Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на зимните гуми :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    Някой хора много бързо забравиха случката в тунела на Витиня с верижната катастрофа от 60 автомобила .
    В петък пътувах посока Варна и съм чакал 40-50минути в задръстване, преди Витиня, заради катастрофа в тунела. Пунто МК2 и БМВ е36. Пунтото беше ударено във вратите. Единия от двамата се беше завъртял. А на връщане мислех да снимам, как Марцедеси и БМВ-та, карат на магистралата със 80-100 и задниците им се сучеха, а на тунелите ме изпреварваха, като минаваха с по 100+.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Значи всичко зависи от човека зад волана, а не толкова с какви гуми кара . Тъй си мисля аз ,пък може и да греша...
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ele написа:
        vnukata - ами... - да, по-рентабилно е. Мога да ти направя и сметките, ако искаш.
        Под рентабилно нямам на предвид само от финансова гледна точка.Пука ми че съм дал някакви си 300 лв ( и то това дори за години наред) за зимни гуми на фона на всичко останало както казваш, но комфорта, който получавам е в пъти по-по. Иди на ски зимата с летните галоши, после що по новините всякакви откачалки падали в дерета и блъскали хора. Разберете вие на черноморието не сте единствени (да не се засегнете сега) и ние тук си нямаме сняг зимата, но летните гуми стават на камък зимата под 7 градуса. Какво има да разсъждаваме, маса инженери са мислили години на ред за да имаме някакъв комфорт зимата. То и без парно можеш да караш, но си пускаш през зимата да ти е топло на гъ*а нали.

Коментар

vnukata написа:
          ele написа:
          vnukata - ами... - да, по-рентабилно е. Мога да ти направя и сметките, ако искаш.
          Под рентабилно нямам на предвид само от финансова гледна точка.Пука ми че съм дал някакви си 300 лв ( и то това дори за години наред) за зимни гуми на фона на всичко останало както казваш, но комфорта, който получавам е в пъти по-по. Иди на ски зимата с летните галоши, после що по новините всякакви откачалки падали в дерета и блъскали хора. Разберете вие на черноморието не сте единствени (да не се засегнете сега) и ние тук си нямаме сняг зимата, но летните гуми стават на камък зимата под 7 градуса. Какво има да разсъждаваме, маса инженери са мислили години на ред за да имаме някакъв комфорт зимата. То и без парно можеш да караш, но си пускаш през зимата да ти е топло на гъ*а нали.
          Много добре казано, колега. Браво. Напълно подкрепям мнението.

Коментар

какво значи, че няма да посмея така да карам? Значи, като си сложа някакви си зимни гуми, това ми дава право да летя като обезумяла ли? Май много бързи забрави, че трябва да се кара според условията, а не като рали състезател, щото, видиш ли, имаш зимни гуми и те те правят безсмъретен. Ако вали или има сняг, ако е тъмно или по някаква друга причина, без значение дали имам осветени в църква гуми, пак ще карам по-бавно. Това се нарича разумно шофиране. Жалко е, че за повечето хора в тази държава добро шофиране означава да скачаш от газта на спирачката и обратно, и непременно трябва да можеш да караш бързо, ако може в силен дъжд и на сняг. vnukata - ако ти с летни гуми ще се набуташ в дерето, аз няма. За всички години с книжка не съм одрасквала колата си дори на паркинг. Препоръчвам ти да не съдиш за всички шофьори по себе си.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Дори и да убиеш човек на пътя карайки с превишена скорост ,какво от това ?????http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/ubi...t-tova-6051390

Коментар

И каква връзка има това с темата?!
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Ами каква да е . Дали си със зимни или летни гуми е все тая . Дали си убил човек на пътя заради превишена скорост е все тая . А такава връзка правя и сигурно съм изкукуригал .

Коментар

ele написа:
                    какво значи, че няма да посмея така да карам? Значи, като си сложа някакви си зимни гуми, това ми дава право да летя като обезумяла ли? Май много бързи забрави, че трябва да се кара според условията, а не като рали състезател, щото, видиш ли, имаш зимни гуми и те те правят безсмъретен. Ако вали или има сняг, ако е тъмно или по някаква друга причина, без значение дали имам осветени в църква гуми, пак ще карам по-бавно. Това се нарича разумно шофиране. Жалко е, че за повечето хора в тази държава добро шофиране означава да скачаш от газта на спирачката и обратно, и непременно трябва да можеш да караш бързо, ако може в силен дъжд и на сняг. vnukata - ако ти с летни гуми ще се набуташ в дерето, аз няма. За всички години с книжка не съм одрасквала колата си дори на паркинг. Препоръчвам ти да не съдиш за всички шофьори по себе си.
                    Виж сега, не казвам че като съм със зимни гуми, трябва да се юркам като луд. Не ти оттърва и сменяш дискусията на спор, като изопачаваш измислени факти какво щяло да стани, ти кълнеш ли, какво? Има си закони и те са да се спазват, независимо ти какво мислиш. пп. Не искам да те обиждам, но вървиш срещу стадото, ти сама си го постнала в подписа ти.

Коментар

Законът не ме задължава да карам със зимни гуми, така че трай си. Това не е дискусия, в нея нищо не се дискутира, само се сипят обвинения, че като караме с летни гуми зимата, сме едва ли не най-големите убийци на пътя в тая държава.както казах - не съди за другите по себе си и не ми слагай думи на клавиатурата, които не съм писала.

Коментар

ele написа:
                        Законът не ме задължава да карам със зимни гуми, така че трай си. Това не е дискусия, в нея нищо не се дискутира, само се сипят обвинения, че като караме с летни гуми зимата, сме едва ли не най-големите убийци на пътя в тая държава.както казах - не съди за другите по себе си и не ми слагай думи на клавиатурата, които не съм писала.
                        Обвиненията ти сама ги създаде още с първия си пост нападайки с груб език ( и продължаваш). Не съдя никой, просто гледам да стоя на страни ... Всеки сам си решава как му е най-добре, стига да не пречи на другите.

Коментар

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1614355

Колеги, това не го разбрах: "Отпада обаче изискването забраната да важи от 1 ноември до 1 април."
                          До колкото знам май бяха гласували да се кара задължително със зимни гуми в този период, за каква забрана става дума ?

Поздрави,
                          Христо
                          Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

За никаква - още не са го гласували депутатите, а те няма да го гласуват, щото ще си почиват заради президентските избори, а такова изискване в закона в момента няма. Което означава, че няма да е за тази зима или поне не за част от нея. А от статията излиза, че ще има задължение, ако има условие за зимни гуми, без да се въвежда задължение за време - от месец до месец. Което е разумно според мен и автоматично означава, че аз пак няма да слагам зимни гуми

Коментар

"Журналистиката" /информационно подвеждане/, която обслужва територията наречена България, няма нищо общо със замисъла на тази професия. Българските журналисти, с изключения на няколко, които се броят на пръстите на едната ръка са по-скоро търговски агенти на всеки, който може да си плати. Лично за мен, най-древната професия и дори ало-измамниците са по-високо в очите ми, не мога да ги определя точно без да вляза в разрез с правилата на форума.
                              По темата, тази новина е за овцете, които веднага ще тичат на паша, /не тези, които ползват зимни гуми за собствена сигурност, тях уважавам/ а тези които слушат овчаря, а виждам, че някои си мислят, че паша е била задължителна и досега! ------как спазвате закон, които не познавате?
                              Защото обичам да съм запознат, прочетох на няколко медии /магазини/ статиите, ако действително има нещо общо с законопроекта, то дори втората номинация за ООН е по-добра идея. В сайта на събранието все още не е качено нищо, за да се посмеем дружно, ако отговаря на написаното. Докато пиша това антибългарската Нова телевизия, конкретно Салич и Дойнов излъгаха, че вече е задължително, кога къде и как е прието не е ясно, ясно платено е, но колко на кого и кога, не е ясно!
                              Вече се изнервих, затова не ми се прави разбор на написаното, но ако приемем че 50% е вярно в статиите, ще има пир за адвокатите, АКО ОВЦИТЕ СИ ПОТЪРСЯТ ПРАВАТА!
                              Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                              Фиат Крома 1,9 2009г.
                              Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Няма дати за задължително слагане на зимни гуми
                                а има изискване като има сняг да си със зимни гуми
                                Има такова изискване в доста държави
                                Така че като тръгвате някъде гледайте прогнозата
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X