Има разликата между това да защитаваш родината и да ходиш да се трепеш в някоя чужда държава, защитавайки не се знае чий интерес. Факт е, че тия които обявяват войните не воюват, не воюват нито техните синове, нито техните близки. Войната е гадна работа откъдето и да го погледнеш, смъртта е еднакво зловеща както през средните векове така и сега, независимо от технологиите, които не са панацея. Навремето маршал Жуков казва, че самолетите могат да бомбардират колкото си искат, но докато кашика не отиде да забие знамето, войната не е свършила. Какво направиха с ИД великите сили с великите високоточни и технологични оръжия? Е, направиха много, направиха възможно настъплението на правителствената армия, но основната "работа" вършат сухопътните операции, а точно при тях смъртността е най-висока.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тема за военният отчет. Размисли и страсти.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
хич даже не ме е срам от думите ми. Какво значи "във всичко сме били такива"? Работя честно, плащам си данъците навреме, върша и други неща, за които не искам да се хваля, които са работа на държавата да върши, ама ги вършат обикновените хора. И ся, били сме незма-си-какви, щото не сме искали да воюваме за родината, в някаква въображаема война в галавата ти, дето я няма и не се вижда. Теб не те ли е срам да даваш такива определения за хора, които не познаваш и за неща, които в момента е много малко вероятно да се случат???? Вземи излез от въображението си и слез на земята.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:хич даже не ме е срам от думите ми. Какво значи "във всичко сме били такива"? Работя честно, плащам си данъците навреме, върша и други неща, за които не искам да се хваля, които са работа на държавата да върши, ама ги вършат обикновените хора. И ся, били сме незма-си-какви, щото не сме искали да воюваме за родината, в някаква въображаема война в галавата ти, дето я няма и не се вижда. Теб не те ли е срам да даваш такива определения за хора, които не познаваш и за неща, които в момента е много малко вероятно да се случат???? Вземи излез от въображението си и слез на земята.
Коментар
-
Не знам момчета и момиче. Аз служих през далечната 1987 година. Служих във ВМФ.Офицер от запаса съм. За такива ни подготвяха тогава. По това време ( помнят акраните)бяхме в обтегнати отношения с Турция. Ходехме на корабен дозор в 12 милната зона. Под нас вреше от руски подводни лодки. Ние бяхме с тях. Целта на нашия ВМФ беше да "забави" врага ( Турция в НАТО)за да може Черноморския флот на СССР ( Тогава базиран в Севастопол ) да има време за противодействие. И тогава си мислехме, че имамевъоръжение въпреки, че служихме на кораби от времето на втората световна и/или малко след нея.Обаче...Държава, военни, политици, общественици и к’вот се сетите така ни бяха вменили, че всекивоин е герой, а службата сакрален ДЪЛГ към Родината, че с ръка на сърце ще напиша, че бяхме готови на всичко.Бяхме сигурни за тила си. Това са усещания, които не се забравят. Предвид пошлостта на онова време отговорнозаявявам, че имаше ДЪРЖАВНОСТ. Партията наша, ваша, чужда...била ми е в крачола. Като младежи бяхме надъханипо онова време. Осъзнавам в последствие, че много неща от тогава са били преекспонирани, но пък евалаправя на тогавашния Държавен апарат. Сега, колкото и да ми е болно трябва да призная, че младежта трудно може да бъде мотивиранада се бие за свята Родина, защото в днешни дни я превърнаха в нарицателно за мутренска, беззаконова, незаинтересована и противообщественатакава. Жалко. Тези нарицателни се пръкнаха в резултат на управленската конюнктура през последните 20 години. Конюнктура родила хора достойни само за разстрел.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Ами запазете си думите - дреме ми какво мислите за мен в хипотетичните ви войни. Предполагам е много готино да се чувствате герои - хипотетично. Само че хипотетичното не е реално и аз още повече нямам думи за хора като вас, които съвсем реално обичат да обиждат тези, които не споделят съвсем хипотетичното им мнение. Пилците се броят на есен, като опре ножа до кокала, а не хипотетично, когато всички се бият в гърдите, че били родолюбци. За мен хората, които днес ще помогнат на някой реално, са много по-големи родолюбци от такива като вас - биещи се в гърдите. Аз поне имам достойнството да си кажа мнението без да обиждам. Вие май и това нямате.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Ами запазете си думите - дреме ми какво мислите за мен в хипотетичните ви войни. Предполагам е много готино да се чувствате герои - хипотетично. Само че хипотетичното не е реално и аз още повече нямам думи за хора като вас, които съвсем реално обичат да обиждат тези, които не споделят съвсем хипотетичното им мнение. Пилците се броят на есен, като опре ножа до кокала, а не хипотетично, когато всички се бият в гърдите, че били родолюбци. За мен хората, които днес ще помогнат на някой реално, са много по-големи родолюбци от такива като вас - биещи се в гърдите. Аз поне имам достойнството да си кажа мнението без да обиждам. Вие май и това нямате.Е46 330d 2++
Коментар
-
ele написа:Едните са глупаци, другите са разумни. Аз не се мисля за глупак, така че - сам си направи хипотетичното мнение.Е46 330d 2++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар