Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам за вашите дизели ама миналата година с изгоряло реле т.е. без подгревни свещи Стилото запали при минус 10 с 5 сек. въртене. Тая зима също без проблем, пали отраз, когато не светне лампата за повгряване. Чат пат обаче ми свети лампата, което ме кара да мисля, че пак релето си отива и при минус 18 пак запали със светеща лампа ама трудно, няколко пъти въртях. Нафта слагам от една незаконна бензиностанция в Пловдив. Гледам, че постоянно има там рани нови БМВ-та и Ауди-та и т.н. та си викам щом тия карат с тая нафта ебаси и фиата да не може :DАкумулатора си дойде с колата, не мисля че е много нов.

Коментар

Колеги, спокойно, без да искам разразих див спор. Успокойте топката. :DПо отношение на внасянето на горива - повярвайте, почти всички от вас бензинаджии или нас дизелджии караме с Нефтохимско гориво. Може да имате перфектно изправни дизелови двигатели, но факт е, че дизеловото гориво желира при ниски температури. Вкарайте едно шише чист дизел във фризера при гореспоменатите температури и наблюдавайте ефекта - много колеги са го правили. И после ми кажете дали факторът ще се окаже изправния двигател. А сгъстено гориво в комбинация със занижена компресия, неизправен подгрев, неизправни разпръсквачи и стар акумулатор води до, както колегата emzo каза, "увисване на сопола". Не казвам, че бензиновите автомобили палят без проблеми, но факторът "гориво" отпада.Да, моят двигател е изправен и не се съмнявам, че ще запали. Но се съмнявам в течливостта на горивото при тези температури. А както казах, болшинството от горивото, било то бензин, дизел или LPG идва от едно място, независимо от веригата бензиностанции. И това, което се продава по обектите, не е това, което излиза от завода. Колегата Flow в една друга тема за непалещ дизел спомена какво излиза от завода - бистро като вода дизелово гориво, което дори не мирише. Аз мога да го потвърдя. След това този дестилат се меша, незнайно колко пъти и с какво. Колко от Вас са зареждали немиришеща нафта?!Та колеги, кефете се, че карате изправни дизелови двигатели, но не можете да отречете факта, че в студовете дори изправният дизелов двигател е рисков. Замръзналото ни HDi на 30 000km от закупуването му от Пежо сигурно и то е неизправно? И то беше с Alpin дизел, уж внесен от Австрия......

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

PSG написа:
        Колеги, спокойно, без да искам разразих див спор. Успокойте топката. :DПо отношение на внасянето на горива - повярвайте, почти всички от вас бензинаджии или нас дизелджии караме с Нефтохимско гориво. Може да имате перфектно изправни дизелови двигатели, но факт е, че дизеловото гориво желира при ниски температури. Вкарайте едно шише чист дизел във фризера при гореспоменатите температури и наблюдавайте ефекта - много колеги са го правили. И после ми кажете дали факторът ще се окаже изправния двигател. А сгъстено гориво в комбинация със занижена компресия, неизправен подгрев, неизправни разпръсквачи и стар акумулатор води до, както колегата emzo каза, "увисване на сопола". Не казвам, че бензиновите автомобили палят без проблеми, но факторът "гориво" отпада.Да, моят двигател е изправен и не се съмнявам, че ще запали. Но се съмнявам в течливостта на горивото при тези температури. А както казах, болшинството от горивото, било то бензин, дизел или LPG идва от едно място, независимо от веригата бензиностанции. И това, което се продава по обектите, не е това, което излиза от завода. Колегата Flow в една друга тема за непалещ дизел спомена какво излиза от завода - бистро като вода дизелово гориво, което дори не мирише. Аз мога да го потвърдя. След това този дестилат се меша, незнайно колко пъти и с какво. Колко от Вас са зареждали немиришеща нафта?!Та колеги, кефете се, че карате изправни дизелови двигатели, но не можете да отречете факта, че в студовете дори изправният дизелов двигател е рисков. Замръзналото ни HDi на 30 000km от закупуването му от Пежо сигурно и то е неизправно? И то беше с Alpin дизел, уж внесен от Австрия......
        Прав си колега. И аз брах ядове в студовете от нафтата. Според мен мотора, частите по горивната система и акумулатора ми са в много добро състояние, но като се сгъсти нафтата - проблем... Сега малко като се постопли що нямам грам ядове. Ех навремето бравичката на бензинче и при - 21 си палеше от раз :D ноооо честно, не бих се върнал пак на атмосферен бензин... освен ако не е нещо с много цилиндри.
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Без да е специалист, но на колегата жена му работи в митницата и правят някакви проверки за горивата не знам точно какви. Но в големите студове като бяха и са ходили на проверки каза, че нафтата от Газпром (която се внася от Сърбия) била очевадно по-бистра от всички други, от които са взимали проби. Та съответно и колегата с чисто новия автомобил само там се реди да зарежда.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Когато един дизел е изряден, дори и да е на 500к, не му пука, каква е нафтата.Просто върви. Пуши ако не е изряден или ако умишлено е направен с гориво в излишък.И като се замисля, предпочитам пред мен да има сажди, отколкото миризмата на сурова газ.Еле па някой котурник да гори масло.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Като се замисля,единствената газова,която ми е харесала до сега като изпълнение,настройка,вървеж е няква течна фаза ала-бала,ама струва 4-5 бонбона,айде не мерси ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

100% миризмата на сурова газ е непоносима на фона на това https://www.youtube.com/watch?v=SOSjDfRN7TIП.П. Тук по скоро няма значение горивото, ако колата си е непотдържана...
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Kay_ написа:
                  100% миризмата на сурова газ е непоносима на фона на това https://www.youtube.com/watch?v=SOSjDfRN7TIП.П. Тук по скоро няма значение горивото, ако колата си е непотдържана...
                  Никоя дизелова кола,която е с нормалната си генерация и няма разни лапешки простотии няма да кади така ! И изряден мотор де,да ти напраавя клип колко ми кади колатаа с премахнат катализатор,дпф и егр ?
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Ти ся щото всеки ден зад такива караш Тая е за Дидича специално направена, лека и назобена
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

https://youtu.be/AIksUmMFVF8
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                        И кво трябва да гледаме не разбрах ? Как умирали дизелите ? Щото бензините са имортали и не сдават багажа ...

Коментар

И като гледам пак...зор вижда да умре... не е като да ти излезе биелата от тънкия блок. :D