Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на зимните гуми :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оригиналните ключове за гуми, които са част от оборудването на колите, наистина са с къси рамена. Затова и всеки истински мъж си носи в багажника една поне 1-метрова тръба, която може да се използва за рамо, а при необходимост и за бухалка . Това в кръга на шегата, ама си е живата истина. Като попадне колата в сервиз, в който затягат болтовете/гайките със сила, подходяща за тир, не можеш да ги развиеш без допълнително рамо. И ако спукаш гума и си само с оригиналния ключ, оставаш на пътя и викаш пътна помощ.

П.П. Аз си монтирах вече новите болтове. Медната смазка, която поръчах, се оказа менте. Пръснах 3 болта, но флаконът се повреди, спря да пръска и го върнах. А старите оригинални болтове GM дадох на стругар, който за общо 4 лв. ги направи буквално като нови. Нямат и помен от ръжда, оправил им е резбата, абе нови. Напролет може би пак ще монтирам тях.
    Последна редакция от snake; 27.10.2016, 09:12.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

гуми

Всеки ден с нови допълнения за гумите.
      Сега и да са с граифер повече от 4 мм .
      Ми ако не завали какво правим ???
      Ако си сложиш всезонни ???
      Няма да се учудя и още изисквания да добавят -
      Никъде не казват ако общината не почисти какви глоби има за кметовете
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Сега гледах по новините казаха, че са приели промени за изискване гумите да имат 4мм грайфер, но така и не разбрах за зимни гуми ли се отнася това или е без значение каква е гумата, било то лятна или зимна ?
        punto HGT

Коментар

Колеги, стига с тия новини, не знам колко пъти да кажа, че това са "ТЪРГОВСКИ АГЕНТИ", докато по законово установения начин не излезе и влезе в сила.
          Като продажните журналисти са загрижени за хората, защо нищо не казват нещо за този член?
          В крайна сметка, може да мине, а може и не, но който се е прецакал и платил за година /да го ......./.
          Прикачени файлове
          Либра 1,9 жтд 2000г. LX
          Фиат Крома 1,9 2009г.
          Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Сега гледах по новините казаха, че са приели промени за изискване гумите да имат 4мм грайфер, но така и не разбрах за зимни гуми ли се отнася това или е без значение каква е гумата, било то лятна или зимна ?
            До колкото разбрах става въпрос за всички гуми.

През зимния сезон протекторният рисунък (грайферът) на гумите на автомобилите трябва да е равен или по-голям от 4 мм. Тази промяна в Правилника към Закона за движение по пътищата приеха окончателно депутатите в четвъртък. По закон зимният сезон започна на 15 ноември и свършва на 1 март.Досега в закона имаше задължение гумите да имат грайфер не по-малък от 1.6 мм. Това изискване бе оставено, но то ще е в сила от март до средата на ноември.
            Първоначално транспортната комисия бе предложила зимни гуми да се използват задължително при сняг или лед, но то не бе прието заради разногласия в ГЕРБ.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Няма как да направят зимните гуми задължителни по няколко причини......
              Няма как да накарат всеки да спазва това, тъй като е свързано с много разходи....
              Перфектно ясно им е че зимните гуми са по добри само на сняг, и само на сняг......
              Няма как да сложат на автобусите зимни гуми......
              На тировете също.......
              В съседните ни страни зимните гуми не са задължителни и няма как да накарат всеки влизащ от Турц, Гърц, Сърбия, Рум да спазва скапаните ни закони.....
              Същото важи и с влизащите тирове в страната ни......
              Затва вкараха ИЛИ-то че трябвало да има 4мм грайфер.....
              Тия в парламента трябва да се изнасилват публично по мое мнение......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Парламентът прие при сняг или лед да се използват гуми, предназначени за зимни условия или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.
                Не пише че са задължителни зимните гуми през зиматая а да са с грайфер 4мм
                КОЙ гуми са предназначени за зимни условия
                всезонните зимни ли са или не чак толкова

малко време остава и тези недомислици за задължителни
                олко му остава да е обнародвано - и влиза в сила

Коментар

Демек през зимата са 4мм а през лятото 1.6мм пак тея кой ги е удрял по главата,че са си изгубили ума..
                  this

Коментар

Има ли изискване къде точно се мери грайферът на гумите? Защото има доста гуми, на които най-външните шарки фабрично са направени плитки. Ако грайферът се мери там, дълбочината му няма да отговаря на изискванията. А по телевизията показваха как в "Акция зима" става точно така: спира колата, шофьорът не се сеща да извие волана, за да се покаже гумата навън, полицаят не може да напъха шублера навътре, защото опира в калника. И мерят грайфера в най-външната му част.
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Мерят грайфера точно по средата на гумата .
                      this

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
                        Парламентът прие при сняг или лед да се използват гуми, предназначени за зимни условия или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм.
                        Не пише че са задължителни зимните гуми през зиматая а да са с грайфер 4мм
                        КОЙ гуми са предназначени за зимни условия
                        всезонните зимни ли са или не чак толкова

малко време остава и тези недомислици за задължителни
                        олко му остава да е обнародвано - и влиза в сила
                        Ако на всесезонната гума има символ "снежинка" и надпис "кал и сняг" /както е обикновено/ - мисля че няма да има основание да не ги признават...
                        FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                        FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
                          ........
                          КОИ гуми са предназначени за зимни условия
                          всесезонните зимни
                          ли са или не чак толкова
                          Да не казвам всички, но почти всички всесезонни гуми са със спецификацията на зимните гуми.
                          Или иначе казано всесезонните са по-скоро зимни, отколкото летни гуми.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Сега ако въведат и грайферите да са поне 4 мм за зимни условия
                            ами ако станат 2.9 трябва да ги хвърляме или може да ги караме за летни поне за летни няма изисквания до 1.5 какви да са
                            Само един от депутатите е казал нещо против закона който е чисто лобиране за вносителите на нови гуми

Коментар

Ако на всесезонната гума има символ "снежинка" и надпис "кал и сняг" /както е обикновено/ - мисля че няма да има основание да не ги признават...
                              Мойте са по почти цялата дължите с символи снежинки 175/R14 мисля,че имат 4мм
                              this

Коментар

Това е темата, в която искам да споделя как се държаха моите все-сезонни Мишлен Крос клима.
                                За 25 години шофьорски стаж вече мога да твърдя, че не съм карал с по-добри гуми през зимата в лед, сняг и киша.
                                Очарован съм. Купих ги чрез Краси 79 в края на март и се въздържах от оценки, защото още нямах наблюдения, но сега след като ме прекараха през места, в
                                които повечето хора видяха зор и усещаха несигурност, вече смело мога да заявя, че тази гума си струва. Надали пак ще си купя
                                друга сезонна гума. И най-интересното, което ми направи впечатление - тази гума не задържа сняг по грайфера си. "Плюе" всичко от себе си, а поглеждайки към огледалото за задно - виждах изхвърления сняг от задните гуми. Спускайки се и катерейки се от Пловдив към Здравец през Белащица в изцяло снежно-заледена обстановка, колата не помръдна. На катерене при -14 усетих на 1-2 места леко олекване на волана, но толкова. Аз лично имах леки резерви и бях готов на компромиси в името на това да не се занимавам с разните му монтажи, демонтажи на гуми и/или набавянето на втори комплект джанти, но карайки с тези гуми в първият им лятно-зимен сезон, твърдо заявявам, че опасенията ми са били напразни. Много съм доволен.
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X