Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Явно всички писали по темата са прави. А и колегата очевидно иска да каже, че да караш с кофти гуми, може да се окаже по опасно, отколкото с газова. До колкото газовата изобщо е опасна. Много по-лесно е да се запалиш с бензин. Коктейли молотов се правят с бензин - не с газ. Вярно и не с нафта. Нафтата печели по-безопасност. Ама при положение, че си кладеш огън под колата редовно. Честно казано, не виждам защо изобщо има теми "срещу". Функцията е "и". И нафта и бензин и газ и метан и ток. Лошо нема. Най-важното в системата е задкормилното устройство. Всичко друго е след това.

Коментар

Добре де, не се ли изчерпа тази тема вече? То всичко е ясно. Ясно е, че няма да има консенсус. Не е ли време да се заключи темата, че на някои хора няма да им издържат нервите, като четат глупостите, които се пишат тук от някои.Ще последват предупреждения, бан-ове. Няма смисъл просто.

Коментар

Ото тази тема:
        mitkosoft написа:
        аз разбрах едно от темата...смисъла да караш на газ е да си гъзар и да ти е евтинийка. Демек искаш БМВ с V8 двигател, данъка и застраховката не са ти абсолютно никакъв проблем но стигне ли се до гориво требе да е на газ понеже е много скъпо. Ами така е пичове, гроздето е кисело когато е на високо. Работата малко ми прилича на "Адидас от Илиянци или от друг битак", и като да си купуваме обувки от Мат Стар понеже за кво да даваме 200 лева за маркови обувки щото нали все обувка като стъпеш на криво и се къса. Само за уточнение, не нося нито Адидас, нито обувки за 200 лева. Просто майката му е да си правиш сметката като нямаш възможност за V8 си караш редовия четирицилиндров STIHL и си свиркаш. Като келеш и аз карах на газ, но сега не бих си возил бебето в кола, в която зад бебешкото столче има 60 литра бомба. Не всичко е икономия колеги, никой не мисли за сигурност.
        mitkosoft написа:
        Вторият човек, който ме подкрепя, благодаря ! Има си коли излязли от завода предназначени за каране с газ при това положение нямам против. Все пак такъв автомобил за да стигне до автосалоните се минават купища тестове и проверки според европейските изисквания. А при допълнително монтираните газови уредби няма никакъв контрол. Всеки дупчи купето от където му падне, пускат се тръби от къде дойде, режат се кабели, превързват се с изолирбанд, лъжат се ламбда сонди и разни датчици. Просто мисля по различно от масата хора. Всеки иска да е гъзар с голям двигател и да му е евтинийка. Ами тва са несъпоставими неща. Все едно да се прави аналогия длаи живееш в кирпичена къща или в тухлена и тоя от кирпичената да вика "е кво бе нали живея в къща и ми е евтино, кат се напука стената замесвам малко кал и слама и пълня дупките"
        От тема в раздел "Дезелови двегатели" :
        msotiroff написа:
        Момчета, дайте идея как да филтрирам олио, в което е пържена риба... Основния проблем се явява брашното в олиото. Филтрирам през филтър за кафе (100микрона), но 2-3 дни след филтрирането се получава утайка на дъното на съда. През дънки няма утайка, но пък много бързо се запушват и филтрират малко количество.До сега карам двата Мерцедеса с олио, в което са пържени картофи и нямаше грижи с филтрирането, но сега ми изпаднаха 600 литра мазнинка от риба, която трябва да се употреби.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Какво общо има msotiroff с mitkosoft
          Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
            Какво общо има msotiroff с mitkosoft
            А така.... Грешката е моя поради близост в никовете!
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ст.Загора-Пловдив-Ст.Загора и 20тина километра градско в Плд,170-180 на темпомат.Моля някой с 150 коня бензин/с газ с тая скорост да ми каже колко му е средният ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Princo написа:
                Ст.Загора-Пловдив-Ст.Загора и 20тина километра градско в Плд,170-180 на темпомат.Моля някой с 150 коня бензин/с газ с тая скорост да ми каже колко му е средният ...
                Що се занимаваш? Кой е свикнал на пръдня, акъл не му идва!
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Е,да сравним просто ...
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Princo написа:
                    Е,да сравним просто ...
                    Имам 159-ка 1.9 150 к.с. от 2009г.пипната на около 180 к.с.-т.е. вече 7-ма година изминати от мен с нея над 80000км.Имам и Фиат браво Т-джет 1.4 турбо бензин -120к.с. с газов инжекцион от 2013г. ,вече 3 години , изминати от мен над 25000км.Сравнението газ -нафта ,като разход за гориво в лева на 100км във всички възможни случаи-градско , "селско" , извънградско никога не е било в полза на алфата.Разликата е около 2 лв./100км.Единствено на извънградски при скорост около 110-120км. алфата се приближава до и под 1лв./100км. разлика!!!Естествено колите са различни , всяка си има плюсове и минуси , кефят си ме и двете , но опита ми показва тези цифри.

Коментар

всичко опира до финансите и мене ме кефят колите на батките - разни AMG-та, RS модели и така нататък но за да ги имам трябва да имем техния доход. Не не чакай то има лесно...тегля кредит и слагам газ и си избивам колата от разхода....не не чакай...постилам се според чергата си...ще си взема някоа алфичка за 8-9 хиляди за да не тегля кредит и да се чудя как да го избивам...
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Princo написа:
                        Е,да сравним просто ...
                        По един и същ маршрут съм минавал с 1) Subaru Impreza 150к.с. LPG AWD2) Audi A3 2.0TDI 150к.с.3) Golf Variant 2.0TDI 140к.с.4) Renault Laguna II 1.9 dCi 5) Suzuki Swift LPG 105к.с. 4-ск.автомат6) Audi A3 1.4TSI g-tronn (CNG) 110 к.с.7) Audi A6 C7 2.0 TDI ultra 7-ск.автомат 190 к.с.8 ) Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Ако сравнявам разход в пари: дизел>LPG>CNG. Билефелд-Дрезден-Билефелд, темпомат на 120-130км/ч съгласно ГПС, постигната средна скорост 103-107км/ч съгласно ГПС.
                        mitkosoft написа:
                        всичко опира до финансите и мене ме кефят колите на батките - разни AMG-та, RS модели и така нататък
                        А защо газовата кола трябва да е "разни AMG-та, RS модели и така нататък" , а не FIAT Bravo 2009, 1.4 90 к.с., с монтиран ГИ?Една такава кола влиза в твоя бюджет и е напълно достатъчна за целите ти - градско + 5-6 пъти до село + веднъж до морето.
                        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Аз не претендирам,че дизела като разход на гориво е под лпг,мисълта ми е че както колегата го каза по-горе 2 лв.,за такава малка разлика се губи смисъла ...

Коментар

При 5 000км/година може да няма голям смисъл, но при 50 000км/година са си 1000лв/година. Защо като мога да се предвижвам с 1000лв по-евтино, да плащам повече?
                            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Princo написа:
                              Какво приказвахме до сега, за това колко ценен бил един живот а? Спазвайте ги малко тези ограничения. Този average speed не е ли средна скорост?

Коментар

ГАЗТА е за готвене , НАФТАТА за отопление , БЕНЗИНА е за каране
                                Drive It Like You Stole It | Гараж
                                RIP Fiat Tipo '92 1.6

Коментар

Working...
                                X