Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за напускане на дете от България

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dasteri777 написа:
    Звънах аз,понеже работата ми е из различни градове на родината и да мога да си подготвя нещата ако евентуално трябва и ние да сме там,но от там ми отговориха че не можело да дават такава информация,баси и потайните глупости.Хамерикански глупости.
    Ами не им се занимава да обясняват това, което го има публично и всеки може да го прочете, ако си даде 10 секундно усилие.И аз така бих реагирал.http://bulgarian.bulgaria.usembassy....hildren.htmlА конкретно на въпроса ти:По време на интервюто е необходимо да присъства поне единият от родителите. Присъствието на детето не е задължително.

Коментар

Immortal написа:
      dasteri777 написа:
      Ще пътува със баба си и дядо си до щатите,аз и майка и оставаме тук.
      Първо - паспорт.После - виза.После (ако евентуално има виза) - декларации за съгласие от двамата родители, нотариално заверени.Всъщност не знам дали и за визата няма да искат декларации.
      Искат.Всеки кандидат за виза под 18 годишна възраст, който няма да бъде придружаван по време на пътуването до САЩ от двамата си родители или ще пътува само с единия родител, задължително предоставя по време на интервюто валидна нотариално заверена декларация, подписана от родителя, който няма да го придружава. С тази декларация родителят разрешава на детето да пътува извън пределите на Република България само или придружавано от трети лица. Декларацията трябва да отговаря на изискванията на българското законодателство за напускане на страната от малолетни деца без техните родители. Декларацията трябва да бъде придружена от копие на акта за раждане на кандидата и копия от личните карти или международните паспорти на родителите. Оригиналната нотариално заверена декларация ще бъде върната на кандидата. Тя е необходима за предоставяне на летищните власти или други институции.Таксата за виза е 160 долара, невъзвръщаема в случай на отказ. Всъщност, изваждането на паспорт ти е най-малкия проблем, при пътуване на детето в САЩ.

Коментар

Благодря ти безсмъртниии,не съм се разровил оти се взирам в телефона и очите ме заболяха вече.Ами ще видим ,трябва да дадат визи те дъртите имат би трябвало и за нея да няма проблем,чичо и от 15 г живее там ама знае ли човек всичко може да се очаква от тез хамериканци.
        Е46 330d 2++

Коментар

Working...
        X