Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Желаещи за групова поръчка на масло от Германия ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, личи си, че нямаш дори елементарно понятие как работи системата с кодовете на Равенол. Защото ако имаше дори и най-малка представа, нямаше да пишеш глупости на търкалета.
    Влиза клиент в магазин за масла.
    - Добър ден.Имате ли RAVENOL от 5л туба.
    -Да-разбира се-заповядайте!
    -Но тук пише 4л ?!
    -Ааа,няма проблем-просто нямахме етикети от 5л и затова сложихме каквото имаме.
    Но вие не се притеснявайте-маслото е оригинално и съвсем прясно-онзи ден го бутилирахме

Дали ще стъпя повече в този магазин...

А дали имам или нямам понятие за "супер-мега" системата с кодовете едва ли има значение в случая,въпреки че от 25г се занимавам с този бранш...
    Както казах-никой производител няма да направи такава грешка и да пусне продукта така в търговската мрежа!
    А да твърдиш че нещо си е супер оригинално,при положение че идва от някъде си незнайно, и изобщо не знаеш кой стои зад него-и със грешни етикети е просто смехотворно!
    По същият начин хората си поръчват "оригинални" дрехи,обувки,козметика и т.н от Англия,пък нищо че си пристигат с етикетите Китай - те са си оригинални!
    Доста може да се изпише по темата с маслата и кое от къде идва и защо е така,но мисля че в случая едва ли е от значение...
    Поздрави и си ползвай това което ти харесва на тебе,но не въвеждай в заблуда другите!
    LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
    LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
    LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
    Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
    Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Относно етикетите, надявам се цитираш официалното становище на производителя ? Или нямаш ни най-малка представа дали самият производител не е направил продукта така ? Доказателства има ли или още сме на фаза "предположения" от твоя страна ?
      Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Относно етикетите, надявам се цитираш официалното становище на производителя ? Или нямаш ни най-малка представа дали самият производител не е направил продукта така ? Доказателства има ли или още сме на фаза "предположения" от твоя страна ?
        Кое да направи така производителя-на 5л туба да залепи от едната страна етикет на 4л а от другата на 5л???
        Ти сериозно ли си вярваш на приказките които пишеш,или се опитваш всячески да се самоубедиш че не си се прецакал с тази покупка и търсиш някакви нелогични оправдания?
        Факт е че си има и 4л и 5л разфасовки от това масло със съответните етикети и кодове- никъде няма комбинации от 2-те
        Ако продължаваш в тази насока мисля че тотално ще се оплетеш в "размисли и страсти"...Както казах- карай си го със здраве маслото и си вярвай на собствените мисли,но не ги вменявай на другите!

пп. Влезни в официалните страници на производителя/а не просто в сайта на някакъв си онлайн търговец на масла от който купуваш на "далавера"/,изгледай клиповете на поточните линии,придобий представа от мащабите на едно такова производство и контрола на качество и опаковане и тогава си погледни твоите "аргументи" които се опитваш да изтъкнеш и прецени дали производителя би си позволил такава грешка!

пп.1 Предлагам някой от модераторите да разчисти темата на колегата с конкретното питане и да прехвърли дискусията в темата за конкретното масло в "Общи приказки" - предполагам че ще се включат и други колеги с мнения по въпросът и че ще е интересна и на повечето потребители!
        Последна редакция от mitaka_71; 24.06.2017, 19:08.
        Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Пак питам, имаш ли официална информация от производителя, че тези етикети не са направени от тях по този начин ? Не ми разтягай локуми, отговори конкретно, ако обичаш. Ако нямаш официална такава информация, всичките ти писаници са само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ и нищо повече. Аз имам ОФИЦИАЛНИ доказателства, че маслото е оригинално. Чакам твоите, ако разбира се имаш нещо ОФИЦИАЛНО, а не само брътвежи.
          Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Пак питам, имаш ли официална информация от производителя, че тези етикети не са направени от тях по този начин ? Не ми разтягай локуми, отговори конкретно, ако обичаш. Ако нямаш официална такава информация, всичките ти писаници са само ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ и нищо повече. Аз имам ОФИЦИАЛНИ доказателства, че маслото е оригинално. Чакам твоите, ако разбира се имаш нещо ОФИЦИАЛНО, а не само брътвежи.
            Кажи честно
            Почвам искрено да се забавлявам с твоите напъни да си доказваш нещо на себе си ...
            Относно етикетите-ми това са си етикетите на продукта-спор няма,ма нещо не са ги залепили на правилните туби
            Давай тия секретни доказателства за тези мистериозни опаковки от нито 4 нито 5л - това ще е съвсем нова космическа разработка!
            Интересно ще ми е да ми извадиш подобен продукт на друг производител с 2 различни етикета като литраж-потърси из интернет,по магазините...пък кой знае-може и да изскочи някъде.
            Аз лично пазарувам и продавам масла от официални вносители в Бг придружени със съответните фактури и документи. Никога-ама никога не ми е минавала през ръцете такава разновидност на разфасовка,а са ми минали тонове масла... Смятам знаеш че каквото и да се случи в даден момент тези фирми вносители си застават с името си зад продукта!
            Ти лично знаеш ли изобщо кой стои зад този Гюнтер ли,Мюлер ли или Хасан там нейде в пространството-идея си нямаш,ма се пънеш кат магаре на мост...
            Пък може и да не е в Германия- може пък да е нейде из Подмосковието-нещо ми се върти из главата за някакви складове и прочие...разсъждавам си просто
            Така че стига си се напъвал за да удовлетвориш собственото си его-мене изобщо не ме интересува какво си наливаш в двигателя-избора си е изцяло твой.
            Хартии,доказателства и тинтири минтири - ти май вярно си живееш в някакъв измислен свят!
            Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Ставаш все по-смешен. Имам официална немска фактура от търговеца, на която си е написано всичко-кой продава, какъв му е адреса, какво ми е продал, на коя дата, за колко пари и прочие и прочие. Маслото идва от Германия, пратката не е по танганайските пощи, а по DHL и си има проследяване. Ако предоставя номера на пратката, ВСЕКИ ще може да види от къде е тръгнала, кога е тръгнала, как е пътувала и кога е пристигнала. И сам ще разбереш колко си смешен с това Подмосковие. Отделно от това, Равенол е много добре защитено от ментета. Всяка туба има ЧЕТИРИ!!! защити. Но ти не си прочел за това и няма как да го знаеш. Нека модераторите преместят мненията в моята тема и тогава, ако има интерес от колегите, ще покажа/разкажа/докажа. Съвземи се малко, моля те. Не живеем в 18 век, днес всичко може да се проследи. Особено пък пратка от немски онлайн търговец.
              Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Ставаш все по-смешен. Имам официална немска фактура от търговеца, на която си е написано всичко-кой продава, какъв му е адреса, какво ми е продал, на коя дата, за колко пари и прочие и прочие. Маслото идва от Германия, пратката не е по танганайските пощи, а по DHL и си има проследяване. Ако предоставя номера на пратката, ВСЕКИ ще може да види от къде е тръгнала, кога е тръгнала, как е пътувала и кога е пристигнала. И сам ще разбереш колко си смешен с това Подмосковие. Отделно от това, Равенол е много добре защитено от ментета. Всяка туба има ЧЕТИРИ!!! защити. Но ти не си прочел за това и няма как да го знаеш. Нека модераторите преместят мненията в моята тема и тогава, ако има интерес от колегите, ще покажа/разкажа/докажа. Съвземи се малко, моля те. Не живеем в 18 век, днес всичко може да се проследи. Особено пък пратка от немски онлайн търговец.
                Няма лошо-фактури,номер пратка проследяване и прочие...но с нищо не можеш да обясниш аномалията със сбърканите етикети,от което пък човек трябва да му светне лампичката в главата/твоята да не е изгоряла/? И като проследиш този търговец какво,като покажеш фактурата пак какво - ще спиш ли по-спокойно че маслото ти е оригинално с 2 различни етикета?!
                За тубите- по скоро ти се поинтересувай - 16 специфични точки има по тубите и етикетите им удостоверяващи продукта им! Но отново и отново изниква тоз пусти въпрос- каква е тази технология на различните етикети от 2-те страни на тубата?! Очаквам в най-близко време останалите производители на масла да взаимстват и масово да се започне производството на този иновативен продукт 4/5л туба!
                И в крайна сметка за какво изобщо е тази дискусия-да се върнем на първото ти мнение в тази тема-цитирам:
                "Да ви се чуди човек, пуснал съм тема в общия раздел за доставка от Германия на оригинален RAVENOL VSI 5W40 и то без лев печалба за мен. Само един колега изяви желание и нулев интерес от останалите. А вие ходите да купувате смотани турски и румънски масла от магазините или пък давате луди пари. И това при факта, че Равенола вече е изпробван и се представя страхотно. Направо не мога да ви разбера."
                Просто попитах и се поинтересувах- как аджеба си сигурен че масло с 2 различни етикета на тубата е супер оригинално,а маслата в България които се продават са супер ментета и боклуци! Брех-ти ще вземе да излезеш много по печен и сигурен вносител на масла от всички фирми официални вносители в Бг....Почвам да се замислям сериозно да започна а и да те препоръчам на всички колеги с магазини да работим с тебе! Респект
                Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Сигурен съм, защото изтривам, виждам скреч-кода на тубата, въвеждам го в сайта на Равенол и там ми изписва дали е оригинално или не е. А относно 4/5 литровите етикети, не мога да отговарям, аз не съм производител. Ако толкова ти е интересно, не питай мен, имат си форма за контакти на сайта на Равенол. Питай тях. Те знаят и ако искат, ще ти кажат. На мен кода ми е достатъчен, защото зная, че може да се въведе само веднъж. На всяко следващо въвеждане отговора вече не е "поздравления"... А за българските търговци на масла..., който иска да си купува от тях. За мен факта, че едно и също масло, с включена доставка до вратата на клиента, идва от Германия 40% по-евтино, отколкото ми го продава българския вносител, е красноречив. Даже повече от красноречив. И да ми цитираш поста, файда няма. С него изразявам недоумението си и нищо повече. Не съм натиснал никого с вилата на врата да купува, още повече че аз не печеля нищо, дори напротив-губя си времето.

ПП С мен няма как да работиш, аз не съм вносител, производител, дистрибутор или каквото и да е. Съответно не работя за печалба. Щом сам си признаваш, че си от "бранша", май точно това те дразни тебе. Сори, ама демокрация, братче. Никой не може да ме накара да купувам от вас, след като има кой да ми го продаде по-изгодно и то много.
                  Последна редакция от DJPOPA; 24.06.2017, 22:09.
                  Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Все пак пуснах запитване за случая с етикетите и ето отговора на немския магазин:

Hallo Ivelin,

das muss einen Fehler in der Produktion sein. Bitte machen Sie Fotos. Und auch bitte ein Foto von der Charge-Nummer. Die ist auch auf dem Etikett.
                    Es müssen vermutlich mehr Behälter betroffen sein. Komisch, dass das noch nicht aufgefallen ist.
                    Das Öl ist aber 100% Original. Wir sind der offizieller Shop vom Hersteller. Und bekommen alle Produkte direkt vom RAVENOL-Lager ohne Zwischenhändler.

Ich leite die Fotos an Ravenol und Sie bekommen direkt von Ravenol dann eine Antwort.

Mit freundlichen Grüßen,
                    Vitali Gintner, Ravenol-Shop

Email: info@ravenol-shop.de
                    Web: www.ravenol-shop.de

Ravenol-Shop
                    - V. Gintner -
                    Dammstraße 18C
                    33824 Werther (Westf)
                    Germany

Fax: +49 (0) 5203-4640209
                    Tel: +49 (0) 5203-4640202
                    Не разбирам немски, но с Гугъл преводача успях да вдяна, че ми говорят за грешка в партидата. Искат снимки, които ще пратят на производителя. Казват, че са официален магазин на производителя и продуктите им са само оригинални. Пратил съм им подробни снимки, да видим какво ще кажат. Изобщо не говорим за менте в случая, а за производствена грешка.
                    Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Сигурен съм, защото изтривам, виждам скреч-кода на тубата, въвеждам го в сайта на Равенол и там ми изписва дали е оригинално или не е. А относно 4/5 литровите етикети, не мога да отговарям, аз не съм производител. Ако толкова ти е интересно, не питай мен, имат си форма за контакти на сайта на Равенол. Питай тях. Те знаят и ако искат, ще ти кажат. На мен кода ми е достатъчен, защото зная, че може да се въведе само веднъж. На всяко следващо въвеждане отговора вече не е "поздравления"... А за българските търговци на масла..., който иска да си купува от тях. За мен факта, че едно и също масло, с включена доставка до вратата на клиента, идва от Германия 40% по-евтино, отколкото ми го продава българския вносител, е красноречив. Даже повече от красноречив. И да ми цитираш поста, файда няма. С него изразявам недоумението си и нищо повече. Не съм натиснал никого с вилата на врата да купува, още повече че аз не печеля нищо, дори напротив-губя си времето.

ПП С мен няма как да работиш, аз не съм вносител, производител, дистрибутор или каквото и да е. Съответно не работя за печалба. Щом сам си признаваш, че си от "бранша", май точно това те дразни тебе. Сори, ама демокрация, братче. Никой не може да ме накара да купувам от вас, след като има кой да ми го продаде по-изгодно и то много.

Дрън-дрън - в крайна сметка си изприказвахме куп празни приказки за да си "докажеш" на себе си че си си купил най-оригиналното масло с различни етикети от пред и от зад...
                      Да ме дразни че ти си купуваш масло от някъде си-хех-няма шанс- изобщо не ме интересува това-нито пък ти си ми интересен по някакъв начин!Но не повличай други след себе си!
                      Но понеже българина разбира от всичко и винаги се опитва да прецака системата и ближния си и се мисли за най-великият- те това ме дразни.Чул Ганьо че може да си поръча еФтино масло от някъде си навън- що да "спонсорира" българската икономика,като може да се покаже че е по-хитър и да спести някакви дребни-па независимо че се е набутал с някакъв "хибриден" продукт- неее,той няма да падне по гръб и да си признае че се е прецакал
                      Те затова държавата ни е на този хал...Ежедневно години наред се сблъсквам с точно този "прецедент" в мисленето на българина- "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле ..."
                      И те така те- тази тема се изчерпа за мене-дано да е полезна за повечето колеги тръгнали да се впускат в "Групови поръчки на оригинални масла от...кой знае къде"!
                      Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Ще спонсорирам с удоволствие немската икономика, щом българите от "бранша" сте алчни и искате да забогатете от раз. Маслото е оригинално и ти газ пикаеш, че го купувам с цели 40% по-евтино, отколкото търгашите тука го продавате. Ще го купувам от там, докато не се научите на нормални търговски надценки, кожодери такива. И ще правя общи поръчки до припадък, само за да ви дразня. Не само за тази марка, доставял съм от Райфенекспрес и други марки масла, които не само идват по-евтино, но и са 200 пъти по-качествени от румънската и турската боза, която купувате за жълти стотинки и препродавате с няколкостотин процента надценка. Това е положение ! Айде у лево !

Единственият прецакан тука си ти. Направих те за смях пред всички. Един смислен довод не можа да дадеш. Първо кодовете за оригиналност можели да се копират. Може, ама друг път. Айде генерирай ми автентичен код на Равенол, който системата им да разпознае и да не е вече въвеждан ! Ще генерираш дръжки ! После от Подмосковието идвали маслата. Ама и там не позна, DHL показват много точно от де идват. Сега и за етикетите вече търпиш крах, защото хората говорят за производствена грешка в партидата. И пак аз съм прав, производителя го е направил така, не е фалшиво маслото. Пуснал съм същото запитване и до официалния мейл за контакти на Равенол, с подробни снимки. Да видим и те какво ще кажат.
                        Последна редакция от DJPOPA; 24.06.2017, 23:36.
                        Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Ще спонсорирам с удоволствие немската икономика, щом българите от "бранша" сте алчни и искате да забогатете от раз. Маслото е оригинално и ти газ пикаеш, че го купувам с цели 40% по-евтино, отколкото търгашите тука го продавате. Ще го купувам от там, докато не се научите на нормални търговски надценки, кожодери такива. И ще правя общи поръчки до припадък, само за да ви дразня. Не само за тази марка, доставял съм от Райфенекспрес и други марки масла, които не само идват по-евтино, но и са 200 пъти по-качествени от румънската и турската боза, която купувате за жълти стотинки и препродавате с няколкостотин процента надценка. Това е положение ! Айде у лево !
                          Ахааа,дойдохме си на точната дума от дума на дума.
                          Поредният български тарикат опитващ се да прецака и система и да се прави на велик разбирач от всичко...Общи поръчки за слава- дрън-дрън-дребни тарикати правещи се на велики за жълти стотинки...
                          Затвърдиха ми се първоначалните подозрения - все се надявах че съм сгрешил относно безкористните ти намерения,но уви...
                          Заръчвай,поръчвай и прави поръчки колкото искаш- не ми пречиш.Ма като оправиш партидата с етикетите може и да ти върже някой балък от тук насетне!
                          Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Пазя фактурата, ей, много лесно мога да докажа, че клеветиш. Не съм взел и лев надценка, също като при първата поръчка. Клеветата подлежи на съдебно преследване, внимавай в картинката ! Ей така за спорта да не получиш призовка.
                            Dacia Duster 1.6 4WD

Коментар

Пазя фактурата, ей, много лесно мога да докажа, че клеветиш. Не съм взел и лев надценка, също като при първата поръчка. Клеветата подлежи на съдебно преследване, внимавай в картинката ! Ей така за спорта да не получиш призовка.
                              Ей,продължавам да се забавлявам с писанията ти

Край на преместените мнения. Още веднъж и тук:
                              Моля спазвайте правилата на форума: пишете в подходящите раздели и теми, без лични нападки и квалификации!
                              В противен случай следват санкции, а писанията ще отидат в коша.

Модераторски екип на fiatforum.bg
                              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

чета, чета и се сещам за онова масло, кво беше, аааааа политрон.
                                колега, сериозно ли вярваш че рафинерия от този клас ще допусне подобно нещо да стигне до пазара.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X