Здравейте колеги, във връзка с простотията на Околовръстното шосе на София и наглия бой бих искал да ви попитам какви средства за самозащита използвате в колите си и как според вас трябва да се реагира при подобни ситуации, благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Средство за самозащита в колата
Collapse
X
-
Използвам ум в колата и гледам да не навлизам в спорове по принцип.Ако носиш нещо в колата, ако стане нещо и пребиеш с него друг човек, това според закона се води утежняващо вината обстоятелство и вече се води предумишлено.Просто носете повече нерви и си го премествайте от ляво на дясно. За дамите не мога да дам мнение какво да правят, но обикновено те са по-облагодетелствани в такава ситуация.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
dasteri777 написа:Но пистолета ме спаси веднъж да не ям шамарите.
Коментар
-
Нищо не нося. Заключвам се кат’ пYтка, седя и чакам. Ако оня направи нещо на колата звъня на 112 и докладвам. После в районното жалба, и да си върви по каналният ред, пък до където стигне. Заради такава изцепка един тъпак за малко да ме осъди, щото го бях поначупил. Добре, че имаше свидетели, чрез които да доказвам, че е било самозащита.90 кила кораво говедо съм, занимавал съм се с бокс и мога да сгъна на две средностатистическо гаменче, но не съм прост!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Винаги,ама винаги нося няколко неща с мен в колата:2 бр. АК-47 със сгъваем приклад;1 бр. снайпер MSG-90 А1;2 бр. Макаров;Пушка от дядо Байкал;1 бр. бухалка;няколко палки;1 бр. метална тръба;Мисля че е това само.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Аз носех един бокс във Браво-то, който никога не е влизал в употреба. Веднъж без да разбера беше паднал под седалката и като я местих напред-назад го счупих! Еб@ тия здрави седалки, само някой да е казал нещо за чупливи италиански коли :D Сега в колата си нося само форумното швейцарско ножче , но е ясно че си трябва нещо по-сериозно, освен ако не си Стивън Сегал примерно :D Харесва ми идеята да е нещо с двойно предназначение - примерно малка брадвичка или от тия сгъваемите лопати, за да не се заядат полюцаи евентуално. За пистолет се иска разрешително, за нож пък нали имаше разни ограничения за дължината на острието, спрейовете ми се струват недостатъчно ефективни. Един колега смята, че електрошоковите пистолети (тейзърите) са най-доброто решение, за тях не знам какво да кажа, някой с опит да сподели.
Коментар
-
Аз пък искам да има психотест и за Б категория !Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
На мнение съм, че при възникване на ситуация въздържания подход е най-добър, дори с цената на преглътване на егото, не трябва да се стига до "екшън". Миналата година на Хемус ми се случи инцидент с мутри, които засякох (като никой път не погледнах в огледалото), бяха с някаква G класа с много коне... Първо се изравниха с мене, после започнаха да ме притискат към аварийната лента с явното намерение да ме спрат и да се разправят с мене. Аз обаче упорито с жестове им се извинявах. След като почти бяха ме принудили да спра, се отказаха, явно жестовете ми хванаха дикиш. Имах интересна случка и във Враца, но тогава не разбрах, че са искали да ме бият (возещият се до мене ми обясни, че това са искали), изравниха се до мене едни пичове с БМВ и ми свиркат нещо, аз помислих, че искат да правим гонка от летящ старт, върнах ІІ-ра и газ, после ІІІ-та и пак газ... и вече бях им отлепил. Когато излязохме от Враца, по посока Монтана, тоя до мене ми вика "добре направи, че им избяга, иначе щяха да ни бият", а аз тогава се замислих за това какво са искали ония... Та бягството и избягването е най-добрия цяр, иначе в багажника се мъдри една вария, ама да не се стига до нея (било за човек или за колата).Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Аз нищо не нося. Даже единия път ксто я обрахс иинструменти нямам. Опитвам се като БО, но съм с лабава психика и съм се карал с хората, но без побоища. Иначе и аз се ключа в колата, но щот един път видях, че като чакаш в задръстване и крадат на тумби, докато си в колата. То не, че някой ще може да я отвори и отключена. Знаете кви са дръжките на Браво/а.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар