Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Айде "чИститУ" - задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Аз пък това мнение не го подкрепям от личен опит и едно 9 часово пътуване с летни гуми от Ямбол до Варна пред една зима пред 5-6 години с абсолютно непочистен път, особено във варненска област, който 1 час след нас го затваряха, за разлика от други, които доволно си почиваха в канавките. Колегата приказва абсолютно наизус неща, от които си няма и никаква представа. Ако толкова има желание, да дойде да му покажа как се спира с летни гуми на сняг - обзалагам се за 5 лева, че няма да се похлъзне колата и ще спре съвсем нормално и където трябва.
    Живея на село, гаража ми е на 8 метра от улицата, а тя е с наклон. Ела с твоите летни гуми и паркирай в гаража, когато има сняг и е заледено. Ще получиш не 5, а 50 лв.С твоите летни гуми просто няма да изкачиш улицата до гаража - казвам го от личен опит.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

ele написа:
      Аз пък това мнение не го подкрепям от личен опит и едно 9 часово пътуване с летни гуми от Ямбол до Варна пред една зима пред 5-6 години с абсолютно непочистен път, особено във варненска област, който 1 час след нас го затваряха, за разлика от други, които доволно си почиваха в канавките. Колегата приказва абсолютно наизус неща, от които си няма и никаква представа. Ако толкова има желание, да дойде да му покажа как се спира с летни гуми на сняг - обзалагам се за 5 лева, че няма да се похлъзне колата и ще спре съвсем нормално и където трябва.
      Ти май си прекалила с психотропните лекарства.Ти видя ли хубаво дали са летни,или само пишеш колкото да не е без хич.Щото аз на 3 януари вечерта когато имаше мнооо сняг пътувах от Бургас към Силистра.И ако не бях със хубави зимни гуми едва ли бих стигнал.И пътувах 5,30 часа 270 км.От близо 20 г имам книжка и тогава наистина се убедих че хубавата зимна гума е от голямо значение.Колега, можеше да си спестиш първото изречение. Престанете с тези дребни и лични обиди!М. Петков
      Е46 330d 2++

Коментар

dabadaba - И аз също, за баира имам едни текстилни вериги, вършат супер работа. Иначе баира тук всички го изкачват с летни гуми - някои повече се пързалят, други - по-малко, ама всички успяват. Със засилка и на 2ра се изкачва без проблем. dasteri777 - ми летни си бяха. Аз зимни не купувам. За първото изречение не знам кой в тоя форум прекалява, ама определено не съм аз.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          Слънчице,с това мнение само показваш че си много назад от правилното и безопасно зимно шофиране.Назад и настрани.Обясних какво се случва с лятната гума която е твърда лятото,а зимата омеква ли?Пипала ли си нова зимна и нова лятна гуми?Имам огромно желание да ми покажеш как ще спреш с летните гуми на сняг.Само че ще гледам отстрани.Предпочитам да вярвам на моя скромен опит,отколкото на тия несериозни приказки. Жена да ми показва техника на шофиране-айде нема нужда.Карайте си с летните гуми със здраве,всеки има глава на раменете.
          Octavia RS
          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

С летни 17ки 225/45 не успях да изляза от леда на паркинга зад блока ... Колата е с виско "шпер" на предна ос не и знам как ги засилвате по баира :D След слагането на чисто нови зимни колата си драпаше като снегорин...
            '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
            '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

ele написа:
              Toчно по тоя път едва ли си успяла да минеш с летни гуми ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                ele написа:
                Именно,ако става въпрос за пътя Ямбол-Бургас-Сл.бряг-Обзор-Варна.Е пълен абсурд при положение че час след тях са затворили пътя.Освен ако не е била със нещо 8х8
                Е46 330d 2++

Коментар

Усещам некво подценяване на колежката ele... Бива ли така!?
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Накрая да не се окаже, че ele е
                    Прикачени файлове
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Тоя път до болка ми е познат и съм го пътувал в сняг,така че пак фантастиката идва в повече,още малко Шипка със полусликове ще минавате ...
                      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Разтеглянето на локуми е сладка работа .
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

dasteri777 написа:
                          Princo написа:
                          ele написа:
                          Именно,ако става въпрос за пътя Ямбол-Бургас-Сл.бряг-Обзор-Варна.Е пълен абсурд при положение че час след тях са затворили пътя.Освен ако не е била със нещо 8х8
                          Карал съм абсолютно навсякъде, вкл. и по този път (бях студент във Варна) с летни гуми. Никога не съм имал проблем.Зимни гуми почнах да слагам от 6-7 години. А с 4 чисто нови зимни съм за пръв път през живота. При това не са от най-евтините - 720 лв ми излязоха 4-те Gislaved-ки.Има разлика, спор няма, осезаема при това. Колата е много по-стабилна и по-лесно се кара със зимните гуми.Но с летните също не е невъзможно да се кара нормално. Стига да знаеш какво и как правиш.За пореден (но не последен) път ще кажа - по-добре добър шофьор с летни гуми, отколкото калпав шофьор със зимни!. Разбира се, най-добре е добър шофьор със зимни гуми, а най-зле (но често срещано по пътя) - калпав шофьор с летни.Аз лично съм се прибирал от София до Ямбол по непочистената магистрала (снегорините вървяха някъде зад мен), с 4 летни гуми и скъсана една щанга на задното окачване - едната задна гума се извиваше като предна и колата едва се вкарваше в пътя. Аз си мислех тогава, че просто поднася заради летните гуми, чак като стигнах, на другия ден разбрах какво било.

Коментар

Абе щом казвате, аз забравих, че не само сте професори по всичко, ами и на боб и кафе гледате
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Не професори, а пенкилери!
                              Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

ele написа:
                                Абе щом казвате, аз забравих, че не само сте професори по всичко, ами и на боб и кафе гледате
                                Сподели за какво време измина тоя маршрут,че ми стана интересно.

Коментар

Working...
                                X