Не му се сменят скорости на Стефанакито.......... :D След четири бензинови коли и сега карам трета дизелова....ми не ща бензинова заради разхода. Даже газифицирах две от бензиновите и пак не ги ща. Пък съм ги покарал всичките бая. Общо към 700 хиляди километра. От тях половината са с дизелови двигатели. По добре тегли дизела и е по икономичен, особено когато става дума за тежки коли от порядъка на 1500кг празна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Хаха, Стефанаки, по-назад в темата имаше още един колега с 1,4 на газ, като теб, дето се качил на 100 коня дизел и вика "супер е - самолет!".Ти тука пък баш на доускорение предизвикваш. Карал съм Мареа бензинова с 3 коня по-мощна от сегашната и специално за изпреварванията над 100 км/ч тази е по-добре. Натискаш педала и се изтегляш. Пета на дълъг път не се изключва - регулираш скоростта с педала на газта.
1.9 JTD 110hp
Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi
Коментар
-
Никой не предизвиквам. Просто искам да видя оборотомера на дизелов автомобил при 100км/ч и включена втора предавка.Не ме интересуват- от 80км/ч- над 100км/ч- на четвърта- на пета....Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
snake написа:slonikon написа:Е, тва е автофорум все пак - кви дискусии искате да водите в "Общи приказки".Друг пък пише, че дизела бил за агресивни шофьори, ми аз пак
Аз, точно защото предпочитам да карам плавно, ме кефи как дизела си дърпа на почти произволна предавка. Вече 8 години не мога да свикна с туй постоянно ръчкане на скоростния лост, "държане в обороти" и пр. гърчове. Отделно, че по-високото КПД, постигнато със значително по-проста конструкция, чисто професионално ми носи едно такова вътрешно удовлетворение.
браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Stefanaki написа:Приемат се клипове на стокови дизелови коли с ДПФ и АГР, втора предавка, от 20км/ч до 100км/ч.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Stefanaki написа:Приемат се клипове на стокови дизелови коли с ДПФ и АГР, втора предавка, от 20км/ч до 100км/ч.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
Kay_ написа:Пууу, много я "мразя" подтискащата стрелкичка на БМВ ( тази под оборотомера)A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Коментар
-
BO написа:Kay_ написа:Това е по противно, понеже знаеш само, че е 20+, но не точно колко е. БМВ само да го натиснеш малко и скача на момента тая стрелка.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар