Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Средство за самозащита в колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

D. Stanev написа:
    На мнение съм, че при възникване на ситуация въздържания подход е най-добър, дори с цената на преглътване на егото, не трябва да се стига до "екшън". Миналата година на Хемус ми се случи инцидент с мутри, които засякох (като никой път не погледнах в огледалото), бяха с някаква G класа с много коне... Първо се изравниха с мене, после започнаха да ме притискат към аварийната лента с явното намерение да ме спрат и да се разправят с мене. Аз обаче упорито с жестове им се извинявах. След като почти бяха ме принудили да спра, се отказаха, явно жестовете ми хванаха дикиш.
    В случая няма смисъл да се разправяш, виновен си, извиняваш се и си продължавате по пътя. Не преглъщаш никакво его....Но когато някой те засече и то не защото не е погледнал в огледалото ами защото това му е стила на каране. След като му направиш забележка продължи да засича... е няма как да си трая.За последната година доста пъти ми се случи да ме засичат умишлено и след това да продължават да засичат... но нямат смелостта да спрат. Затова минавам на следващо ниво а то е като тръгне към мен да ме засича умишлено направо удрям. После ако иска да спира, звъня на КАТ и застрахователите и да се оправя. Ако трябва и видео ще предоставя.Иначе по темата. Тръба, алуминиев високоволтов кабел с дебела изолация.... все неща подходящи за селски бой.

Коментар

Телескопична палка от закалена стомана от години стои в колата, не съм я ползвал и дано да не се налага.

Коментар

Имах метър кози крак до седалката,ма ноо тежи.Сега съм с щанга 1 лакът дълга

Коментар

Влизайте в танковете момчета, слагайте си шлемовете на главите и затваряйте люковете...На война ли отивате ? Я стига. Тъпакът "мре", като остане в безразличие.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз съм въоръжен само със среден пръст, който мога да използвам мигновенно и речник пълен с богат набор от нецензорни думи, Оти съм прос инжИнер и не си нося с мен теодолита
            punto HGT

Коментар

Имам много хубава сгъваема ножка, но последното нещо, за което е там е самоотбрана. Няма да я извадя никога...защото най-много да ме заколят с нея. :D

Коментар

Painfall написа:
                Имам много хубава сгъваема ножка, но последното нещо, за което е там е самоотбрана. Няма да я извадя никога...защото най-много да ме заколят с нея. :D
                Колега не е важно да си як а да си "пустиняк". Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

D. Stanev написа:
                  На мнение съм, че при възникване на ситуация въздържания подход е най-добър, дори с цената на преглътване на егото, не трябва да се стига до "екшън". Миналата година на Хемус ми се случи инцидент с мутри, които засякох (като никой път не погледнах в огледалото), бяха с някаква G класа с много коне... Първо се изравниха с мене, после започнаха да ме притискат към аварийната лента с явното намерение да ме спрат и да се разправят с мене. Аз обаче упорито с жестове им се извинявах. След като почти бяха ме принудили да спра, се отказаха, явно жестовете ми хванаха дикиш. Имах интересна случка и във Враца, но тогава не разбрах, че са искали да ме бият (возещият се до мене ми обясни, че това са искали), изравниха се до мене едни пичове с БМВ и ми свиркат нещо, аз помислих, че искат да правим гонка от летящ старт, върнах ІІ-ра и газ, после ІІІ-та и пак газ... и вече бях им отлепил. Когато излязохме от Враца, по посока Монтана, тоя до мене ми вика "добре направи, че им избяга, иначе щяха да ни бият", а аз тогава се замислих за това какво са искали ония... Та бягството и избягването е най-добрия цяр, иначе в багажника се мъдри една вария, ама да не се стига до нея (било за човек или за колата).
                  Аз обикновено се извинявам, без да се отключвам - колата се заключва сама като потегля - и досега съм имал само 1-2 пъти по-напрегнати ситуации, в които, слава богу, не се е стигало до физическа разправа.След последните случаи обаче явно ще трябва да преосмисля жестовете си.Какво е вария?

Коментар

Брадва
                    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

flippy89 написа:
                      Брадва
                      По скоро голям чук с дълга дръжка.

Коментар

naskobg написа:
                        Колега, има едно златно правило.Пистолет не се вади никога, но извадищ ли го - трябва да го използваш.
                        това правило за първи път го чувам ..а съм старо куче :D Няма как да ти извадя пистолет и да те чакам да ме застреляш.А си шавнал,или пък еле те видя че вадиш пистолет,до там си ! :D Но....както е казал поета,по добре да не се носи никакво оръжие/хладно или огнестрелно/,понеже носиш ли ,има вероятност и да го използваш,а тогава може да стане лошо за теб.Едно от психологична гледна точка ,едно от юридическа !Най-добре да се избягват такива ситуации ,но това е и до човек. Е тва момче на Околовръстно е могъл да избегне ситуацията,но къде до его ,къде че е младо момче и няма реална представа за нещата и живота в БГ си е навлекъл неприятностти.Сега оня изроди ще ги пуснат до 2-3 дена и толкова.ДО седмица никой няма и да помни.А той ще си остане със счупени зъби и психологическа травма за цял живот.Да не помисли някой че оправдавам насилниците.Напротив,тея идиоти заслужат по 2-3 години затвор и да му изплатят по 50к лв щети за зъбите и психологически травми.Но не сме нормална държава,не сме !

Коментар

Обмислям да си купя газов пистолет, който да метна под седалката. Не възнамерявам никога да го използвам, освен за ракетки на нова година, но е достатъчно добра спирачка срещу подобни селски изпълнения.
                          "Без сърца, сме просто машини"
                          Toyota Prius 1.5 Hybrid
                          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

dan4op5 написа:
                            това правило за първи път го чувам ..а съм старо куче :D
                            Хич не съм млад и аз :D Като гледам и ти стигна до моето, но казано с други думи. :D

Коментар

Една войнишка лопатка , от тези които са от 5мм ламарина, добре заточена отпред и боядисана. С калъфче и ремък.Нося си я за сняг и ако се окопая някъде в калта , но може да се използва и за други цели.Най-добрия подход е въобще да не се спира , съмнявам се някой да стреля по колата ви в движение или ламарина в ламарина да почне да ви избутва. Ако ви сече и спре отпред или заобикаляте или задна и газ. С нашите закони трябва първо да изчакаш да ти вкара два куршума или да те наръгат два пъти и чак тогава ако отговориш може и да го приемат като самозащита. И пак имаш право само да го неутрализираш а не да надвишаваш правата си .
                              FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Аз съм старомоден. Имам просто нож 20 см. в джоба на вратата.