Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Айде "чИститУ" - задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

stilo_new написа:
    Къде отиде ти? Темата е за зимните гуми и че трябва да се слагат зимата. Вие там, като спестявате пари и си карате с летните сандали, може да ги дадете парите за друго. ама да не се случва де.
    Така де зимата. Скоро да си виждал зима? Ще си карам колата с каквото си искам. В закона пише единствено за дълбочина на грайфера 1,6 мм. На летните сандали ,ако се наложи ще си сложа вериги. В държави с къде по сурова зима няма изискване за период от дата до дата, а за лоши условия и снеговалеж.Ама нал сме по европейци,при нас ще е задължително.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

То проблема е точно за тия 1.6 мм грайфер - просто трябва през този "зимния" период минимума да е 3 до 4 мм и да няма значение каква е гумата - зимна ли, всесезонна ли, лятна ли.
      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

И каква е разликата? 4мм грайфер няма да се набие със сняг ли?

Коментар

krasio_79bs написа:
          Ще си карам колата с каквото си искам.Ама нал сме по европейци,при нас ще е задължително.
          Ами защото българите, сме по така, затова и законите ни ще бъдат по така. :D

Коментар

ls1 написа:
            Ще се набие и 8 мм да е, пак ще се набие, ама нали сняг има при вас само 2 дни в годината.Ама виж при мокро може тия 4 мм да ти спасят живота.

Коментар

Чакай сега, лятото няма мокро ли? Защо в зимния период 4мм, а в летния 1.6мм ако целта е добро поведение на мокро?

Коментар

ls1 написа:
                Чакай сега, лятото няма мокро ли? Защо в зимния период 4мм, а в летния 1.6мм ако целта е добро поведение на мокро?
                Целта е добро поведение при всякакви атмосферни условия, ще ми е много интересно да видя 1.6мм грайфер на зимна гума, докато при лятната под 2 мм се смята за почти приключила (на сухо сцеплението дори е по-добро от нова такава), то при зимната паднеш ли под 4 мм е тотал щета. Или просто трябва да има установени правила - при сняг задължително със зимни гуми както в Германия - а там пътищата се чистят и то добре. Ето извадка:ГерманияВодачите трябва да привеждат в съответствие гумите с метереологичните условия. Немското право е прецизирано и сега в случая на сняг или поледица трябва да се ползват зимни гуми или всесезонни с маркировка M+S.Зимните гуми трябва да имат минимум 1.6 мм дълбочина на грайфера.И обратно, летните гуми са допустими, когато метереологичните условия са по-меки от обикновени и ще останат такива през деня.Немските власти искат да се избегнат рисковете в резултат не неподходящо екипирани автомобили с атмосферните условия и да се избегнат инциденти на пътя. В случай на нарушение се налагат глоби от 40 до 120 евро, като зависи от вида нарушение - например 120 евро при причинено ПТП. В случай на щети при неправилна употреба на гуми потребителят може да има проблеми с получавана на обезщетение от застрахователите.

Коментар

stilo_new написа:
                  ele написа:
                  dasteri777 написа:
                  Абе вие си карайте с летните гуми в снега пък чакайте всяка улица да е изчистена до хасфалта.
                  Абе човек, какъв сняг, какви 5 лева - навън 18 градуса. Зимата беше същата - топла. Сняг видях за 2 дни. Преди два дни, като имаше една гъста мъгла, един без включени фарове изпреварваше като луд - дали ако катастрофира, причината ще са летните гуми? Изключително малоумно е да класифицирате шофьорите като добри, щото карат със зимни гуми, и лошо, щото не карат със зимни гуми. То от всякъде сме цъфнали и вързали по пътищата.... вие за едни зимни гуми изкарахте всички, които не слагат такива, най-големите убийци на пътя.Аре вземете малко влезте в релси.
                  Къде отиде ти? Темата е за зимните гуми и че трябва да се слагат зимата. Вие там, като спестявате пари и си карате с летните сандали, може да ги дадете парите за друго. ама да не се случва де.
                  Че ся какво е???? Зимата като е 15-20 градуса ти лето ли го наричаш?
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Всеки да си кара както сметне за добре, затова всеки си има глава на раменете. Няма гума дето да може да покрие рейнджа от -20 до +60 на асфалта, както и от сняг през мокро до сухо. Ясно е, че трябва да се прави някакъв компромис било то с по-внимателно шофиране, било то понякога с некаране, било то с износване на гумите.Само безаварийно и честит празник.

Коментар

stilo_new написа:
                      ...Ами защото българите, сме по така, затова и законите ни ще бъдат по така. :D
                      Абе, като гледам, "по-така" тук са само 2-3 човека, ама за проклетия се уцели и инфантилната част от правителството да е същата.При мен тоя закон най-вероятно ще доведе да понижаване на безопасността, щото, ако ще купувам гуми всяка година, ще го правя само за предните колела.Сега, тоя закон приеха ли го вече, че да слагам на жената на лагерната количка зимни гуми на задните колела?
                      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

А хипотетично ако човек отпред си сложи 2 зимни гуми ,а отзад 2 летни половин акт ли ще му пишат?
                        Фиат Крома 1.9 16v+
                        Фиат Браво 1.6 16v
                        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

stilo_new написа:
                          krasio_79bs написа:
                          Ще си карам колата с каквото си искам.Ама нал сме по европейци,при нас ще е задължително.
                          Ами защото българите, сме по така, затова и законите ни ще бъдат по така. :D
                          Точно щото сме като коне с капаци страдаме от всичко.Дупка на пътя-пишат акт на водача. Тоя дето поддържа пътя и е негово задължение да няма дупки го боли фара.За него санкции няма.Непочистен път-пак го отнася водача на МПС. Сега и допълнителни задължения искат да ни прокарат със закон. И едно уточнение за капацитетите на тема зимни гуми. През целият си стаж като водач на МПС карам само и единствено със закупени нови гуми на автомобилите си. Карал съм с корморан за английският пазар и такъв за нашенският пазар. При една и съща гума като модел и размер разликата беше от небето до земята.Английската беше мека и се държеше перфектно на мокро и киша. Утрепах се да си търся след време пак същите но никъде ги нямаше. Подлъгах се и си сложих пак същият модел ,но произведен в Полша. Малко да завали или застуди ставаше на пластмаса и поднасяше колата.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=552885#552885 Зимните ми Фулда,които карах 5 зими и бяха на 40% от грайфера си.Летните ми бяха Вредщайн. Като ги свалях гумаджите се сбутаха и ги отделиха в склада,а не на мястото за боклука.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...337532#1337532 А това са ми сегашните чепици на колата.Аз за мен лично съм се убедил ,че нямам необходимост от зимни и летни гуми.Климата в Бургас е мек и сняг и заледявания виждаме рядко.При лошо време винаги имам качествени вериги в багажника.Въпреки ,че и двата ми комплекта гуми бяха на джанти винаги съм чакал по час-два за един баланс и монтаж.Ако се вкарат новите изисквания за тея зимни гуми ще се дреме по два дена за смяна на едните гуми.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ела да видиш как ме гледат в магазините за гуми, като им кажа, че искам гума произведена в Германия, Франция, Англия, евентуално Италия. Последно един ми разправя, че в тези държави вече правили гуми само от 16ки нагоре, щото там само такива коли се карали, малките размери били в Румъния и Чехия и подобни. Предстои ми да купувам две гуми летни сега като дойде време за смяна и направо се чудя къде във Варна ще намеря. Варна! Не Горно Нанадолнище! Аз му казвам ’Дошъл съм за такъв и такъв Континентал, евентуално Мишлен’, оня ми вика ’Нямаме, но пък имаме също толкова добри Тигър’. Я пак?

Коментар

Контитата си ги взех от голяма верига и си бяха от Франция 15" - зимни. Има сайтове, дето внасят от Германия, но срещу съответното оскъпяване и чакане - не беше фрапантно за 15" около 10 лева на гума. Но иначе да - по-малките Контита са или от Румъния или от Русия - такова нещо няма да си взема колкото и да са им модерни заводите в тези страни.

Коментар

ls1 написа:
                                Набива се,но по-лесно излиза.Защото грайфера е по-дълбок и се огъва,нали самата гума е по- мека.Така премачква снега и самия сняг по-лесно пада.Все едно като да прокараш ръка по зъбите на гребен.
                                Octavia RS
                                Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Working...
                                X