evgeni85 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауарЕ46 330d 2++
Коментар
-
Stefanaki написа:Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.
Коментар
-
Stefanaki написа:Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.Е46 330d 2++
Коментар
-
dasteri777 написа:Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауарA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
dasteri777 написа:Аз да кажа и моето мнение,до сега все бензинови коли съм имал,от почти година карам дизел и вече бензин не искам.Колата ми е 1.9 тд 100 върви доволно,звука от турбото мнооого ми харесва.На 31 януари се прибирах от Силистра към Бургас заредих докато не преля.На Добрич спрях да видя един приятел по километраж бях минал 97 км в багажника имах две 10 литрови туби с нафта.Реших да видя колко ще събере,скороста ми беше 110-130 км като намалях в населените места.Събра към 7.5 литра.Това от мен.дизел оф пауартEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Вярно, малко голям този разход. Днес пътувах ВТ-Сф. на междуградския път със 110, на магистралата 130. Като съм намалявал в населените места и разхода ми беше 8,5/100 газ. Иначе, Стефанаки говори за Турбо бензин 120к.с. Като нютоните са идентични и тук, бързото ускорение, като преимущество на дизела отпада. Едно ТСИ на Шкода 120коня има 200Н.м.Реално, пак остава въпрос на лично предпочитание.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
naskobg написа:evgeni85 написа:Сигурно защото съм предубеден.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
dasteri777 написа:Stefanaki написа:Как един дизелов автомобил с напр. 120к.с. има по-голям запас при изпреварване от един бензинов със 120 к.с.?С какво един 120к.с. дизелов автомобил е по добър от един бензинов със 120 к.с.?Проблема на повечето дизелджии е, че сравняват 80к.с. бензин със 120к.с. дизел. И стига с тези вицове от 8л разход на 3л-дизелов мотор.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
evgeni85 написа:Веднага ти отговарям. Пика на мощност на локомотива идва в началото. А ако трябва да губиш време да смъкваш една надолу в непредвидима ситуация когато си на 4та 5та с ниски обороти тогава някога някога цената е неплатима. А ако не си запознат с дизела комън рейл на беемве качи се покарай малко виж как е и разбери това дето не вярваш. И все пак не споря че във всеки град е различно. Но и тук има задръствания и час пик.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
itan75 написа:П.П Абе все искам да попитам катрачите тука-колко пъти се къпите седмично,щото принципно сутрин,като припука нафтовата печка и веднага почва да ти мирише косата и кожата на едно такова люто-спарено,абе циганско направо
Коментар
-
Това съвсем отговорно ви го казвам.айде на моменти и 140 Но толкова събра към 7-7.5 литра за 97 км по километража.Това пътя Силистра-Добрич.Исках да го проверя колко ще ми гори,а и нафтата беше 80 литра без пари.Може и да има нещо за да гори толкова по ваши думи много,но толкова си събра.Пак да кажа преля първия път като зареждах и после пак така.Забелязах че стрелката на температурата ми стои на три деления от средата.Е46 330d 2++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар