krasio_79bs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Айде "чИститУ" - задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
ФЕРАРИСТ написа:chaveto написа:Да ви попитам понеже гледам, че сте експерти всичките, гумата от въздуха ли се загрява или от настилката та гледате колко е температурата на въздуха?kiro_of_the_day написа:chaveto написа:kiro_of_the_day написа:chaveto написа:kluchar написа:Зимните гуми - задължителни само в 4 страни от ЕвропаНие сме сигурно най северната страна и тук винаги има сняг и е студено
Коментар
-
dan4op5 написа:donnna написа:+15 е температура на въздуха. Ти да не летиш ниско над асфалта? На асфалта колко е температурата зимата и колко лятото...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
k76 написа:Боби, знаеш, че те уважавам много, но тук не мога да се съглася с теб. Твоето твърдение, би било вярно, ако е упоменато, за гуми на един производител /зимни срещу летни/ или за гуми от среден и висок клас. Нашите закони в последно време са врата в поле, където няма да е определено всичко от-до и ще се стига до парадокси. Ето пример, случайно попаднах на гуми, ЗИМНИ /купих ги с кола/, по дота на гумите и аварията на колата, са карани не повече от 6 месеца, не ми се пише да обяснявам всичко, но летните ми гуми, от по-висок клас, са много по сигурни и при тръгване и при спиране. Има снимки на гумите в друга тема. С тези гуми ще съм по закон, но няма да съм по малко опасен. Другия проблем на закона е, че много хора, които до сега не са разчитали на зимни гуми, като сложат такива, ще станат безсмъртни или както казва Чавето, АГРЕСИВНИ, което ще доведе до влошаване на статистиката, за последното съм готов да се обзаложа.п.п. Аз също съм от хората, които са с два комплекта джанти и зимата карам със зимни гуми, но не толерирам закона в този вид. И да попитам, фирмите които правят регенерат, знаете ли колко лесно биха сложили М+S, без да променят нищо в качествата на гумата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
chaveto написа:ФЕРАРИСТ написа:chaveto написа:Да ви попитам понеже гледам, че сте експерти всичките, гумата от въздуха ли се загрява или от настилката та гледате колко е температурата на въздуха?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Мисли си каквото искаш, аз ще продължа с въпросите.Защо когато настилката и въздуха са с по ниска температура е нужно гумата да се загрява повече?Защо тези от Ф1 си загряват гумите след като според форумните експерти това не е нужно?Сам спомена прегряването, дали пък летните гуми не са направени така, че да не прегряват. Това автоматично не значили, че по трудно се загряват и при ниски температури стават по твърди.Като са по твърди ми тогава от къде ще дойде загряването?Като са по твърди не се ли намалява контактната площ?И все такива въпроси ми се въртят из главата, що ли се занимават със загряване на гумите... като няма никакъв смисъл.
Коментар
-
chaveto написа:И все такива въпроси ми се въртят из главата, що ли се занимават със загряване на гумите... като няма никакъв смисъл.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
chaveto написа:Мисли си каквото искаш, аз ще продължа с въпросите.Защо когато настилката и въздуха са с по ниска температура е нужно гумата да се загрява повече?Защо тези от Ф1 си загряват гумите след като според форумните експерти това не е нужно?Сам спомена прегряването, дали пък летните гуми не са направени така, че да не прегряват. Това автоматично не значили, че по трудно се загряват и при ниски температури стават по твърди.Като са по твърди ми тогава от къде ще дойде загряването?Като са по твърди не се ли намалява контактната площ?И все такива въпроси ми се въртят из главата, що ли се занимават със загряване на гумите... като няма никакъв смисъл.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Много глупости са изписани в тая тема, и много колеги се хващат за "дребни" детайли свързани с разликата м/у зимни и летни гуми. Вярно е, че едните са от по-твърд каучк (летните), другите от по-мек (зимните), но от голямо значение е и самият грайфер на гумата. Гумите за сух асфалт са с по-малко прорези за максимално голяма контактна площ с настилката. За мокър асфалт гумите имат по-дребни грайфери със добре изразени отводнителни канали, за да се избягва аквапланинг, а зимните имат едни прорези в самите грайфери, които буквално оформят вендузки когато гумата е стъпила върху лед. Зимните гуми губят доброто сцепление през лятото, защото вида на зимния грайфер е такъв, че намалява контактната площ с асфалта. Те са подходящи и за щофиране по черни пътища и в кал, но не на сух асфалт. Обратно на това, летните гуми осигуряват по-голяма контактна повърхност, но на сняг и лед това не помага а пречи. И ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
donnna написа:Е те точно заради такива като теб с твоите разсъждения се налагат принудително и с административно-наказателни мерки зимните гуми...
Коментар
-
Flow написа:dan4op5 написа:Това няма как да го приемат и да влезе в сила.Пък и да влезе никой няма да го спазва.А и няма и кой да контролира.Аре за Смолян и там балкана съм съгласен,обаче в Пловдив където е +15 градуса февруари и падне сняг 2,3 пъти най много ,няма никъв смисъл от зимни гуми !В Австрия, Румъния, Хърватска, Германия, Чехия, Словакия, Люксембург и Норвегия използването на зимни гуми е задължително, ако се изисква от метеорологичните условия - снеговалеж, поледица. В Италия, Испания и Франция употребата на зимни гуми е задължителна само при наличие на специален знак и в планинските райони.
Коментар
-
Айде сега да уточним и ролята на окачването при спирането зимъска. И някой да предположи кой е по готиния вариант. С разбити амортисьори и нови зимни гуми или стабилни амортисьори и летни гуми.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Компетентният и образованият не ми отговори - каква е температурата на асфалта зимата и лятото... И още нещо да го питам - гумите снежни ли се казват или зимни?И като ходи февруари до Смолян от Пловдив зимата пътьом минава през гумаджийното да сменя летните гуми със зимни, може би???Мерси!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Днес в сутрешния блок на Нова имаха нахалството пак да обясняват, че зимните гуми още не трябвало да се сменят, защото все пак са задължителни по закон до края на март. От 4м05сек нататъкhttp://www.vesti.bg/bulgaria/obshtes...-sniag-6050702
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар