Flow написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
punto HGT
-
BO написа:От тогава от когато всеки може да си позволи да си купи такъв автомобил, а не да цитираме автомобили за по стотици хиляди левове. Капиш?Ама друго не може да измислиш като заяждане в обратна посока. Кофти а? Когато цифрите говорят, че най-бърз през онази сесия на пистата е бил дизел, не може друго да кажеш. Е, може де, ама измъчено и без основа.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
didich написа:Flow написа:1) Колега didich, никаква, ама никаква база за сравнение няма в дадения от теб пример. Къде е дизеловата Астра 1.9/150, къде си ти - било на бензин, било на газ.2) Много се съмнявам, че колегата със стилото ще ти гледа отдалечаването - просто много ти се иска да е така, но 100% съм сигурен, че мен няма дори и да успееш да ме видиш. Да не ти казвам, че и с/у мареята нямаш шанс.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Аз мойта кола не я изтъквам, само го дадох като пример, защото ми се е случвало на практика, ама вие естествено за мойта кола ще се хванете, ок, сега твърдиш, че като дойде баир и вече трябва да слагам на 2-ра така ли, ми пак си в грешка, качвам си баира без проблем.Сега ще ти дам и друг пример, служебния нафталин е рено 1,6HDI /кара се само с алпин дизел от ОМВ/ без товар, само аз и колегата, 2 пъти се наложи каране по магистралата, на връщане към София по баирите тая кола нямаше душа да вдигне повече от 3000 оборота на 5-та, тЪ трябваше 4-та да и ръгнеш, че да може да поддържа 100-110км/ч, че иначе почват тировете да ни отминават, айде мерсиpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Аз мойта кола не я изтъквам, само го дадох като пример, защото ми се е случвало на практика, ама вие естествено за мойта кола ще се хванете, ок, сега твърдиш, че като дойде баир и вече трябва да слагам на 2-ра така ли, ми пак си в грешка, качвам си баира без проблем.Сега ще ти дам и друг пример, служебния нафталин е рено 1,6HDI /кара се само с алпин дизел от ОМВ/ без товар, само аз и колегата, 2 пъти се наложи каране по магистралата, на връщане към София по баирите тая кола нямаше душа да вдигне повече от 3000 оборота на 5-та, тЪ трябваше 4-та да и ръгнеш, че да може да поддържа 100-110км/ч, че иначе почват тировете да ни отминават, айде мерси
Коментар
-
emzo написа:didich написа:evgeni85 написа:Ела да ти скъсам гъзягата с тоя нафталин па ако искаш и ракия и налей на твоя газеник да литне повече.ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
Коментар
-
към колегата,който е толкова ентусиазиран,че чак дава тука някакви умрели примери за 1,6 хди и с някакъв си проблем,мога да го посъветвам малко да учи,чете ,а не неговия личен автомобил да ходи по сервизи,знайни и незнайни и тук като най-некомпетентен и неграмотен в тази насока да взема отношение по една тема ,която е дискусирана(без да обиждам).дизеловия мотор е винаги една идея напред,а ще става 2,3 и т.н.бензиновия мотор не може да се развива с това темпо като дизеловия,друг е въпроса кое е по-евтино като консумативи,поддръжка и т.н.
Коментар
-
Kay_ написа:emzo написа:didich написа:evgeni85 написа:Ела да ти скъсам гъзягата с тоя нафталин па ако искаш и ракия и налей на твоя газеник да литне повече.
Коментар
-
Кажи колко гори в града тва БМВ? Ама истинско градско със задръствания, а не да ми минаваш от диния до др край на Габрово с 30 на 5/6та?Едит: Стафанаки направи сравнение с дизел - бензин/метан. Е как един ЖТД-ист не даде коментар за това. Аз ти казах, тотален фанатик си на тая тема. Колкото хора с дизели съм питал, всички казват, че градско отиват на почти 10 с тия големи мотори, само твоето БМВ е горя 5. Напрво му слагай чаршаф от горе и може и да почне да връща нафта.Какво бъдеще е дизел? Като ти казах, че последните години все турбо бензин е кола на годината, що не го коментира това?.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Kay_ написа:Кажи колко гори в града тва БМВ? Ама истинско градско със задръствания, а не да ми минаваш от диния до др край на Габрово с 30 на 5/6та?
Коментар
-
НИкъде не съм казал, че бензина е много хубав и да плюя по дизел. Имам много коментари в които казвам,ч е харесвам дизеловите коли.П.П. Не искам да обиждам никой, само се ядосвам когато някой почне на Евгени85 да обяснява с надсмешка към бензиновите коли. Предполагам и Дидич-а е останал провокиран от това. Със здраве и хубава вечер на всички.ФИАТ- Пътят е само формалност
Коментар
-
Аз не съм фен на никоя марка коли. Имал съм германски френски италиански и всякакви бензинови и дизелови. Просто от опита който имам съм разбрал че за икономията която дава дизела спрямо мощността и динамиката за мен няма бензинов двигател който да промени това. Пак казвам. Личен опит с много много колиПослепис. .. единствената кола която бих карал с кеф на бензин но само е почивните дни е BMW E46 M3 или E60 M5
Коментар
-
Не мисля че съм предубеден. Просто съм доволен и поддържам тезите си. А с дидич обикновено всички наши постове завършват със Мога да бъда благодарен че до сега не съм имал проблеми със никоя кола било то бензинова или дизел с изключение на 330ката но така я купих с изпушила гарнитура за без пари и си я оправих. За ежедневно каране 50/50 градско извънградско поне по 150 км на ден за мен дизела е по добрия вариант. Имаш запас от мощност която използваш за изпреварване и някоя не предвидена ситуация. За мен 2 лева на 100 километра горница не са от значение за това което получавам. Ако някога имам възможност финансова ще карам 10 цилиндров бензин M-power поне 507 коня. Сигурно защото съм предубеден.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар