Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за военният отчет. Размисли и страсти.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много неща мислих да напиша, докато четох темата, но просто най-накрая ме хвана срам какви "българи" има!За какво война си мислите бе колеги? Вие, които ще ползвате пушката за бастун си мислите, че някой ще ви изпрати в Русия да се биете ли? Много филми гледате! Прав е Жоро - ако някой нападне държавата ви, къде ще се скриете? На мама под полата? Ами този някой ще руши, това което сте "създавали". И какво от това, нали? Вие имате право на живот и ще сте на сигурно на мама под полата!Как не ви е срам да се наричате българи?И в същото време съм сигурен, é сте много активни при даване на съвети в политиката!Ето за това сме на това дередже - компетентни сте по всички въпроси, но когато се наложи вие да вземете отношение си търсите обяснения!Не éтете конституцията - тя не е закон на вашата държава!

Коментар

naskobg написа:
      Много неща мислих да напиша, докато четох темата, но просто най-накрая ме хвана срам какви "българи" има!За какво война си мислите бе колеги? Вие, които ще ползвате пушката за бастун си мислите, че някой ще ви изпрати в Русия да се биете ли? Много филми гледате! Прав е Жоро - ако някой нападне държавата ви, къде ще се скриете? На мама под полата? Ами този някой ще руши, това което сте "създавали". И какво от това, нали? Вие имате право на живот и ще сте на сигурно на мама под полата!Как не ви е срам да се наричате българи?И в същото време съм сигурен, é сте много активни при даване на съвети в политиката!Ето за това сме на това дередже - компетентни сте по всички въпроси, но когато се наложи вие да вземете отношение си търсите обяснения!Не éтете конституцията - тя не е закон на вашата държава!
      Хич не ме е срам. Ако бях под 32 години и стане война, хващам багажа и първа се изнасям от тая държава. Животът е един, да го дам за някакви си ’важни клечки’ скрити в бункери някъде - тц, не, мерси. На баба брат й е загинал във война, цял живот му държеше снимката на стената и на всяка годишнина палеше свещ - едва ли фактът, че е умрял за България, е направил загубата по-лека. Че ние взимаме отношение, на теб какъв ти е проблемът? Като искаш, ходи се бий, що всички трябва да сме като стадо и да следваме нечие друго мнение?
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Като не искате да се биете вие, дайте пари за силна армия и вероятността да ви се наложи да хванете пушка намалява. Да, ама добре помня какъв вой беше преди няколко месеца. Та то не може хем оная работа вътре, хем душата в рая момци и момиче.Отказ от защита на родината е родоотстъпничество и не мога да го приема под никаква форма и с никакво обяснение.

Коментар

ele написа:
          naskobg написа:
          Хич не ме е срам. Ако бях под 32 години и стане война, хващам багажа и първа се изнасям от тая държава. Животът е един, да го дам за някакви си ’важни клечки’ скрити в бункери някъде - тц, не, мерси. На баба брат й е загинал във война, цял живот му държеше снимката на стената и на всяка годишнина палеше свещ - едва ли фактът, че е умрял за България, е направил загубата по-лека. Че ние взимаме отношение, на теб какъв ти е проблемът? Като искаш, ходи се бий, що всички трябва да сме като стадо и да следваме нечие друго мнение?
          То е ясно че ти ще избягаш,даже ще прегазиш всички за да си първата.Демек всички които са загинали за родината за теб са будали.Тцтцтц,ей такива едно време са ги стреляли до стената.
          Е46 330d 2++

Коментар

Airfan написа:
            Като не искате да се биете вие, дайте пари за силна армия и вероятността да ви се наложи да хванете пушка намалява. Да, ама добре помня какъв вой беше преди няколко месеца. Та то не може хем оная работа вътре, хем душата в рая момци и момиче.Отказ от защита на родината е родоотстъпничество и не мога да го приема под никаква форма и с никакво обяснение.
            Плащам си данъците редовно и върху целия доход, което ще рече, че давам пари за силна армия, ама тия, дето ще се крият из бункерите, явно не желаят да ги похарчат по предназначение, а само ги ’усвояват’. Още една причина да си плюя на петите, като стане война. За какво родоотстъпничество ми говориш??? Иди кажи на тия, които всеки ден са по тивито, търсейки пари да си лекуват децата, защото държавата в лицето на администрацията й не ще да дава пари, каквито има и не се усвояват, а връщат в бюджета, да отидат при война да се бият - дали???? dasteri777 - къде съм написала, че са будали??? Всеки сам решава за себе си. какъв ти е на теб проблемът - иди се бий, остави децата си сираци, държавата после ще се погрижи за тях, сигурно с някоя мизерна пенсия, да ги компенсира...И за какво изобщо говорите - няма война и не се очертава да има. По темата пак ще подчертая, че съм обсолютно против - политиците трябва да работят за мир и просперитет на нацията, не да вкарват работоспособното население в армията и да му губи времето с глупости под каквато и да е форма.

Коментар

naskobg написа:
              Да си призная, последно време все повече ме хваща срам да кажа, че съм българин.И да не сме капо, един поздрав за патриотитеhttps://www.youtube.com/watch?v=EiQSNsie3pg Трябва да се направи такава емотиконка, но в БГ знаме
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Интересно, преди 2-3 седмици се изходиха по телевизиите де що има ’разбирачи’ да обясняват как е абсурдно, смехотворно, невероятно, няма как да стане да сме във война и затова няма значение че нямаме самолети и друг ще ни пази небето, па било и фесовете. Сега точно обратните аргументи вадят за да направят някакъв псевдо резерв. Е изчакайте поне три месеца да забравим предното де!

Коментар

ele написа:
                  Че ние взимаме отношение, на теб какъв ти е проблемът? Като искаш, ходи се бий, що всички трябва да сме като стадо и да следваме нечие друго мнение?
                  Моят проблем ли? Нямям проблем колежке! Възмощавам се на мнението ви, както вие на моето! Вашият проблем какъв е?
                  ele написа:
                  По темата пак ще подчертая, че съм обсолютно против - политиците трябва да работят за мир и просперитет на нацията, не да вкарват работоспособното население в армията и да му губи времето с глупости под каквато и да е форма.
                  Както вече казах, иначе сте изключително компетентни в политиката!

Коментар

Аз проблем нямам, гусин модератор. Че аз не си спомням да съм писала повече от 4-5 мнения в темата за политиката. И що да не сме компетентни и да имаме мнение? Нали на това се гради една държава - на гражданското общество, а не на тия, дето си крият главата в пясъка и редят определения, като родоотстъпник и прочее, щото някой има друго мнение.

Коментар

ele написа:
                      Аз проблем нямам, гусин модератор.
                      Това пък какво беше?

Коментар

naskobg написа:
                        ele написа:
                        Това пък какво беше?
                        Че нямам проблем, гусин модератор. Аз така го чета, ти как го четеш - твой проблем.

Коментар

ele написа:
                          naskobg написа:
                          ele написа:
                          Това пък какво беше?
                          Че нямам проблем, гусин модератор. Аз така го чета, ти как го четеш - твой проблем.
                          ele, за протокола. Модераторите модерират. Потребителите, какъвто съм аз и ти пишат.Пак ти казвам, аз проблем нямам. Ясно ми е каква ти е целта, но нямя да стане.Между другото, да не се притесняваш, че ще те вземат запас?

Коментар

ele написа:
                            Че аз не си спомням да съм писала повече от 4-5 мнения в темата за политиката. И що да не сме компетентни и да имаме мнение? Нали на това се гради една държава - на гражданското общество, а не на тия, дето си крият главата в пясъка и редят определения, като родоотстъпник и прочее, щото някой има друго мнение.
                            А отказът да защитаваш родината си заради шепа политици какво е, еле? За теб нищо ли не значи това, че костите на дядовци, баби, прадядовци, прабаби и назад лежат в тази земя, че те са съградили всичко тук, че ти си отгледана тук, че си създала нещо тук? Че държавата България е съществувала тук от векове и ти в момента заради едни преходни хора не искаш да я защитиш. Кое е по-важно, по дяволите, някакви политици или собствената ти родина? Ей това не мога да си обясня.

Коментар

А, не, не се притеснявам - мен не ме искат. Щом знаеш каква ми е целта, хубаво - щото аз друга цел, освен да кажа очевидното, нямам.Airfan Те са преходни, и аз съм преходна. нека те да я защитават, обзалагам се, че ще са първите, които ще избягат. По-важен за мен е моят живот и животът на хората, които обичам. "Родина" е абстрактно понятие. Който иска, да ходи да я защитава, аз не ща. Тая тема стана като приказката за Гъргалчо.

Коментар

ele написа:
                                А, не, не се притеснявам - мен не ме искат.Airfan Те са преходни, и аз съм преходна. нека те да я защитават, обзалагам се, че ще са първите, които ще избягат. По-важен за мен е моят живот и животът на хората, които обичам. "Родина" е абстрактно понятие. Който иска, да ходи да я защитава, аз не ща. Тая тема стана като приказката за Гъргалчо.
                                Въпрос на избор наистина и само се надявам повечето хора да не са като теб. Нищо лично.

Коментар

Working...
                                X