Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Настройка на мрежа

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Настройка на мрежа

Здравейте, Боря се вече два дни с един проблем и резултатът е кръгла нула.Реших да направя достъпен принтер, който е свързан към компютър в офиса от лаптоп, който е вързан към Wi Fi.За целта направих следното:1. Откачих компютъра от лан-а и го свързах към безжичната мрежа.2. Направих и двата компютъра да са в една мрежа.Резултатът е:1. От компютъра виждам лаптопа.2. От лаптопа не виждам компютъра.3. Когато напиша ръчно адреса или ип-то в експлорера на лаптопа за връзка с компютъра иска юзар и парола, за да се свърже - такива няма.4. От лаптопа се пингва компютъра и по ип и по име.5. Лаптопа е с десятка, а компютъра с 8.1 Ентерпрайс.Ще бъда благодарен за малко помощ.

А как го правиш? Шернал си принтера, който е инсталиран на компютъра и искаш да го ползваш и на лаптопа безжично?Става и не е необходимо да прехвърляш и компа на безжично. Просто трябва да са видими в локалната мрежа. Ако обаче едната машина, тази, на която е принтера е примерно 32 битова и съответно драйверите на принтера са такива, няма да тръгне. Трябва да се инсталират допълнителни драйвери за принтера за съответната архитектура каквато е на лаптопа.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
      А как го правиш? Шернал си принтера, който е инсталиран на компютъра и искаш да го ползваш и на лаптопа безжично?Става и не е необходимо да прехвърляш и компа на безжично. Просто трябва да са видими в локалната мрежа. Ако обаче едната машина, тази, на която е принтера е примерно 32 битова и съответно драйверите на принтера са такива, няма да тръгне. Трябва да се инсталират допълнителни драйвери за принтера за съответната архитектура каквато е на лаптопа.
      Е, как да очаквам да го видя, ако не е шернат?Аз не виждам машината въобще, не стигам до принтера.И двете са с 64 битови операционни системи.Не става ако не го прехвърля в безжичната, защото са в две различни мрежи.

Коментар

Значи проблема ти е в ентърпрайса. Докато не видиш компютъра от лаптопа, няма да стане. 8.1 е малко недоизпипана, както вистата. Виждат другите, но не позволяват на други да ги виждат . Опитай да смъкнеш защити, стени, пароли...
        Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

dabadaba написа:
          Значи проблема ти е в ентърпрайса. Докато не видиш компютъра от лаптопа, няма да стане. 8.1 е малко недоизпипана, както вистата. Виждат другите, но не позволяват на други да ги виждат . Опитай да смъкнеш защити, стени, пароли...
          Няма пароли. Сега ще и махна всичко, да видим. :DП. П. Не става и не става.Най-доброто до което стигнах, е че се вижда като машина в мрежата, но като се кликне на него, резултатът е това:
          Прикачени файлове

Коментар

Погледни 8.1 да не е джойнат в ноум груп. Ако е така я напусни и мини отново през настройките за име на мрежата. След това от настрйките за шерване виж навсякъде ли е пуснат фай енд принт шеринг и най-отдолу махни шерването с пароли за всички типове мрежи. Не е нужно компа да е на безжична.
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
              Погледни 8.1 да не е джойнат в ноум груп. Ако е така я напусни и мини отново през настройките за име на мрежата. След това от настрйките за шерване виж навсякъде ли е пуснат фай енд принт шеринг и най-отдолу махни шерването с пароли за всички типове мрежи. Не е нужно компа да е на безжична.
              Не става и това е.Изтрих групата. В мрежата се виждат и двата, но от десятката осмицата иска парола.Махнато е шерването с пароли.Прехвърлих го да е на безжична, за да са в една мрежа. Как да шерна принтера, ако компа е в друга мрежа с друго ип?

Коментар

Не разбрах, че са различни жичната и безжичната мрежа. Сложи някаква парола на юзъра на осмицата и виж дали ще се логнеш за да почнем да локализираме смотания проблем.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Можеш да споделиш някаква папка от компа, който иска "кредентиали" или да мапнеш нетуорк драйв. На шарнатата папка PROPERTIES добави ’everyone".Друго : run-> gpedit.mscComputer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> Security Options. Намери и активирай Accounts: Guest account statusТова е във връзка с попъпа за парола. Иначе, принтера при сърч за шернати такива от "Add network printer" или там каквото беше, трябва да изплува.

1.9 JTD 110hp
                  Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Направи акаунти. Имаше го тоз проблем и в 7-цата. Създай акаунт с юзер и парола и трябва да стане.

Коментар

nightlord написа:
                      Направи акаунти. Имаше го тоз проблем и в 7-цата. Създай акаунт с юзер и парола и трябва да стане.
                      Не става! Пробвах.
                      veselin10 написа:
                      Сложи някаква парола на юзъра на осмицата и виж дали ще се логнеш за да почнем да локализираме смотания проблем.
                      Не става и това.
                      OpenGL написа:
                      Можеш да споделиш някаква папка от компа, който иска "кредентиали" или да мапнеш нетуорк драйв. На шарнатата папка PROPERTIES добави ’everyone".Друго : run-> gpedit.mscComputer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> Security Options. Намери и активирай Accounts: Guest account statusТова е във връзка с попъпа за парола. Иначе, принтера при сърч за шернати такива от "Add network printer" или там каквото беше, трябва да изплува.
                      Вече не съм в офиса. В къщи пробвах с други два лаптопа - единият е с десятка, другият е със същата осмица.От моята десятка не ги достъпвам, те обаче ме достъпват.Погледнах тази настройка - активирана е.Ще се окаже, че наистина моята десятка е омазана.А имам толкава неща на него.

Коментар

Не знам как го правиш, но реда е нещо подобно. Инсталираш си принтера на някоя от машините като го споделяш. От другата машина на която искаш да ползваш принтера влизаш в настройки за принтер.... (добавяне на принтер) и от там си избираш да търсиш принтер в локалната мрежа. Ако не го намира машината сама може да и помогнеш като напишеш името на принтера, след това ще ти трябва и драйвер за принтера и трябва да се получи. Не знам дали така го правиш или по друг начин търсиш принтера в мрежата.

Коментар

chaveto написа:
                          Не знам как го правиш, но реда е нещо подобно. Инсталираш си принтера на някоя от машините като го споделяш. От другата машина на която искаш да ползваш принтера влизаш в настройки за принтер.... (добавяне на принтер) и от там си избираш да търсиш принтер в локалната мрежа. Ако не го намира машината сама може да и помогнеш като напишеш името на принтера, след това ще ти трябва и драйвер за принтера и трябва да се получи. Не знам дали така го правиш или по друг начин търсиш принтера в мрежата.
                          Колега chaveto, пределно ясно ми е как се прави!Ти явно не четеш какво съм написал, защото сам казваш, че не знаеш как го правя!Ами прочети и ще видиш, че просто едната машина не вижда другата!Айде стига спам моля!

Коментар

naskobg написа:
                            Колега chaveto, пределно ясно ми е как се прави!
                            Щом не ти се получава значи не ти е ясно как се прави Започни всичко от начало и на двете машини. Вкарай ги в една работна група като включиш споделянето на принтери и папки и откриването в мрежа. След това направи предното което ти написах.За да виждаш някоя машина трябва поне една папка да е споделена, демек да ти бъде включено споделянето и откриването в мрежа.

Коментар

chaveto написа:
                              naskobg написа:
                              Колега chaveto, пределно ясно ми е как се прави!
                              Щом не ти се получава значи не ти е ясно как се прави Започни всичко от начало и на двете машини. Вкарай ги в една работна група като включиш споделянето на принтери и папки и откриването в мрежа. След това направи предното което ти написах.За да виждаш някоя машина трябва поне една папка да е споделена, демек да ти бъде включено споделянето и откриването в мрежа.
                              Ти разбираш ли, че ми е доста по-ясно от на теб????Ако си направиш труда да прочетеш, ще видиш че всичко това е направено.Като имам проблем с ключалки, ще те помоля за помощ, тук те мола да СПРЕШ с типичния за теб спам.Това съм го правил в доста по-тежки мрежи, каквито не си и виждал!Проблемът е друг тук!П. П. Моля колега модератор да разчисти спама от темата от глупави изказвания, да не го правя аз.Имам нужда от помощ за мрежа, не от отключване на кола!

Коментар

Working...
                              X