Здравейте колеги,Въпросът ми е има ли колеги във форума от тези райони, за да споделят какво е положението. Днес мои клиенти, които трябва да пътуват утра ме питаха и видях голям зар да намеря информация.При направено запитване към Външно министерство за ситуацията на границата ни с Гърция ми отговориха:"Съжалявам, нямам право да Ви дам информация, но мога да Ви кажа къде да я видите на сайта".Останах безмълвен! Няма право да даде информация на български гражданин???Както и да е. Казах си, ще видя на сайта. Отворих и - О, Боже изпаднах в шок! Информацията е от 11.02.2016 год. 17:03 часа. Казвам и "Госпожо, информацията е от преди една седмица" а тя ми отговаря "Това е информацията, която имаме в министерството".Да се смея ли, да плача ли????Гръцките партньори казват, че с леки автомобили спокойно се минава през Кулата. Днес минали техни колеги от там.Пробвах и в консулски отдел. От там ме препратиха в МВР - Дирекция Гранична полиция. От там ми казаха, че са отворени само Златоград и Ивайловград. Ето информацията на сайта на външно.П. П. Току що говорих с РПУ Петрич, от там потвърдиха че Кулата е напълно блокирана!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ситуация на ГККП-тата с Гърция.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Mоят съвет е, ако хората имат задгранични паспорти и зелена карта за колата - да минат през Свиленград - Капитан Андреево - Одрин - Гърция.Другия вариант, който със сигурност не е блокиран поне от гръцка страна е Ивайловград.Макар че преди малко гледах по новините как нашите превозвачи се заканиха от утре да блокират ВСИЧКИ пунктове за постоянно.Засега са блокирали само Капитан Петко Войвода, Илинден и Кулата.Другия вариант е от Петрич да влязат на Македонско и от там в Гръцко през Гевгелия.Трябва да са наясно, че гърците блокират в определени часове и турските и македонските КПП-та, но за по-кратко време и като цяло се минава с малко чакане.Трябва да са наясно още, че дори и да влязат в Гърция, фермерите там ( и не само те) са блокирали и пътища вътре в страната, тъй че може да им се наложи да използват заобиколни маршрути.И последно - ако могат да отложат пътуването - да го направят.Ся погледнах македонските КПП-та - и те са блокирани.http://www.amsmspi.mk/mk/sostojba.asp
-
Абе златна... Горивото сега е евтино През Македония е решението, ама да се съобразят с часовете, в които е отворено. Пътят се удължава с 50 км.Другия вариант е със самальот, ама те в Гърция и летищата стачкуват...Твое ли е задължението да ги закараш до там?Няма ли клауза за форс-мажорни обстоятелства?
Коментар
-
Immortal написа:Абе златна... Горивото сега е евтино През Македония е решението, ама да се съобразят с часовете, които е отворено.Другия вариант е със самальот, ама те в Гърция и летищата стачкуват...Твое ли е задължението да ги закараш до там?Няма ли клауза за форс-мажорни обстоятелства?
Коментар
-
път
Да си имат подробна карта или GPS ако някъде е затворено да знаят от къде да минат обиколен маршрут преди позната ходиха до Гърция имало и вътре пътища затворени някъде Казваше,, Сложили един ТИР по средата на платното и не може да се мине и обикаляли от другаде.По стария път до Паралия също може да се минеиначе за раничния пункт виж какво пише На българо-гръцката граница поради динамичната обстановка, информация за трафика на ГКПП ще се получава от Пресцентъра на МВРама там не може да намериш такава информация освен направо на пункта да се пита дали работи или неОсвен това ама не го пишат веднага https://press.mvr.bg/default.htm?Category1Pg=1Много хора се застраховат и се отказват да пътуват.https://www.24chasa.bg/Article/5311015
Коментар
-
Re: път
kluchar написа:На българо-гръцката граница поради динамичната обстановка, информация за трафика на ГКПП ще се получава от Пресцентъра на МВРама там не може да намериш такава информация освен направо на пункта да се пита дали работи или неОсвен това ама не го пишат веднага https://press.mvr.bg/default.htm?Category1Pg=1kluchar написа:Много хора се застраховат и се отказват да пътуват.https://www.24chasa.bg/Article/5311015
Коментар
-
На Българо-Гръцките граници става все по тегаво,вчера Гърците не са пуснали буса с храна за Българите в тяхна територия.Може да минат през Петрич-Струмица,от там да слязат на Дойранското езеро,там има малко ГКПП и ще слязат директно на околовръстното на Солун.През Гевгиле също може но е по голям ГКПП и също го затварят когато си решат Гърците,но поне за малко.
Коментар
-
Отдавна си задавам въпроса "Защо наблягат на българската граница?", от 2 дена позатвориха и няки македонски пунктове, към Турция не смеят. Явно ние сме слабите и за нас никой не се застъпва. Преди 2 дена един германец, говореше на чист български език, каза че в средата на Европа това няма как да се случи, но той забравя, че като гръцкото племе няма никъде другаде, мързеливо, мрънкащо и цоцащо от ЕС.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: пътуване
kluchar написа:Колега казваш че познаваш Гърция ама нещо не баш.Ми нямаш ли познати на границата да ги питаш .Като от полицията не може да се разбере точно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар