Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

evgeni85 написа:
    Сигурно защото съм предубеден.
    Казах, че и според мен дизела е по-добър, но темата стана спам тема и я местя в общи приказки.

Коментар

Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.
      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауар
        Е46 330d 2++

Коментар

Stefanaki написа:
          Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.
          Веднага ти отговарям. Пика на мощност на локомотива идва в началото. А ако трябва да губиш време да смъкваш една надолу в непредвидима ситуация когато си на 4та 5та с ниски обороти тогава някога някога цената е неплатима. А ако не си запознат с дизела комън рейл на беемве качи се покарай малко виж как е и разбери това дето не вярваш. И все пак не споря че във всеки град е различно. Но и тук има задръствания и час пик.
          Powered by Emzo

Коментар

Stefanaki написа:
            Аз ще ти кажа със кое е по хубав,със звука от турбото приятел,и със това че като ръгна на по ниска предавка хвърлям димки.
            Е46 330d 2++

Коментар

dasteri777 написа:
              Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауар
              Доста си изгорил колега.
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Бе и аз това се чудех и четох пак. :D
                Powered by Emzo

Коментар

dasteri777 написа:
                  Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауарт
                  Бре,бре то голям Пауър точно от тоз тракалник ве градски Близо 8/100км при тази малка скорост .И с тези две туби миризлива нафта в багажника,знаеш ли някой доста по-бърз бензинов ФяТ,ако спре в задницата ти ква атомна бомба ше стане :D
                  EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Вярно, малко голям този разход. Днес пътувах ВТ-Сф. на междуградския път със 110, на магистралата 130. Като съм намалявал в населените места и разхода ми беше 8,5/100 газ. Иначе, Стефанаки говори за Турбо бензин 120к.с. Като нютоните са идентични и тук, бързото ускорение, като преимущество на дизела отпада. Едно ТСИ на Шкода 120коня има 200Н.м.Реално, пак остава въпрос на лично предпочитание.
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

naskobg написа:
                      evgeni85 написа:
                      Сигурно защото съм предубеден.
                      Казах, че и според мен дизела е по-добър, но темата стана спам тема и я местя в общи приказки.
                      Както писах по-рано, щом темата е за развлечение и спадане на напрежението, тя си е точно за общите приказки.
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

dasteri777 написа:
                        Stefanaki написа:
                        Аз ще ти кажа със кое е по хубав,със звука от турбото приятел,и със това че като ръгна на по ниска предавка хвърлям димки.
                        Звука на турбото точно на този смотан вихрово-камерен мотор,с помпа Лукас е все едно надуваш спукан капут/балон-някои ги кефи,някои адски много дразни .А пък за димките-споко,не си само ти кюмюрджията в тази секта без бъдеще . П.П Абе все искам да попитам катрачите тука-колко пъти се къпите седмично,щото принципно сутрин,като припука нафтовата печка и веднага почва да ти мирише косата и кожата на едно такова люто-спарено,абе циганско направо
                        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

evgeni85 написа:
                          Веднага ти отговарям. Пика на мощност на локомотива идва в началото. А ако трябва да губиш време да смъкваш една надолу в непредвидима ситуация когато си на 4та 5та с ниски обороти тогава някога някога цената е неплатима. А ако не си запознат с дизела комън рейл на беемве качи се покарай малко виж как е и разбери това дето не вярваш. И все пак не споря че във всеки град е различно. Но и тук има задръствания и час пик.
                          С този отговор ми става ясно, че никога не си карал турбо бензинов мотор. Макс. въртящ момент от 1500об/мин до 4000об/мин. Дали трябва да се свалят предавки?А за комън-рейл дизели ... надали си пропътувал повече километри от мен.
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

itan75 написа:
                            П.П Абе все искам да попитам катрачите тука-колко пъти се къпите седмично,щото принципно сутрин,като припука нафтовата печка и веднага почва да ти мирише косата и кожата на едно такова люто-спарено,абе циганско направо
                            Айде стига бе! Брейййй! Че твоята Марийка е била така, това си е било твой проблем!

Коментар

Това съвсем отговорно ви го казвам.айде на моменти и 140 Но толкова събра към 7-7.5 литра за 97 км по километража.Това пътя Силистра-Добрич.Исках да го проверя колко ще ми гори,а и нафтата беше 80 литра без пари.Може и да има нещо за да гори толкова по ваши думи много,но толкова си събра.Пак да кажа преля първия път като зареждах и после пак така.Забелязах че стрелката на температурата ми стои на три деления от средата.
                              Е46 330d 2++

Коментар

В разход ми говори...За разход спрямо дизел. А и да... не искам да чакам 5000 оборота за макс Nm. А за комън рейла какво? ...явно ме познаваш и знаеш кой от кога какво.