Аз по-скоро се хванах за цитата "Отпада обаче изискването забраната да важи от 1 ноември до 1 април." какво ще рече. Принципно съм доста изряден с гумите и то не защото някой ми е наредил, а защото знам каква е разликата да се кара зимата с гуми от единия и другия тип. На 2 коли поддържам по 2 комплекта гуми на джанти и не чакам да завали сняг за да висна пред гумаджийницата. Следя прогнозите за времето, ориентирам се колко е студено сутрин и как се държи колата на влажно при спиране, и потегляне и това винаги ми е подсказвало кога с какви гуми. Мисля, че такава стратегия е доста по-успешна от карайте със зимни гуми от ноември до март иначе глоба, защото аз съм карал в сняг октомври месец, а ми се е случвало края на ноември гумите да ми скърцат при всяко тръгване/спиране/завой защото не им понасят високите температури.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на зимните гуми :)
Collapse
X
-
rangel88
На моя фифо като са сложени тези зимни гуми преди 4 г и не са махани то няма и други разцепиха се то седяне....
Ей ги на като нови са
https://goo.gl/photos/F8qYRNLdXFQGsmYh6
И зима и лято даже съм летял лятото по магистралата с 180 с тях... а ги пила на всеки светофар бе видя ли празен светофар съм на 3/4 оборота (това тд 100 има много як звук след 3 оборота като дракстер). И ляв завой съм правил с 50/60 няма и да скръцнат ...
Даже и зимата на лед си държат и не превъртат ...
Коментар
-
rangel88 написа: Преглед на мнениетоНа моя фифо като са сложени тези зимни гуми преди 4 г и не са махани то няма и други разцепиха се то седяне....
Ей ги на като нови са
https://goo.gl/photos/F8qYRNLdXFQGsmYh6
И зима и лято даже съм летял лятото по магистралата с 180 с тях... а ги пила на всеки светофар бе видя ли празен светофар съм на 3/4 оборота (това тд 100 има много як звук след 3 оборота като дракстер). И ляв завой съм правил с 50/60 няма и да скръцнат ...
Даже и зимата на лед си държат и не превъртат ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
rangel88
kiro_of_the_day написа: Преглед на мнениетоНямам какво повече да добавя за ползата от зимните гуми!
Догодина може да си купя някви летни втора ръка ми предлгаха по 40 лв.
Че нивга не съм карал с летни гуми да видя кво е ...
Коментар
-
rangel88 написа:Аман от селски даскали...
Кво да му говориш, че пишеш от телефон повреме на работа в кенефа...
И разлика има особени зимата с летни .... Направо си убил човек при нещо неочаквано.
Коментар
-
rangel88
vnukata написа: Преглед на мнениетоНа зимните ти гуми само грайфера е "зимен", каучука се е опекал от летните жеги и ефекта е като да караш с летни, с изключение на това, че може би са по-шумни от летни такива.
Да шумни са, и една идея по се люшка колата ама се свикаше баща ми защото не си карал с други и за това. То и аз никога не бях карал(на 67 е) с чисто зимни гуми и свикнах (с всезонните преди)
Темата е почистена от излишния спам!
Модераторски екип на fiatforum.bg
Коментар
-
rangel88 написа: Преглед на мнението
Темата е почистена от излишния спам!
Модераторски екип на fiatforum.bg
Сега аз се чудя дали да слагам зимни гуми. въпреки че има 4 бр. нови в гардероба. Въпроса е дали не е рано все ощеКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
ntodorov написа: Преглед на мнениетоГат сложа зелето в бидона слагам и зимните гуми.
Гат скъсам първата маруля, свалям зимните и слагам летните...
ПС: Тази година обаче няма да сменям нищо.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
S_BANKOV написа: Преглед на мнениетоЕй пак изпуснах.
Сега аз се чудя дали да слагам зимни гуми. въпреки че има 4 бр. нови в гардероба. Въпроса е дали не е рано все ощеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоЕ, що не купи зеле?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар