Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Айде "чИститУ" - задължителни зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коцев, в тия години и скоростите, които са се развивали са били по-ниски. Сега има ниско прелитащи навсякъде. Предполагам ако караш с 50-60, няма да е от кой знае какво значение гумата.
    ФИАТ- Пътят е само формалност
    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
    -----------------------------------------------------
    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

При мен зимните се държат по-лошо от летните на мокро.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
        При мен зимните се държат по-лошо от летните на мокро.
        Да ти дам моите летни - Пирели. При обилен валеж, предницата ми олеква.

Коментар

кроко61 написа:
          Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.
          Тази година по вашия край падна 10-15см сняг и обявиха бедствено положение.Извадиха верижна техника да вади закъсали автомобили,вероятно карани от професионалисти с летни гуми. Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?Или колата ти стои в гаража с откачен акумулатор до Великден?
          Octavia RS
          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Kay_ написа:
            Коцев, в тия години и скоростите, които са се развивали са били по-ниски. Сега има ниско прелитащи навсякъде. Предполагам ако караш с 50-60, няма да е от кой знае какво значение гумата.
            Е не съм толкова съгласен чак . Минавах тогава Букурещ ,Кишинев,Варшава ,Братислава ,Будяпеща и по пътищата се движехме с около 80-100км.А и в правилника ясно е написано ,че всеки водач е длъжен да се съобразява със времето ,обстановката и всичко останало на пътя. :D
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Red Storm написа:
              кроко61 написа:
              Аз, ако позволите само с моя скромен 37 годишен шофьорски опит да заявя; не съм закъсвал заради гуми! Картинги ,заяждане и разни технолози на зимни гуми! Досега нямам щета по гражданска или каско!Коли ,мотори, и трактори и камиони щото съм професионален шофьор а не карач!Стига сте наливали вода в чужда воденица! Нека всеки сам си преценява. А като се издънш и да дойде ,,органа,, и да те ,,сапуниса както е в Германия.
              Тази година по вашия край падна 10-15см сняг и обявиха бедствено положение.Извадиха верижна техника да вади закъсали автомобили,вероятно карани от професионалисти с летни гуми. Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?Или колата ти стои в гаража с откачен акумулатор до Великден?
              Напълно подкрепям написаното от колегата Red Storm: "Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
                Red Storm написа:
                кроко61 написа:
                Напълно подкрепям написаното от колегата Red Storm: "Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"
                И аз подкрепям това мнение!!! Всички искащи да спестят някой лев и каращи с летни гуми през зимата, са потенциални самоубийци и по-лошо - убийци!!

Коментар

Почвам да се чудя, защо въобще се произвеждат зимни гуми? Явно производителите плащат на нашите законотворци, за такъв лобистки закон. Няма друго обяснение.
                  207 тиква автомат
                  новокромаджия 2.4 печка

Коментар

каращи с летни гуми през зимата, са потенциални самоубийци и по-лошо - убийци!!
                    Аз бих добавил към тия и ония каращи със чисто нови зимни гуми , но карайки така както те си знаят и както на тях им изнася.
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Почти всеки отговорен водач си слага зимни гуми през зимата. НО - да бъде задължително, и то от ноември до края на март, и то в нашите географски ширини, и при "зими" като сегашната (а вероятно и всички следващи), е безсмислено. А и както многократно се спомена в темата, как аджеба контролният орган недвусмислено ще определи зимна ли е гумата? А какво правим с всесезонните гуми? Опелът ми е с всесезонни Vredestein. Опасен ли съм с тях, нищо че безпроблемно се качвам на Витоша и на Боровец в голям сняг? В нарушение ли ще бъда? Семкаджията-Ушев ли ще определи?Бих го приел за по-нормално, ако срокът е от 1 декември до края на февруари.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Flow написа:
                        Red Storm написа:
                        кроко61 написа:
                        Не че и зимните гуми немогат да се запълнят и те де, това съм го патил, почти нови зимни гуми с грайфер като тухла и като се напълниха със сняг, немога да тръгна по равно тя си върви накъдето си иска.
                        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Аз през седмицата си махнах зимните гуми, защото преди десетина дни минавах през Прохода на Републиката и в острите завои от двете страни на предела усетих, че бяха на ръба да поднесат. Това никога не ми се е случвало с летните гуми, колата с тях се вписва в завоите и не мърда. Може би се дължи на това, че зимните ми гуми са нови, с много дебел и мек грайфер и в остър завой мекият каучук поддава. Затова не ми се струва резонно да се въвежда това задължително каране със зимни гуми до първи април - в момента времето просто не е за зимни гуми и те излишно се износват.
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

stilo_new написа:
                            "Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"
                            И аз подкрепям това мнение!!! Всички искащи да спестят някой лев и каращи с летни гуми през зимата, са потенциални самоубийци и по-лошо - убийци!![/quote]мали мали а представяш ли си освен летни гуми да е с олекотен маховик и ниско окачване без почти никакъв клиранс. Че и да си вози детето всеки ден. Знам един такъв пълен олюгофрен.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              stilo_new написа:
                              "Какво се случва с лятнта гума,като в каналите й влезе съвсем малко сняг или по-лошо,киша?Става чист слик,напълно неуправляем.Как успяваш да спреш,дори и с ниска скорост?Не застрашаваш ли себе си и другите участници в движението?"
                              И аз подкрепям това мнение!!! Всички искащи да спестят някой лев и каращи с летни гуми през зимата, са потенциални самоубийци и по-лошо - убийци!!
                              мали мали а представяш ли си освен летни гуми да е с олекотен маховик и ниско окачване без почти никакъв клиранс. Че и да си вози детето всеки ден. Знам един такъв пълен олюгофрен.[/quote]И аз го знам...зимата използва така наречена система на Фиат за потегляне "HDrive" или по друг начин казана " HandDrive".

Коментар

Аз пък това мнение не го подкрепям от личен опит и едно 9 часово пътуване с летни гуми от Ямбол до Варна пред една зима пред 5-6 години с абсолютно непочистен път, особено във варненска област, който 1 час след нас го затваряха, за разлика от други, които доволно си почиваха в канавките. Колегата приказва абсолютно наизус неща, от които си няма и никаква представа. Ако толкова има желание, да дойде да му покажа как се спира с летни гуми на сняг - обзалагам се за 5 лева, че няма да се похлъзне колата и ще спре съвсем нормално и където трябва.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X