Мишлен си е Мишлен и няма два мнения по въпроса. Аз мога да дам много положителни отзиви за Michelin Alpin 5 225/55/17. Гумите са монтирани на SUV Субару Форестър. Вярно е, че колата има страхотно двойно задвижване, но гумите са убийствени. Ходим редовно с нея на ски - кара се доста агресивно по завои, мокри и заснежени пътища - нямат грешка. Вярно е, че всяко нещо има лимит и се е случвало да се сработва ESP или да се налага корекция с волана, но определено лимитът с тези гуми е по-далеч.
Иначе на Мареата монтирах Fulda Kristall Montero 3 175/70/14. Мога да кажа, че съм много доволен. Първото впечатление беше, че гумите са изключително тихи на сух асфалт. По-тихи са от старите Вредщайни. За мек показателно е, че в големите снегове не ми се е налагало да разкопавам сняг или да ме бутат - излизал съм отвсякъде. Отделно, успях да кача Витошко Лале в най-голямата снежна виелица преди снеговете без да ми се наложи да обувам вериги.
Иначе на Мареата монтирах Fulda Kristall Montero 3 175/70/14. Мога да кажа, че съм много доволен. Първото впечатление беше, че гумите са изключително тихи на сух асфалт. По-тихи са от старите Вредщайни. За мек показателно е, че в големите снегове не ми се е налагало да разкопавам сняг или да ме бутат - излизал съм отвсякъде. Отделно, успях да кача Витошко Лале в най-голямата снежна виелица преди снеговете без да ми се наложи да обувам вериги.
Коментар