Аз съм навит да изпратя пари предварително за да не се натоварва финансово човека, който ще прави поръчката.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Желаещи за групова поръчка на масло от Германия ?
Collapse
X
-
Много добро масло ще излезе този равенол вси. Смених го на 16000км. като е карано 80/20 извънградско/градско на газ. Тествахме го с мобилен тестер за масло, който разполага със скала за износване на маслото и измерва съпротивлението на неработило и отработено едно и също масло. Показа износване на маслото 10 процента при допустими 50. Човекът каза, че не е виждал толкова добро масло на 16000 км. Като знам в какви обороти съм вкарвал мотора почти всеки ден и на мен ми е чудно как няма метални частици вътре. Колата е тойота карина е на 350 000км. Имам термометър и манометър на маслото и стойностите са същите кскто и при ново масло. До сега съм сменял на 10000 и пак не е имало разлика в налягането, но това с тестера мисля е показателно за качествата на маслото. Единствено на 10000 извадих 1литър през тръбата на щеката(само толкова успях) и долях ново масло. Тубата е 5 литра, а двг. Събира 3.
Коментар
-
Браво на колегата max-2, че си е направил труда да тества маслото, аз вярвам на проведените тестове на руснаците за това и толкова се напъвах да вземем точно от това масло.
Колега от нисан форума сподели, че го е сложил на турбо бензинова кола и също е много доволен от маслото, турбото след определени километри започнало да се развърта от по ниски обороти.
Чакам колегата DJPOPA да каже дали е навит да направи пак поръчка за това хубаво масалце.punto HGT
Коментар
-
Привет, колеги !
Аз също съм с отлични впечатления от Равенола. Карам го на Multipla 105 JTD. До тук 5000км, с два пъти дълги преходи от по 800-900км за един ден. Не съм доливал, седи си нивото на 3/4 от щеката, както когато го налях. Това говори за ниски загуби от изпаряване. Днес правих поръчка за брат ми, поръчах от друг немски сайт. Та покрай маслата за помпа-дюза за Аудито му, си поръчах и за мен две туби Ravenol VSI. За сега няма да имам нужда от масло, дори едната туба ще я предложа на другия ми брат, за неговото бензиново Ауди 1.8Т. Ако случайно се откаже, че той скоро сменя, мога да я преотстъпя на някой колега от тук.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
msotiroff написа: Преглед на мнениетоКолеги, от Равенола има ли масло 10w60?...
Аз бих се включил с 5 литра RAVENOL Super Synthetik Öl SSL SAE 0W-40.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Това са рейсинговите масла на Revenol http://www.ravenol.de/en/products/us...cing-oele.html
Руснаците са тествали 4 вида масла от марката ето едно линкче http://elit-oil.io.ua/s938289/sostav...yh_masel_5w-40 , като най доброто от тях е именно "VSI", за това заложихме и на него в предната поръчка.punto HGT
Коментар
-
Днес пристигна поръчката ми от Германия. Понеже много ги насъбрах, пък и с маслата съм на по 5000км и на двете коли, мога да дам 1 туба 5л ravenol vsi 5w40 на някой колега. Идва на 53,75лв. Мога да дам и 1 туба 5л от френското areca f4500 5w40, то е 28,50лв. Това са цени, на които ми е излязло, надценки няма съвсем по колегиално. Ако има мераклии, да пишат. Доставката по еконт е 5,63лв/туба до офис за равенола.
ПП Защо като пиша бърз отговор и всичките ми главни букви ги прави малки ???Последна редакция от DJPOPA; 24.08.2016, 18:35.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Нещо интересно от Ravenol - https://www.youtube.com/watch?v=emgV2SiH4MQ , до колкото разбирам първото в света одобрено масло с вискозитет 0W-16punto HGT
Коментар
-
Колеги, има ли желаещи за поръчка на масло за скоростни кутии RAVENOL ? Визирам конкретно RAVENOL MTF-2 SAE 75W-80. Дават го пълна синтетика, с поли-алфа-олефинова база (ПАО) и хомолгация по API GL-4 (демек няма да яде синхронизаторите от цветни метали). Хомолгирано е и от нашите FIAT 9.55550-MZ2 F178.B06 14621616.
Понеже в момента си търся масло за скоростната кутия и съм направо потресен от цените на TUTELA MATRIX, което на всичко отгоре е полусинтетика. Намирам го все по 32лв/л. Струва ми се, че Равенола е доста по-добър, да не говорим че от Германия ще дойде по 24-25лв/л в удобни опаковки по 1л. Тука по българските сайтове го намирам по 150лв за 4л туба, което пак е зверска цена.Последна редакция от DJPOPA; 24.11.2016, 21:49.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар