Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pplk написа:
    kiro_of_the_day написа:
    Всички инциденти са от НЕПРАВИЛНА експлоатация.
    Евала, днеска е ден за вицове. :D :D :DТва знаеш ли какво е?
    Кое точно е вица, я Обясни...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Вече съм го цитирал. Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било, всеки си има глава на раменете и може да си прецени сам, но някой да разправя, че риска при използване на течни горива и втечнени газове под налягане при автомобилите е еднакъв, ми, няма да се съглася. До тук не чух никакъв довод в подкрепа на твърдението ти, само общи приказки от типа "голяма глупост си написал". Напиши нещо умно и да го обсъдим.
      207 тиква автомат
      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
        Вече съм го цитирал. Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било, всеки си има глава на раменете и може да си прецени сам, но някой да разправя, че риска при използване на течни горива и втечнени газове под налягане при автомобилите е еднакъв, ми, няма да се съглася. До тук не чух никакъв довод в подкрепа на твърдението ти, само общи приказки от типа "голяма глупост си написал". Напиши нещо умно и да го обсъдим.
        А ти какви аргументи наведе!? А?Знаеш ли, че бензиновият резервоар се взривява преди газовата бутилка поставени в един и същ огън?

Коментар

Киро, аз моите аргументи съм ги написал. Ся, ако ще си смучеш доводи от пръстите само и само да си отгоре, аз няма да участвам.Карай си на газ и се радвай, че ако избухне пожар, първо ще се взриви резервоара. А кое гориво има по-голям риск да предизвиква евентуален пожар е без значение.Приятен ден!
          207 тиква автомат
          новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
            А защо в половината свят е задължително домашната газова бутилка да е на открито? ..........
            Защото в половината свят има изградена централна газификация и не им се налага да мъкнат бутилки като луди. А защо няма нафтови печки за готвене? Да не е заради ДПФ?
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси, питам, защо бутилката трябва да е на открито? Централната газификация ли е причината или нещо друго свързано със сигурността?Що намесваш дизела, само ти си знаеш.
              207 тиква автомат
              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

А вие защо толкова се закачихте за газта, като темата е - дизел с/у бензин Най обичам някой като ми излезе с въпроса - искаш бегачка пък си и сложил газ - ми това си е мой проблем, ако искам и балбукатори ще и сложа, когато някой ми купи същото пунто и ми спонсорира горивото тогава ще карам на това, което ми кажат, който поръчва музиката той плаща, а тесногръдото мнение на хората, защо аджеба съм на газ пък въобще не ме интересува Има опасност и докато се разхождаш в парка някой клон да ти падне на главата и пак да отидеш от обратната страна на тревата, пък като гледам хората не са спрели да се разхождат по парковете, пак ще повторя, който го е страх от мечки да не ходи в гората, но и да не ми четат морал, защо съм с бомба в багажника, ми това си е мойта бомба, вие нали сте на нафта
                punto HGT

Коментар

pplk написа:
                  Краси, питам, защо бутилката трябва да е на открито? Централната газификация ли е причината или нещо друго свързано със сигурността?Що намесваш дизела, само ти си знаеш.
                  Не мога да ти отговоря за причината. Може да е естетическа.И аз се чудя каква е снимката която си постнал? Да не е да са измислили нафтова ламба?Киро ти е отговорил много правилно за инцидентите свързани с газови бутилки. Всичко е от неправилна експлоатация и неспазване на елементарни мерки за безопасност. Редки са случаите от дефекти по самите бутилки.У дома от 40 години сме на готварска печка на газ с която боравя от дете. Естествено имам отговорни родители които от възможно най-ранна възраст са ми обяснили как се борави с газов уред и какви са мерките за безопасност. Предполагам и на теб са ти обяснявали ,че и тока не е безопасен и трябва да не бъркаш в контакта.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

pplk написа:
                    Киро, аз моите аргументи съм ги написал. Ся, ако ще си смучеш доводи от пръстите само и само да си отгоре, аз няма да участвам.Карай си на газ и се радвай, че ако избухне пожар, първо ще се взриви резервоара. А кое гориво има по-голям риск да предизвиква евентуален пожар е без значение.Приятен ден!
                    Ти му думаш, оно рупа ли, рупа!Цитирай ми един свой аргумент. Един! Относно горивата - в момента карам автомобил само на бензин, само на дизел и метан/бензин. На квот си искам това това ще карам.п.п. Ти още малко ще ме обвиниш в опит за убийство, че оборудваното с LPG Типо съм го дал на тъщата.

Коментар

Киро, кое от това не разбра, за да ти го напиша по-простичко?
                      Нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било, всеки си има глава на раменете и може да си прецени сам, но някой да разправя, че риска при използване на течни горива и втечнени газове под налягане при автомобилите е еднакъв, ми, няма да се съглася
                      207 тиква автомат
                      новокромаджия 2.4 печка

Коментар

krasio_79bs написа:
                        pplk написа:
                        Не мога да ти отговоря за причината. Може да е естетическа.
                        ОК, най-вероятно тази е причината, как не се сетих по-рано? :D А в подземен паркинг, защо не пускат? От естетични подбуди, може би? А прегледа за кво е? За наслада от дизайна? Искам да подчертая, че не казвам, че LPG е опасна. Казвам, че е по-опасна от течните горива. Удебелявам го, защото съм сигурен, че отново ще има някой не разбрал!П.П. Тва на снимката е нещо, дето Киро не е чувал, че съществува. Не е дизел!
                        207 тиква автомат
                        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pplk написа:
                          krasio_79bs написа:
                          pplk написа:
                          ОК, най-вероятно тази е причината, как не се сетих по-рано? :D А в подземен паркинг, защо не пускат? От естетични подбуди, може би? А прегледа за кво е? За наслада от дизайна? Искам да подчертая, че не казвам, че LPG е опасна. Казвам, че е по-опасна от течните горива. Удебелявам го, защото съм сигурен, че отново ще има някой не разбрал!П.П. Тва на снимката е нещо, дето Киро не е чувал, че съществува. Не е дизел!
                          изясни си първо разликите между пропан бутан и метан. Да ти обясня че колй с газ не гърми а изгаря от натрупаната газ. Тези на метана са друга бира. Именно тях не пускат в мола.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

https://press.mvr.bg/goreshta_tema/m...a110106_06.htm
                            Противопожарните норми и правила не въвеждат забрана за влизане и паркиране на МПС с газови уредби в подземни паркингиСъгласно действащите нормативни изисквания за осигуряване на пожарната безопасност в обектите, които са въведени в експлоатация, също няма забрана за влизане и паркиране в подземните паркинги на автомобили, работещи на газ (метан или пропан - бутан)Сред правилата и изискванията за осигуряване на пожарната безопасност на строежите, които са разписани в действащата към момента нормативна уредба, няма забрана за влизане и паркиране в подземните паркинги на автомобили, работещи на газ (метан или пропан - бутан).В Наредба Із-1971 от 29 октомври 2009 г., влязла в сила през м. юни миналата година, са посочени изисквания, които трябва да бъдат спазени при проектирането на зони за моторни превозни средства с газови уредби в затворени гаражи. Съгласно нормативното изискване, в определени обществени сгради гаражните помещения трябва да разполагат с газсигнализаторна система, включваща аварийна вентилационна инсталация. Сред правилата и изискванията за осигуряване на пожарната безопасност в обектите, които вече са въведени в експлоатация, също няма забрана за влизане и паркиране в подземните паркинги на автомобили, работещи на газ (метан или пропан - бутан). Отговорностите за осигуряване на пожарната безопасност в даден обект са задължение на съответните ръководители (собственик, наемател, ползвател). При осъществяването на държавен противопожарен контрол инспекторите контролират създадения ред от ръководителя на обекта. Специфични правила към газовите съоръжения и инсталации за втечнени въглеводородни газове има в различни нормативни актове, по които пожарните инспектори не осъществяват контрол. Правилното паркиране в обособените зони за автомобили с газови уредби, както и поставянето на забранителни табели е мярка на ръководителите на обектите. Тези изисквания не са свързани с държавния противопожарен контрол. Служителите на ПБЗН осъществяват дейността си само в съответствие с нормативната база, която определя противопожарните изисквания към обектите в експлоатация и строително -инвестиционения процес.
                            Тежката дума на закона! Да има изисквания за автомобилите с газови уредби. Забраната е от собственика на гаража,който обикновено не инвестира в системите за безопасност.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

S_BANKOV написа:
                              pplk написа:
                              krasio_79bs написа:
                              pplk написа:
                              изясни си първо разликите между пропан бутан и метан. Да ти обясня че колй с газ не гърми а изгаря от натрупаната газ. Тези на метана са друга бира. Именно тях не пускат в мола.
                              Напълно съм убеден, че съм запознат по-добре от теб за разликата между метан и пропан-бутан.
                              207 тиква автомат
                              новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Ами обясни де. Що съм виждал да изтича газ и кйто проветря нищо не става а не съм чувал разкази на очевидци на изтичйщи метанови бутки.
                                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                                X