Явно всички писали по темата са прави. А и колегата очевидно иска да каже, че да караш с кофти гуми, може да се окаже по опасно, отколкото с газова. До колкото газовата изобщо е опасна. Много по-лесно е да се запалиш с бензин. Коктейли молотов се правят с бензин - не с газ. Вярно и не с нафта. Нафтата печели по-безопасност. Ама при положение, че си кладеш огън под колата редовно. Честно казано, не виждам защо изобщо има теми "срещу". Функцията е "и". И нафта и бензин и газ и метан и ток. Лошо нема. Най-важното в системата е задкормилното устройство. Всичко друго е след това.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел - поредната тема
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ото тази тема:mitkosoft написа:аз разбрах едно от темата...смисъла да караш на газ е да си гъзар и да ти е евтинийка. Демек искаш БМВ с V8 двигател, данъка и застраховката не са ти абсолютно никакъв проблем но стигне ли се до гориво требе да е на газ понеже е много скъпо. Ами така е пичове, гроздето е кисело когато е на високо. Работата малко ми прилича на "Адидас от Илиянци или от друг битак", и като да си купуваме обувки от Мат Стар понеже за кво да даваме 200 лева за маркови обувки щото нали все обувка като стъпеш на криво и се къса. Само за уточнение, не нося нито Адидас, нито обувки за 200 лева. Просто майката му е да си правиш сметката като нямаш възможност за V8 си караш редовия четирицилиндров STIHL и си свиркаш. Като келеш и аз карах на газ, но сега не бих си возил бебето в кола, в която зад бебешкото столче има 60 литра бомба. Не всичко е икономия колеги, никой не мисли за сигурност.mitkosoft написа:Вторият човек, който ме подкрепя, благодаря ! Има си коли излязли от завода предназначени за каране с газ при това положение нямам против. Все пак такъв автомобил за да стигне до автосалоните се минават купища тестове и проверки според европейските изисквания. А при допълнително монтираните газови уредби няма никакъв контрол. Всеки дупчи купето от където му падне, пускат се тръби от къде дойде, режат се кабели, превързват се с изолирбанд, лъжат се ламбда сонди и разни датчици. Просто мисля по различно от масата хора. Всеки иска да е гъзар с голям двигател и да му е евтинийка. Ами тва са несъпоставими неща. Все едно да се прави аналогия длаи живееш в кирпичена къща или в тухлена и тоя от кирпичената да вика "е кво бе нали живея в къща и ми е евтино, кат се напука стената замесвам малко кал и слама и пълня дупките"msotiroff написа:Момчета, дайте идея как да филтрирам олио, в което е пържена риба... Основния проблем се явява брашното в олиото. Филтрирам през филтър за кафе (100микрона), но 2-3 дни след филтрирането се получава утайка на дъното на съда. През дънки няма утайка, но пък много бързо се запушват и филтрират малко количество.До сега карам двата Мерцедеса с олио, в което са пържени картофи и нямаше грижи с филтрирането, но сега ми изпаднаха 600 литра мазнинка от риба, която трябва да се употреби.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
evgeni85 написа:Какво общо има msotiroff с mitkosoftVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Princo написа:Е,да сравним просто ...
Коментар
-
всичко опира до финансите и мене ме кефят колите на батките - разни AMG-та, RS модели и така нататък но за да ги имам трябва да имем техния доход. Не не чакай то има лесно...тегля кредит и слагам газ и си избивам колата от разхода....не не чакай...постилам се според чергата си...ще си взема някоа алфичка за 8-9 хиляди за да не тегля кредит и да се чудя как да го избивам...Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Princo написа:Е,да сравним просто ...mitkosoft написа:всичко опира до финансите и мене ме кефят колите на батките - разни AMG-та, RS модели и така нататъкAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Аз не претендирам,че дизела като разход на гориво е под лпг,мисълта ми е че както колегата го каза по-горе 2 лв.,за такава малка разлика се губи смисъла ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
При 5 000км/година може да няма голям смисъл, но при 50 000км/година са си 1000лв/година. Защо като мога да се предвижвам с 1000лв по-евтино, да плащам повече?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар