Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    BO написа:
    stilo_new написа:
    evgeni85 написа:
    Защо? Какво и е на темата. Огледай се около теб на светофара? Преди 20 години дизела беше рядкост. Сега на 10 собственици 8 предпочитат и карат дизелов автомобил.
    темата отдавна е изчерпанаДа бе глупости. Дизелът е пак по-редкият автомобил. То ако беше както казваш ти, да съм умрял от задушаване.
    В Европа средностатистически се продават повече дизели отколкото бензинки.
    В България новите коли са толкова малко, че почти не влияят на статистиката, а 2/3 от колите са над 15 години според тази най-скорошна статия по темата, която ми попадна http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1515747 Високата средна възраст на автомобилите в България като цяло, води до преобладаване на бензиновите, защото явно продължителността на живота на дизеловите е по-ниска. Ако има статистика за средната възраст на коли в движение при двете групи, сигурно при бензиновите ще е с 10 години повече.
    Нали знаеш, че акото цапа и мирише по принцип? България е една плюнка и въобще не може да наклони везната. Точно за това е и тази тема, защото сме бедни и всеки иска да кара на газ. Сигурно 80% от покупката на втора употреба бензинов автомобил е заради газифицирането му.
    stilo_new написа:
    И аз някъде бях гледал подобни даннни. А защо някои продължават да твърдят, че повече дизели се купували?
    Защото такава е статистиката, за това.Даже има и държави, в които през кризата наистина от 10 продадени автомобили почти 8 са били дизелови.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

В тези държава май още не са открили благодата на пропан-бутана. Наистина в Европа изобщо не е навлязъл масово. Пък в някой държави май изобщо.

Коментар

BO написа:
        stilo_new написа:
        И аз някъде бях гледал подобни даннни. А защо някои продължават да твърдят, че повече дизели се купували?
        Защото такава е статистиката, за това.Даже има и държави, в които през кризата наистина от 10 продадени автомобили почти 8 са били дизелови.
        Дайте и ние да я видим тая тайна статистика.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
          BO написа:
          stilo_new написа:
          Ял ли си луканка?Не, ама познавам един, който е гледал как едни ядат луканка. Какво означава "почти 8 са били" ? 7 са и 8мия е бензино-дизел
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Stefanaki написа:
            BO написа:
            stilo_new написа:
            Я не сме я поръчали на Мира Янева, я не я е изкарала. В предния си разточителен поуст написах, че щом по твоята статистика ново-закупените дизелови автомобили отстъпват САМО с 2% на ново-закупенитебензинови автомобили, значи направете сметка, с колко общо-произведените дизеловите агрегати в света превъзхождат по брой, щом в тази справка не влизат дизеловите ДВГ на тежко-товарната, аграрната, пътно превозната, подемната и ЖП техника. :P
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov, това е ясно. Тази статистика дойде, като функция от изказванията, че 8 от 10 коли били дизели. Реално не е така.
              ФИАТ- Пътят е само формалност
              ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
              -----------------------------------------------------
              FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Ехоо стефанаки като даваш такива статистики не давай само германия щото германия не е цяла европа.И все пак дизела е по продаван двигател от бензина.http://m.fakti.bg/news/47461
                Е46 330d 2++

Коментар

Колко много си прав колега. Затова си посипвам главата с пепел и предоставям пълната статистика:
                  Прикачени файлове
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Опаааа какво стана?! След тази статистика и боговете биха замълчали. :D

Коментар

Баджанака ми беше 9 години в Испания.Там предпочитаното гориво е нафтичка.Бачкаше в една голяма фирма за прокарване на тунели мостове и т.н..Всички служебни автомобили(било то стари или закупувани нови) на фирмата са били дизелови.И не само на тяхната фирма.Всички негови познати там и приятели са карали дизел.Много рядко се срещал автомобил на бензин и то те са били предимно малолитражки от рода на корса,пунто.....До колкото разбрах там нямат газ.Колко му се смеех преди и се чудих тия испанци как може да карат "печки".Но човек израства и рано или късно поумнява... Един познат пък тук си купи корса 1,2 2006г и и даде 1300лв за газова уредба.За да му горяла по ефтино.....хахаха....Баща му на следващата година си взе пак същата корса само че 1,7цдти.Оказа се че дизеловата корса на баща му харчи едно и също като неговата на на гас и същевременно много по динамична.Разликата е че беше са набухал с едни 1300лв и вика на баща ми корсата лети.Е продаде я и в момента каза дизел и той.Останал съм с впечатление че газови уредби се слагат тук в БГ за да (си мислиш) че караш по-ефтинко.И аз бях на тоя хал преди години преди да преоткрия топлата вода..
                      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Обаче едина друга европейска автомобилна асоциация:
                        Прикачени файлове

Коментар

stilo_new написа:
                          Вашите сешоари могат ли тъй.ей това му харесвам на дизела.https://m.youtube.com/watch?v=1yqY1fR5Z70
                          Е46 330d 2++

Коментар

dasteri777 написа:
                            Вашите сешоари могат ли тъй.ей това му харесвам на дизела.https://m.youtube.com/watch?v=1yqY1fR5Z70
                            Нямам думи. По този начин не мога да сваля мацка с моята кола.

Коментар

BO написа:
                              България е една плюнка и въобще не може да наклони везната.
                              Аз темата по подразбиране я разглеждам за нашето си дередже, не за европейската "везна", която е единствената с наклон към дизела. В останалата част от света бензиновите винаги ще са повече, до изчерпването на нефта :D Това за акото не е ясно в каква връзка е, но литературата винаги ми е била най-слабата и досадна дисциплина. Не разбирах, а и рядко ме интересуваше какво е имал предвид автора :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

stilo_new написа:
                                Явно ти си над боговете и за теб не е важна статистиката, ама все се пробваш да кажеш поредната глупост.Ето според Евростат, за мен най-достоверната институция, какво мисли по въпроса.Ама мани боговете. Мен ми е кеф като някой ти покаже статистика, че средностатистически има повече дизели от бензинки, то сам се кефиш и призоваваш за мълчание, а реално статистиката оборва собствените ти думи. Смятай как сам се увърташ.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X