Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пропуснах да напиша, че като цяло волвото (дизеловата кола) се кара при доста по-благоприятни условия. А режимът на опела (газ-бензин) е всеки ден в софийските задръствания, а през уикенда - със 140 по магистралата.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Kay_ написа:
      Бо, четеш ли?
      Да. А ти разбра ли моята позиция до този момент?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

snake написа:
        Пропуснах да напиша, че като цяло волвото (дизеловата кола) се кара при доста по-благоприятни условия. А режимът на опела (газ-бензин) е всеки ден в софийските задръствания, а през уикенда - със 140 по магистралата.
        Еми всичко е относително. Стил на шофиране, автомобил. Аз не съм казал, че нафтата е по-евтина, а наблегнах на удоволствието Сравнението ми е между двете коли от подписа. А за чист бензин мога много да поговоря. Имам един Пасат 1,8 digifant2 89’ който още се движи по Търновските улици. Софоя градско лятото 12 зимата 15. Извън града до Търноро 70 км. магистрала със 150 и останалото извън градско със 100-110 разход 7 на 100. На баща ми повече от 9 на градско (Търново си стана като София) не харчи. А де? А вървежа уникален. Та пак казвам всичко е относително.
        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

snake, сега, ако кажеш, че волвото е XC (нещо си), а опела е корса. Все пак волвото е с 14% по-мощно, и ако се окаже и че е доста по-тежко и др. фактори ( гуми ) а газта наистина е по-евтина. Кажи сега коя кола предпочиташ за дълъг път и защо, като говорим за сигурност и кеф, не за икономия.

1.9 JTD 110hp
          Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Айде едно сравнение и от мен, макар че статистики не водя.Субару Легаси 2,5 бензин/нямаше газ/Градско 14-15/100Извънградско 8-9/100Фиат Крома 2,4 дизелГрадско 12-13/100Извънградско 6-8/100Свалял съм я на 5,2, но е изключение.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

BO написа:
              Я да видим към днешна дата кое би било най-икономично от гледна точка на лева на 100км.Та имаме най-икономичните почти аналогични претенденти:Дизел.Газ.Според цените на Фуело към днешна дата имаме:1. Дизел = 2,59х1,72 = 4,46лв/100км2. Газ = 5,15х0,81+0,21х1,79 = 4,55лв/100км.Демек в крайна смета ако целта ти е задължително най-евтино придвижване, то отново логичния избор би бил дизела. Ама пък метана кърти отново.Значи логично е да бъде метан->дизел->газ->бензин ако търсиш само икономията.
              Ето заради този му коментар му казах да чете. Щот излиза, че дизела бил перпето мобиле...хем динамика и прилично висока сйорост и гори 3/100.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

OpenGL написа:
                snake, сега, ако кажеш, че волвото е XC (нещо си), а опела е корса. Все пак волвото е с 14% по-мощно, и ако се окаже и че е доста по-тежко и др. фактори ( гуми ) а газта наистина е по-евтина. Кажи сега коя кола предпочиташ за дълъг път и защо, като говорим за сигурност и кеф, не за икономия.
                Опелът е Астра Г седан 2004 г., а волвото е V40 комби, 2003 г.. При всякакви условия предпочитам волвото, но не заради кефа от шофирането и въртящия момент , а защото има много по-добра и стегната возия и освен това е много по-добре обезшумено. Обаче пък вътре е по-тясно от астрата, въпреки по-големите габарити, и ако сме повече хора, използваме опела. Но това е друга тема.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Kay_ написа:
                  BO написа:
                  Я да видим към днешна дата кое би било най-икономично от гледна точка на лева на 100км.Та имаме най-икономичните почти аналогични претенденти:Дизел.Газ.Според цените на Фуело към днешна дата имаме:1. Дизел = 2,59х1,72 = 4,46лв/100км2. Газ = 5,15х0,81+0,21х1,79 = 4,55лв/100км.Демек в крайна смета ако целта ти е задължително най-евтино придвижване, то отново логичния избор би бил дизела. Ама пък метана кърти отново.Значи логично е да бъде метан->дизел->газ->бензин ако търсиш само икономията.
                  Ето заради този му коментар му казах да чете. Щот излиза, че дизела бил перпето мобиле...хем динамика и прилично висока сйорост и гори 3/100.
                  Дадох и конкретни примери с възможно най-евтино предвижване на съответното гориво. Нещо друго да кажеш?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

veselin10 написа:
                    snake написа:
                    Еми всичко е относително. Стил на шофиране, автомобил. Аз не съм казал, че нафтата е по-евтина, а наблегнах на удоволствието
                    Така, де. Аз пътувам до Вт и обратно за 27лв и до Пч и обратно за 22....но за комфорт е тотална 0. Ама Бо друго казваше...

Коментар

Може ли някой да даде разход в София на някой дизел (от калибъра на Алфа 147), да сравня с мен?А да, и да добавя, за какво удоволствие от шофирането ми говорите? Да речем София-Велико Търново - магистралата 120-140 постоянно,после 90-110. К’во значение има горивото, като поддържаш постоянна скорост?
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Kay_ написа:
                        veselin10 написа:
                        snake написа:
                        Еми всичко е относително. Стил на шофиране, автомобил. Аз не съм казал, че нафтата е по-евтина, а наблегнах на удоволствието
                        Така, де. Аз пътувам до Вт и обратно за 27лв и до Пч и обратно за 22....но за комфорт е тотална 0. Ама Бо друго казваше...
                        Ами ако си купиш правилния автомобил, ще пътуваш до Вт и обратно за 22 лв на нафта, пък и комфорт ще имаш - автомат, а няма да ръчкаш като ненормален.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Да Бо, ще кажа. Ти с такова Лупо или Ситроена ще излезеш ли извън Сф по някоя магистрала? Това Лупо гори 3/100, ако карам от Сф до Своге с 60-70 на максимална предавка в дефилето. И най-вероятно няма и тази тази динамика, която всички почитатели на дизела търсите.Сравнявай нормални коли. Ето колегата ти даде истинско сравнение. Уточнявам, че става дума само за паричния фактор. НЕ споря, за динамика, ускорение, комфорт и т.н.

Коментар

trace написа:
                            А да, и да добавя, за какво удоволствие от шофирането ми говорите? Да речем София-Велико Търново - магистралата 120-140 постоянно,после 90-110. К’во значение има горивото, като поддържаш постоянна скорост?
                            Понякога се налага да изпреварваш, а и усещането със 160 и 5 души на борда +багаж изкачвайки Витиня без затруднения е някак различно.
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Аз също ще ти дам едно сравнение.Днес ходих до Сливен и моята печка Браво td 100 ми даде разход.6.5 за 100 км 100-120 не повече като скорост.Заредих нафта на 1.73 Което ще рече 11.24 лв.
                              Е46 330d 2++

Коментар

Всеки тегли към него си и това е. Газта е най- добре, вярно един път набиваш 700-800 лв за системата, но след първата година си караш евтинко и спестяваш евентуални разходи по нея и пак си отгоре. При дизела трябва да караш някоя малолитражка че да постигнеш нисък разход който може да се сравнява с този на газ, на някоя по голяма и комфортна кола. Голям дизел не може да бъде сравняван с голяма кола на газ, разхода изразен е пари е в полза на газта.
                                Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
                                Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
                                Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Working...
                                X