Честит празник момчета.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Честит Национален Празник Българи
Collapse
X
-
Immortal написа:За да не стават грешки, да се знае и помни:http://m.dnevnik.bg/analizi/2016/03/...ssЧестит двоен празник, Българи!3 Март 18783 Март 1918браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Най-вероятно си прав. Обърках го с Телеграф, затова така написах. Което не променя факта, че статията е, айде да кажем, спекулативно-наивистична. Ей това ми е любимото изречение: "... и че тъкмо руската намеса е предотвратила естествения път към освобождението и независимостта на българите в рамките на и без това разпадащата се Османска империя."браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Аз пък мисля, че много по-спекулативно-наивистично е да се смята, че Русия е тръгнала да ни освобождава.Мисля също, че ако не беше Берлинския конгрес, щеше да ни освободи както беше освободила Грузия, Армения, Азербайджан, Кавказките земи, Крим (тогава, а и сега), и т.н.Наистина е много сложна ситуацията, когато един завоевател се бие срещу друг завоевател, и в резултат на войната между тях и намесата на другите големи сили, ти малкия и слабия, изведнъж се оказваш свободен. На кого да благодариш? Кому да целуваш ръка? (Да не кажем, че някои "българи" стигат до там, да им целуват други неща).В никакъв случай не подценявам хилядите жертви, паднали по време на РТВ, без значение дали са загинали от шрапнел, куршум, сабя или болест.Поднасял съм цветя и винаги ще го правя на вр. Свети Никола, Шипка (където основната сила е била Българското опълчение - руски войски почти не е имало), в Плевен (където решаваща роля са изиграли румънските войски), както и другаде. Обикновените руски, румънски, финландски, украински, белоруски и други войничета, мобилизирани и пратени против тяхната воля да умрат в чужди земи няма как да не обичам. Ама ръка на руский сударь-господарь няма да тръгна да целувам! Страната, нанесла ни най-много вреди по време на съществуването на третата България.А и освобождаването ни от турско от руснаците може да се разглежда като връщане на дълг. Преди това те са ни предали на византийците за 200 години византийско иго (което странно защо се забравя - нима можеш да забравиш десетките хиляди ослепени български войни или името на онзи ромей "Българоубиец", с което още се хвалят гърчолята). Предали са ни в иго, после са ни освободили от друго иго - квит сме!
Коментар
-
Какво значение има за какво е тръгнала, след като ни е освободила?Като те заблъскат трима с бухалки на околовръстното, ще изгониш ли някой, който ще ги заблъска, щото ги бие за нещо друго, а те спасява между другото, или ще му благодариш, че не те е оставил да те осакатят/пречукат?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
stilo_new написа:Много лошо е, че някои хора се отпитват да подменят историята си. Историята е само една и всякакви опити за подмяна си е национално предателство!Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Immortal написа:Аз пък мисля, че много по-спекулативно-наивистично е да се смята, че Русия е тръгнала да ни освобождава.Мисля също, че ако не беше Берлинския конгрес, щеше да ни освободи както беше освободила Грузия, Армения, Азербайджан, Кавказките земи, Крим (тогава, а и сега), и т.н.Наистина е много сложна ситуацията, когато един завоевател се бие срещу друг завоевател, и в резултат на войната между тях и намесата на другите големи сили, ти малкия и слабия, изведнъж се оказваш свободен. На кого да благодариш? Кому да целуваш ръка? (Да не кажем, че някои "българи" стигат до там, да им целуват други неща).В никакъв случай не подценявам хилядите жертви, паднали по време на РТВ, без значение дали са загинали от шрапнел, куршум, сабя или болест.Поднасял съм цветя и винаги ще го правя на вр. Свети Никола, Шипка (където основната сила е била Българското опълчение - руски войски почти не е имало), в Плевен (където решаваща роля са изиграли румънските войски), както и другаде. Обикновените руски, румънски, финландски, украински, белоруски и други войничета, мобилизирани и пратени против тяхната воля да умрат в чужди земи няма как да не обичам. Ама ръка на руский сударь-господарь няма да тръгна да целувам! Страната, нанесла ни най-много вреди по време на съществуването на третата България.А и освобождаването ни от турско от руснаците може да се разглежда като връщане на дълг. Преди това те са ни предали на византийците за 200 години византийско иго (което странно защо се забравя - нима можеш да забравиш десетките хиляди ослепени български войни или името на онзи ромей "Българоубиец", с което още се хвалят гърчолята). Предали са ни в иго, после са ни освободили от друго иго - квит сме!
Коментар
-
stilo_new написа:Много лошо е, че някои хора се отпитват да подменят историята си. Историята е само една и всякакви опити за подмяна си е национално предателство!
Коментар
-
batproho написа:stilo_new написа:Много лошо е, че някои хора се отпитват да подменят историята си. Историята е само една и всякакви опити за подмяна си е национално предателство!
Коментар
-
Абе истината е, че нашите интереси в случая са съвпадали с тези на Русия и са противоречали на тези на другите Велики сили. Даже и този "статия" го потвърждава.А пък резултата от Берлинския конгрес за нас е точно както е "освободена" Армения. Половината остава в Османската империя и сигурно няма смисъл да припомням какво се случи на тия хора, докато течеше "... естествения път към освобождението и независимостта ... в рамките на и без това разпадащата се Османска империя."браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар