Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

моля за съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

моля за съвет

Здравейте колегивчера на връщане от Варна както си карах едното бутало излезе през картера и колата огасна и се наложи пътна помощ...та въпроса ми е според вас ще си заслужава ли ремонта на двигателя или да си търся нов?Фиат Купе 1996-та година 1.8 16в 140к.с.
    не карам бързо...просто летя ниско

Щом буталото ти е излязло през картера, в тоя двигател е пълен леш.Купувай нов.

Коментар

Купувай нов двигател. П.П Винаги ми е било чудно от какво се получава така буталото да счупи блока и да излеле.Аз лично знам две причини-лашнати болтове на петата на биелата и затягане на буталния болт в буталото.От свръх високи обороти т.е каране на обороти в ограничител едва ли може да стане заради инерционните сили.
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
        От свръх високи обороти т.е каране на обороти в ограничител едва ли може да стане заради инерционните сили.
        Не мисля, че може.

Коментар

Умора на материала и микропукнатини. Някой ден неизбежното се случва.
          Powered by Emzo

Коментар

Нов едва ли ,но втора употреба здрав със сигурност
            EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
            EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
            FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.

Коментар

Ако буталото е излязло през картера - прави ДВГ. Ако е беше излязло през крайното гърне - това е друга тема.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Никой няма да може да ти даде адекватен отговор колега, преди да се отвори мотора и да се видят пораженията, ако блока е здрав, може да минеш само с купуване на здрави части и да ремонтираш, ако блока е заминал тъй или иначе ще ти се наложи да взимаш друг, то тогава направо отиваш на цял мотор, пък твоя остава за резервни части каквото е останало здраво.
                punto HGT

Коментар

didich написа:
                  ..... ако блока е здрав .....
                  Трудно ми е да си го представя колега. :D

Коментар

Може би ще е цял, но се съмнявам да не са надрани цилиндрите и пак се отива на нов мотор. Взима един нов и да го вкарва в коша, този е безмислено да се прави ако е надрало цилиндрите.
                    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

И моето скромно мнение е , че е по-добре да си намериш нов а от стария вземи каквото можеш като части.
                      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Не е лошо и да го пререгистрира с новият мотор за да му е мирна главата на колегата.

Коментар

ами тия дни ще го отворя да видя какво е здраво и какво не дето казахте може да мина леко макар да ме съмнява а другия вариант е нов мотор (втора ръка) ама знам ли на какъв ще попадна :D гледах в мега партс имат само глави някой ако чуе нещо че някой продава мотор няма значение 1.8 или 2.0 да пише П.С. благодаря за отговорите все пак
                          не карам бързо...просто летя ниско

Коментар

Много трудно ще намериш мотор 1.8 аз търсих незнайно колко време и накрая ремонтирах моя. Мисля че се продаваше един в София, прегледай ОЛХ

Коментар

monkata90 написа:
                              ами тия дни ще го отворя да видя какво е здраво и какво не дето казахте може да мина леко макар да ме съмнява а другия вариант е нов мотор (втора ръка) ама знам ли на какъв ще попадна :D гледах в мега партс имат само глави някой ако чуе нещо че някой продава мотор няма значение 1.8 или 2.0 да пише П.С. благодаря за отговорите все пак
                              Ако искаш да ти е мирна главата и след смяната на твоя мотор новия мотор задължително ще трябва пак да го отвориш и обслужиш, защото в повечето случаи ще изкараш някоя и друга седмица и филма е пак от нулата , мотор втора ръка без отваряне си е бомба със закъснител.
                              punto HGT

Коментар

Working...
                              X