Здравейте, Боря се вече два дни с един проблем и резултатът е кръгла нула.Реших да направя достъпен принтер, който е свързан към компютър в офиса от лаптоп, който е вързан към Wi Fi.За целта направих следното:1. Откачих компютъра от лан-а и го свързах към безжичната мрежа.2. Направих и двата компютъра да са в една мрежа.Резултатът е:1. От компютъра виждам лаптопа.2. От лаптопа не виждам компютъра.3. Когато напиша ръчно адреса или ип-то в експлорера на лаптопа за връзка с компютъра иска юзар и парола, за да се свърже - такива няма.4. От лаптопа се пингва компютъра и по ип и по име.5. Лаптопа е с десятка, а компютъра с 8.1 Ентерпрайс.Ще бъда благодарен за малко помощ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Настройка на мрежа
Collapse
Заключена тема
X
X
-
А как го правиш? Шернал си принтера, който е инсталиран на компютъра и искаш да го ползваш и на лаптопа безжично?Става и не е необходимо да прехвърляш и компа на безжично. Просто трябва да са видими в локалната мрежа. Ако обаче едната машина, тази, на която е принтера е примерно 32 битова и съответно драйверите на принтера са такива, няма да тръгне. Трябва да се инсталират допълнителни драйвери за принтера за съответната архитектура каквато е на лаптопа.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
-
dabadaba написа:А как го правиш? Шернал си принтера, който е инсталиран на компютъра и искаш да го ползваш и на лаптопа безжично?Става и не е необходимо да прехвърляш и компа на безжично. Просто трябва да са видими в локалната мрежа. Ако обаче едната машина, тази, на която е принтера е примерно 32 битова и съответно драйверите на принтера са такива, няма да тръгне. Трябва да се инсталират допълнителни драйвери за принтера за съответната архитектура каквато е на лаптопа.
Коментар
-
Значи проблема ти е в ентърпрайса. Докато не видиш компютъра от лаптопа, няма да стане. 8.1 е малко недоизпипана, както вистата. Виждат другите, но не позволяват на други да ги виждат . Опитай да смъкнеш защити, стени, пароли...Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
dabadaba написа:Значи проблема ти е в ентърпрайса. Докато не видиш компютъра от лаптопа, няма да стане. 8.1 е малко недоизпипана, както вистата. Виждат другите, но не позволяват на други да ги виждат . Опитай да смъкнеш защити, стени, пароли...
Коментар
-
Погледни 8.1 да не е джойнат в ноум груп. Ако е така я напусни и мини отново през настройките за име на мрежата. След това от настрйките за шерване виж навсякъде ли е пуснат фай енд принт шеринг и най-отдолу махни шерването с пароли за всички типове мрежи. Не е нужно компа да е на безжична.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:Погледни 8.1 да не е джойнат в ноум груп. Ако е така я напусни и мини отново през настройките за име на мрежата. След това от настрйките за шерване виж навсякъде ли е пуснат фай енд принт шеринг и най-отдолу махни шерването с пароли за всички типове мрежи. Не е нужно компа да е на безжична.
Коментар
-
Можеш да споделиш някаква папка от компа, който иска "кредентиали" или да мапнеш нетуорк драйв. На шарнатата папка PROPERTIES добави ’everyone".Друго : run-> gpedit.mscComputer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> Security Options. Намери и активирай Accounts: Guest account statusТова е във връзка с попъпа за парола. Иначе, принтера при сърч за шернати такива от "Add network printer" или там каквото беше, трябва да изплува.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
nightlord написа:Направи акаунти. Имаше го тоз проблем и в 7-цата. Създай акаунт с юзер и парола и трябва да стане.veselin10 написа:Сложи някаква парола на юзъра на осмицата и виж дали ще се логнеш за да почнем да локализираме смотания проблем.OpenGL написа:Можеш да споделиш някаква папка от компа, който иска "кредентиали" или да мапнеш нетуорк драйв. На шарнатата папка PROPERTIES добави ’everyone".Друго : run-> gpedit.mscComputer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> Security Options. Намери и активирай Accounts: Guest account statusТова е във връзка с попъпа за парола. Иначе, принтера при сърч за шернати такива от "Add network printer" или там каквото беше, трябва да изплува.
Коментар
-
Не знам как го правиш, но реда е нещо подобно. Инсталираш си принтера на някоя от машините като го споделяш. От другата машина на която искаш да ползваш принтера влизаш в настройки за принтер.... (добавяне на принтер) и от там си избираш да търсиш принтер в локалната мрежа. Ако не го намира машината сама може да и помогнеш като напишеш името на принтера, след това ще ти трябва и драйвер за принтера и трябва да се получи. Не знам дали така го правиш или по друг начин търсиш принтера в мрежата.
Коментар
-
chaveto написа:Не знам как го правиш, но реда е нещо подобно. Инсталираш си принтера на някоя от машините като го споделяш. От другата машина на която искаш да ползваш принтера влизаш в настройки за принтер.... (добавяне на принтер) и от там си избираш да търсиш принтер в локалната мрежа. Ако не го намира машината сама може да и помогнеш като напишеш името на принтера, след това ще ти трябва и драйвер за принтера и трябва да се получи. Не знам дали така го правиш или по друг начин търсиш принтера в мрежата.
Коментар
-
naskobg написа:Колега chaveto, пределно ясно ми е как се прави!
Коментар
-
chaveto написа:naskobg написа:Колега chaveto, пределно ясно ми е как се прави!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар