Коцев, в тия години и скоростите, които са се развивали са били по-ниски. Сега има ниско прелитащи навсякъде. Предполагам ако караш с 50-60, няма да е от кой знае какво значение гумата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Айде "чИститУ" - задължителни зимни гуми
Collapse
X
-
slonikon написа:При мен зимните се държат по-лошо от летните на мокро.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
кроко61 написа:Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.Octavia RS
Evo 10-служебната играчка.
Коментар
-
Kay_ написа:Коцев, в тия години и скоростите, които са се развивали са били по-ниски. Сега има ниско прелитащи навсякъде. Предполагам ако караш с 50-60, няма да е от кой знае какво значение гумата.
Коментар
-
Red Storm написа:кроко61 написа:Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Flow написа:Red Storm написа:кроко61 написа:Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.
Коментар
-
Почти всеки отговорен водач си слага зимни гуми през зимата. НО - да бъде задължително, и то от ноември до края на март, и то в нашите географски ширини, и при "зими" като сегашната (а вероятно и всички следващи), е безсмислено. А и както многократно се спомена в темата, как аджеба контролният орган недвусмислено ще определи зимна ли е гумата? А какво правим с всесезонните гуми? Опелът ми е с всесезонни Vredestein. Опасен ли съм с тях, нищо че безпроблемно се качвам на Витоша и на Боровец в голям сняг? В нарушение ли ще бъда? Семкаджията-Ушев ли ще определи?Бих го приел за по-нормално, ако срокът е от 1 декември до края на февруари.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Flow написа:Red Storm написа:кроко61 написа:Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Аз през седмицата си махнах зимните гуми, защото преди десетина дни минавах през Прохода на Републиката и в острите завои от двете страни на предела усетих, че бяха на ръба да поднесат. Това никога не ми се е случвало с летните гуми, колата с тях се вписва в завоите и не мърда. Може би се дължи на това, че зимните ми гуми са нови, с много дебел и мек грайфер и в остър завой мекият каучук поддава. Затова не ми се струва резонно да се въвежда това задължително каране със зимни гуми до първи април - в момента времето просто не е за зимни гуми и те излишно се износват.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
stilo_new написа:"Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:stilo_new написа:"Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Аз пък това мнение не го подкрепям от личен опит и едно 9 часово пътуване с летни гуми от Ямбол до Варна пред една зима пред 5-6 години с абсолютно непочистен път, особено във варненска област, който 1 час след нас го затваряха, за разлика от други, които доволно си почиваха в канавките. Колегата приказва абсолютно наизус неща, от които си няма и никаква представа. Ако толкова има желание, да дойде да му покажа как се спира с летни гуми на сняг - обзалагам се за 5 лева, че няма да се похлъзне колата и ще спре съвсем нормално и където трябва.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар