работа с него - разбира се опасните дози при това са значително по-големи.Противоотрова за метанола е етиловият алкохол, така че при отравяне - пиете една водка на екс и звъните на бърза помощ.Опа, като не чета внимателно... става въпрос за "моноетанол" - по моите бедни представи, "моноетанол" си е същото като "етанол" - едновалентен алкохол на етана.
                              Fiat Ritmo 105TC
                              1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                                ............................ по моите бедни представи, "моноетанол" си е същото като "етанол" - едновалентен алкохол на етана.
                                Мерсиии колега...
                                Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                                --- в сърцето завинаги... ---
                                Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Working...
                                X