Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Желаещи за групова поръчка на масло от Германия ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Момчета, стиснете си ръцете. Не се нападайте? Нелепо е да се обвинявате взаимно. Все пак най-хубавото на новото време, че
    всеки има избор и може да търгува и пазари свободно...Останалото - пазара и потребителите го преценят.
    S_BANKOV:
    чета, чета и се сещам за онова масло, кво беше, аааааа политрон.
    колега, сериозно ли вярваш че рафинерия от този клас ще допусне подобно нещо да стигне до пазара.
    Слави, бях иницииран от твоето мнение. Светът явно се обърква. Скоро се натъкнахме на нещо недопостимо преди. Говорим за браншове, а в моя бранш
    се реализират ( търгува, ремонтира, проверяват) средства за измерване, които по силата на Закона за измерване са "средства за търговски плащания". Натъкнахме се на уреди с оценено по ЕИО съответсвие.
    Маркировки, сертификати, вносители ( малко са в България), одобрен от ДАМТН тип - всичко на 6. Да, ама означенията по циферблатите на няколко уреда в партидата се различаваха от действителните им параметри. При това тези уреди идват директно от единствените им фабрики ситуирани в силни Държави от ЕС. Грешката явно е допусната нелепо, но е от типа, все едно да пазариш Алфа 147 1,9 mjet 150 коня, а да ти продадат - Алфа 147 със същия ДВГ, на която обаче пише, че е 1.5 дци 90 коня...И ако автомобила може да го "усетим" веднага, това средство за измерване се "усеща" впоследствие и само чрез хастара на джоба.
    ПС: Добавям, че все пак има коректив у нас, който следи и не допуска реализацията на такива "грешки" до крайния потребител.
    Последна редакция от ntodorov; 26.06.2017, 10:42.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
      колега, сериозно ли вярваш че рафинерия от този клас ще допусне подобно нещо да стигне до пазара.
      Колега, аз вярвам единствено в Господ. За всичко друго изисквам доказателства. А те ще дойдат скоро надявам се, под формата на официален отговор от рафинерията. Изпратил съм им сигнал и подробни снимки. Търговецът е много разочарован от обвиненията за продажба на фалшификати и ще съдейства за максимално бързо изясняване на случая. Предлагам да не коментираме повече, докато няма официална информация по случая. Аз не смея да изказвам обвинения, тъй като в моя бранш съм попадал на елементи, маркирани с бяла боя, вместо лазерно гравирани, както е масовата практика. Оказа се, че са абсолютно оригинални и производителят ги маркира и по този начин за различните пазари. Нещо повече, точно маркирани с бяла боя елементи на този производител, се монтират в японски усилвател на 47Laboratory, струващ 2250$. А там няма как да са фалшификат, нали разбирате.
      Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Имам и още по-фрапиращи случаи. Лампов усилвател с цена 20 хил. евро, на швейцарската фирма AYON AUDIO, пристига с брум в единия канал. Помолиха ме да го ремонтирам, но отказах, защото цената само на едната крайна лампа е 1200$ и се прави поръчково в Чехия само за този производител. А усилвателят тежи 65кг и всичко може да се случи като го обърна и го отворя. Отремотнира го мой приятел, инженер от радио Варна, който е по-дребничък и пъргав от мен и можа да го обърне на пода и да се пъхне да намери повредата. Оказа се откачена маса на единия канал. Просто са забравили да я закачат при сглобяването. След коресподнеция с производителя, швейцарецът се изпусна, че работниците му са българи, бивши телевизионни техници и правят такива бели често.

Друг случай, RIAA предусилвател NVO SPA-2 за цена 8500$, дойде с бръмчащ трансформатор. Там вече не можах да се измъкна и аз го ремонтирах. Производителят изпрати втори тороидален трансформатор, след като му написахме оплакване. Вторият трансформатор се оказа още по-зле бръмчащ. И двата тороида се оказаха на някакъв гръцки производител. Накрая ние произведохме два захранващи Ш-образни трансформатора и ги монтирах. Нашите ги направихме много внимателно и проблеми няма вече няколко години.

Та, мисълта ми е, това че Равенол са немска фирма, не значи, че на етикиращата машина работи Ханс. Нищо чудно да работи Мустафа и да прави простотии. Не, че и Ханс е застрахован от грешки де. То в Германия немците са малцинство вече. За това нека си разследват и да кажат официално защо и как се е получило. Аз не мога да твърдя, че е фалшификат по следните причини:

Click image for larger version

Name:	DSC_3643.jpg
Views:	1
Size:	220,7 KB
ID:	2094769 Click image for larger version

Name:	Ravenol.jpg
Size:	176,0 KB
ID:	2094770
        Последна редакция от DJPOPA; 26.06.2017, 13:24.
        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

А сайта има брояч за въвежданията на кодовете. При второ въвеждане на кода, вече излиза това:

Name:	Ravenol 2.jpg
Size:	175,4 KB
ID:	2094771

Т.е. всеки код е уникален и не може да стане тая, дето я писа един колега, да купят една туба и да изкопират кода на всички ментета. Много бързо ще се хване измамата.
          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Лично пред мен препакетираха контейнер с части за мпс,идващ от Китай,в кашони с надпис произведено в супер дупер дойчланд(с малка буква нарочно).После ме натовариха и ги разтоварих в София.На всички части,фактури и чмр пише,че са от германия.Толкова за оригиналните немски боклуци

Коментар

И частите в Германия ли ги изпратиха, колега, или тукашните "браншовици" ги пуснаха да се продават като немски ? Защото според мен, тази история само доказва защо НЕ трябва да си купуваме от България.
              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

От германия ги товаря като тамошно производство.Тук като какви са ги продавали не съм питал,но и не ме вълнува

Коментар

Аха и се продава в България после, ясно.

Аз да си продължа по моята си тема. Ето фактурата, която доказва какъв "тарикат" съм, както ме нарече колегата и как съм излъгал с цената другите колеги. Освен посочената сума от почти 153 евро, има и банкова такса за превода, защото SG не прави безплатно международните преводи. Колко е таксата, всеки може да влезе и да провери по тарифата на банката. Закрил съм частта с личните ми данни умишлено.

Name:	IMG_20170626_134536.jpg
Size:	101,6 KB
ID:	2094772

Ето и пакета, с който пристигнаха:

Name:	IMG_20170626_134722.jpg
Size:	365,7 KB
ID:	2094773Click image for larger version

Name:	IMG_20170626_134905.jpg
Size:	188,0 KB
ID:	2094774

Снимал съм товарителницата на DHL, за да се види адреса в "Русия" (както твърди колегата), откъдето е взета пратката. Умишлено съм закрил личните си данни.

Освен всичко показано, опаковах лично и подготвих товарителницата лично на всяка една туба, за да може колегите да ползват 10% отстъпка от цената на Еконт. После закарах лично тубите до офиса на Еконт, за да не идват да ги вземат от моя офис и да се оскъпява пратката. Ето такъв тарикат и мошеник съм аз.
                  Последна редакция от DJPOPA; 26.06.2017, 15:14.
                  Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Така, колеги, ето че получих официалния отговор от RAVENOL за случая с етикетите. Отговорът е на г-н Колиан Децмаер, заемащ длъжност "експорт мениджър/началник отдел продажби". Публикувам отговора му в оригинал:

Name:	Ravenol Otgovor.jpg
Size:	168,0 KB
ID:	2094775

Смятам, че няма какво повече да коментираме. Официално RAVENOL си признават за грешката и се извиняват. Уверяват, че продукта е 100% оригинален.

След като RAVENOL се извиниха, мисля че е редно да ми се извини и колегата, който ми отправи несправедливи обвинения. В заключение - маслото е оригинално (потвърдено е лично от производителя), цената му е много добра, съвсем прясно е (произведено само преди месец). Всички останали спорове, претенции, съмнения и прочие, моля, не към мен, а на адрес kontakt@ravenol.de .
                    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Така, колеги, ето че получих официалния отговор от RAVENOL за случая с етикетите. Отговорът е на г-н Колиан Децмаер, заемащ длъжност "експорт мениджър/началник отдел продажби". Публикувам отговора му в оригинал:

[ATTACH=CONFIG]103413[/ATTACH]

Смятам, че няма какво повече да коментираме. Официално RAVENOL си признават за грешката и се извиняват. Уверяват, че продукта е 100% оригинален.

След като RAVENOL се извиниха, мисля че е редно да ми се извини и колегата, който ми отправи несправедливи обвинения. В заключение - маслото е оригинално (потвърдено е лично от производителя), цената му е много добра, съвсем прясно е (произведено само преди месец). Всички останали спорове, претенции, съмнения и прочие, моля, не към мен, а на адрес kontakt@ravenol.de .
                      Това наистина ми е последният пост в тази тема!
                      Това което показваш е един начин да ти замажат очите и да си задоволиш собственото мнение че всичко е ок!
                      Бля бля - кодове,дати,партиди и извинения за причинено неудобство.Но за какво причинено неудобство- никъде никой нищо не казва що за Бога тези туби имат различни етикети и по какъв начин се е получило това недоразумение и защо изобщо това нещо е стигнало до търговската мрежа- и най-важно-последващият търговец защо изобщо го изпраща към клиент след като има някакъв проблем с това?!
                      И аз да съм, пък и всеки друг търговец ще прежали 2 туби по 5л за да му е мирна главата и всичко да е мирно и тихо и да те компенсира...
                      По въпроса кое от къде е дошло- колега по-гори ти даде пример- идва нещо от някъде си,преопакова се и заминава по предназначение...Така че дадено нещо че е дошло от някъде си с DHL и може да се проследи,не значи че това е най-първоначалната му дестинация...
                      Относно обвинения за спекулация и печалби- ми никъде няма в моите писания точно това- това че съм те нарекъл тарикат не значи това което си пишеш- написал съм точно за кое нещо имам в предвид...И всичко това без да коригирам мнения/както ти направи по няколко/,но пък оригиналите си стоят
                      И те така-в крайна сметка нищо не доказа,а и какво изобщо трябваше да доказваш като се замисля-просто някой те попита защо тубите са с 2 различни етикета и ги представяш за супер оригинални!
                      Остани си със здраве и си пази нервите-просто преглътни това пусто масло до следващите доставки
                      LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                      LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                      LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                      Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                      Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Горният пост е без коментар. Мисля че вече е излишно. Аз доказах, каквото трябваше. Йезуитски спорове не ми се водят. В случая вече опряхме до думата на производителя, срещу думата на....на кого всъщност...

Отговорили са конкретно това, което съм питал. Вижда се ясно заглавието на писмото ми "Оригинално или фалшиво масло ?". Не съм питал за причини, как са го допуснали, кой е сгрешил и прочие. Не ме и интересува. Исках да знам дали това, за което съм платил, е оригинално масло. И да, казаха, че е оригинално. Да се оправят те вътрешно вече, мен не ме касае.
                        Последна редакция от DJPOPA; 26.06.2017, 23:21.
                        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Продължавам кореспонденцията с фирмата и с търговеца, който говори английски и ми е лесна комуникацията. Ето обяснението на търговеца за грешката (умишлено не показвам цялото писмо, защото имаме и личен разговор, който не касае темата):

After production they put the products in the system by scanning the bar code on the back, which was correct. So, producing 5L and scanning 5L. Everything OK. No error in the system.

The mistake can only be detected by manual human control which is done not for each bottle (they produce millions of bottles) but for some random samples.

We (the seller) use automatic storage system by using bar code (which is on the back). There is a control if all products in the package are ok, but this control is also automatically and done by the bar code on the back label. So if the back label is correct (which was the case), there is only one possibility to detect the error – manual human control.
                          "След производството, те вкарват продукцията в системата чрез сканиране на баркода на задния етикет, който беше верен. И така, произвеждат 5л, сканират 5л, всичко е наред, няма грешка в системата. Грешката може да бъде открита само чрез ръчен контрол от човек, който се прави, но не за всяка опаковка (те произвеждат милиони бутилки), а само на някои случайни екземпляри.

Ние, продавачите, използваме автоматична складова система с баркод, който също е на задния етикет. Има контрол дали всички продукти в опаковката са ОК, но този контрол е също автоматичен и се прави чрез баркода на задния етикет. И така, ако задния етикет е наред, има само една възможност да се открие грешката-ръчен човешки контрол."

Обяснението звучи правдоподобно, но все пак аз ще отправя същото питане и към директора по продажбите на RAVENOL. Търговецът каза, че след моя сигнал е направил проверка на складовата наличност и е открил още 28 туби със сгрешен преден етикет и наистина цялата партида се е оказала с този проблем.
                          Последна редакция от DJPOPA; 27.06.2017, 00:38.
                          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Пич ти изхаби един тон нерви да се доказваш на някакви форумни герои .После ходи разправяй ,че нямаш сестра
                            Далавера не далавера ,всеки си носи главата на раменете ,за да мисли и да си преценява .
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

Прав си, колега. Мен ситуацията ми е ясна отдавна, още откакто разбрах, че основния ми "обвинител" тук е търговец от "бранша". Бъркаме бизнеса на някого с тия общи поръчки.

Директорът по продажбите е в отпуск за седмица. Сложил си е автоматичен отговор на мейла. Ще чакам обяснение от него след 3 юли. Написал съм му всички обвинения от тук-че не е обяснил как е станала грешката, че не е казал кой е виновен, как са допуснали такава продукция, че маслото е руско менте и идва от Подмосковието. Да го видим какво ще отговори. Като ще ставаме за резил пред немците, нека да е докрай.
                              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

А спри се малко. Пред кого се излагате? Пред треторазряен производител, или още по-лошо - търговец, дето не следи какво се лепи на тубите. За мен такъв факт е достатъчен, за да не ги взема предвид.
                                Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Working...
                                X