Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    75 със 160 ? Добро сравнение !
    Точно както и Fiat Bravo 1.4 12V 80к.с. срещу 1.9 JTD 1++ hp
    pplk написа:
    Слезнах от Субару Легаси 2,5 173 коня бензин и се качих на Крома 2,4 200 коня дизел. Вървежа е изцяло в полза на Кромата, а разликата в разхода на гориво въобще няма да споменавам:D
    Некоректно е сравнението на нетурбиниран бензинов мотор в автомобил с AWD към турбиниран дизелов мотор на автомобил с предно задвижване. Аз например не откривам голяма разлика между Audi A3 Sportback 1.6 TDI 81 kW (110 PS) / 3200-4000 min-1 иAudi A3 Sportback 1.4 TFSI g-tron 81 kW (110 PS) / 4800-6000 min-1
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Фен съм на дизела, ама се разочаровах малко от другите дизеляри, които стигнаха едва до... 3 литровия мотор на БМВ... е, вярно - не лош, особено в туинтурбо варианта, ама чак върха на сладоледа не е. След едно докосване до едно задокеанско дизелово творение (Шеви Силверадо), нещо все натам ме тегли (дизелов V8 битурбо). В сравнение с това нещо, всичко друго, което съм имал късмета да пробвам (включително и турбо бензин) просто бледнее... а хем беше автоматик, и въпреки това при намачкване гумите квичат... неописуемо. И звукът един такъв... като от Камаз
      Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

А тръпката докато подгряваме заритото със сняг кюмбе при -20* къде я забравяме? Ще запали ли, няма ли да запали, това е въпросът.......

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Тава да не ти е перкинс от 2рата световна. Пали и на минус 30. За останалото подгрева и печката си вършат чудесно работата.
          Powered by Emzo

Коментар

D. Stanev написа:
            Фен съм на дизела, ама се разочаровах малко от другите дизеляри, които стигнаха едва до... 3 литровия мотор на БМВ... е, вярно - не лош, особено в туинтурбо варианта, ама чак върха на сладоледа не е. След едно докосване до едно задокеанско дизелово творение (Шеви Силверадо), нещо все натам ме тегли (дизелов V8 битурбо). В сравнение с това нещо, всичко друго, което съм имал късмета да пробвам (включително и турбо бензин) просто бледнее... а хем беше автоматик, и въпреки това при намачкване гумите квичат... неописуемо. И звукът един такъв... като от Камаз
            А бе мани ги бе. Дизел само от Европа. Ако държиш на мега малоумните решения, аз лично на това бих заложил:За жалост или не, просто никога няма да притежавам такова нещо, но не пречи да приведем уваженията към такова решение. :D
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

evgeni85 написа:
              Тава да не ти е перкинс от 2рата световна. Пали и на минус 30. За останалото подгрева и печката си вършат чудесно работата.
              Да бе пали. Видяхме ги на минус 15 половинат дизели в България увяхнаха.

Коментар

Увисва ти сопола, но това е друга тема за разговор.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Имах удоволствието преди около 2 години да покарам за няколко дръпки Ауди А8 4.2 TDI, беше някакво поръчково, но едва ли е било над 350-360 кончета тука ще излъжа ... луксозна, удобна кола, бъкана с всякакви екстри, абе като се качиш и ти си приисква да си пренесеш багажа в нея и да ти стане първи дом , но да не се отплесвам, добре се набираше тоя кораб, но явно купето си е доста тежко и някакси еуфорията не е на макс като намачкаш газта, като сравнение колега от този форум преди време си смени ГТ-то за понапомпана А4-ка с 1.8Т 4х4 на около 330к.с. - е там лудницата и усещането са в пъти повече, някои биха предпочели лукса и спокойствието, но аз бих предпочел адреналина Наздраве :D
                  punto HGT

Коментар

А що не избереш лукса съчетан с адреналина ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма шанс да се кача на някой убит кошник, за да имам адреналин от 50 коня.Защо ще се мъчиш на някоя лагерница, като може да си направиш двойно по-голям адреналин съчетан с лукс и кеф? Пример.Като фен на комбитата и при неограничен бюджет, за мен има само едно такова.Ама всеки сам си знае, очевидно.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                        А що не избереш лукса съчетан с адреналина ?
                        Защото ми е малка заплатата , ще си карам на газчица и от тая газ като почне фиатката да ми връща пари ще се кача на нещо с турбо легенда: нещо с турбо - турбо бензин п.п. Боби, всичко на ауди дето е с буквички "RS" си заслужава всички пари до стотинка, а специално RS6 ми е любимото комби, няма по красиво комби от това.
                        punto HGT

Коментар

PSG написа:
                          А тръпката докато подгряваме заритото със сняг кюмбе при -20* къде я забравяме? Ще запали ли, няма ли да запали, това е въпросът.......
                          Да бе, то да не е някой Мерцедес 200Д.По-горе съм качил клипче как пали при -17 - измерени с термометър (колата показва -13).Предната сутрин беше дори по-студено, но не се сетих да направя клипче тогава.

Коментар

BO написа:
                            А бе мани ги бе. Дизел само от Европа. Ако държиш на мега малоумните решения, аз лично на това бих заложил...
                            Подкрепям, както е казал Мечо Пух - "колкото повече, толкова повече"! Въпреки, че като става въпрос за нещо направено от германец, винаги имам нещо на ум... все нещо не им достига, въображение ли що ли... това е онова нещо, заради което загубиха войната... На шваба например, никога няма да му хрумне да набута 27 литров V12 двигател от бомбардировач в... лека кола, както е направил един англичанин живеещ в Германия (и често всяващ смут по немските аутобани). Та ако ще е шибана бензинова машина, поне да е нещо такова: http://www.spainvia.com/merlincar.htm
                            Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

evgeni85 написа:
                              Видяхме ги как палят и TD-та и TDi-та JTD-та и Multijet-и и HDi-та и трилитровия шестак на BMW.Първи студ и всички форуми стават перкинс-форуми, пълни с теми за бензини, чудодейни добавки, двутактови масла, газ за горене, подгревни свещи и релета и каквото още искаш.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Кой каза RS?https://www.youtube.com/watch?v=H8d1...хахахха
                                ФИАТ- Пътят е само формалност
                                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                                -----------------------------------------------------
                                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Working...
                                X