Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел - поредната тема

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

willow75bg написа:
    Колега galinchooo,я кажи какъв е тоя извънземен двигател твоя дето харчи толкова "много"на градско,или пък какво ти е градското?Има дизели дето горят и по 4/100 в града,но толкова и вървят.Ако става дума за икономия има едно моточре на Митсубиши 1,3-16V-82к.с дето по-вече от 8,5/100 газ не мога да му направя в града,а пък е невероятно пъргаво.Не става въпрос за икономия,а за немотия.
    8.5 газ значи градско на бензин ще е 6 ... че и пъргав :D е не :D. Викаш газ до ламарин’та и не ще и не ще да гори. Само върви :D
    Powered by Emzo

Коментар

evgeni85 написа:
      willow75bg написа:
      Колега galinchooo,я кажи какъв е тоя извънземен двигател твоя дето харчи толкова "много"на градско,или пък какво ти е градското?Има дизели дето горят и по 4/100 в града,но толкова и вървят.Ако става дума за икономия има едно моточре на Митсубиши 1,3-16V-82к.с дето по-вече от 8,5/100 газ не мога да му направя в града,а пък е невероятно пъргаво.Не става въпрос за икономия,а за немотия.
      8.5 газ значи градско на бензин ще е 6 ... че и пъргав :D е не :D. Викаш газ до ламарин’та и не ще и не ще да гори. Само върви :D
      Мислиш ли,че на всеки сфетофар тръгвам с гуми,според теб всеки ли така кара.Говоря от личен опит,който,не е малък,при моя стил на каране,който не е пенсионерски тва чудо си гори 8,5 газ и забележи 8 бензин при перфектно работеща газова система.Че и пъргав,не е като 1,4HDI или 1,3JTD.Проблема е в парите,там е проблема-малки приходи,високи разходи.Като се промени едно от двете ще сме по-добре.

Коментар

27 години чакаш промяна. . Е то има.. от зле на по зле. Но пък нали знаеш...икономията майка на мизерията. И все пак дизела си е дизел... казвам го с чиста съвест ... карал съм по равно бензинови всякакви, и дизели с турбо всякакви. ..
        Powered by Emzo

Коментар

willow75bg написа:
          Аз не съм чувал някой да е свалил разхода на 4/100 градско освен ако не е някой дизелов от 3 цилиндровите.Ама и там много не мога да се съглася.Аз колкото и да се опитвам под 5,8 не можах да я сваля градско.Говорим за 5км в едната посока и 5 в другата на студен мотор при всякакви температури и по 3-4км в града по светофарите.Тва ми е дневната дажба.Лошото е че мотора ми се води от малките и извънградско разхода си е пак същия(5,5-6) при 120 до 140.Давала ми е извънградско под 5 но до 100км в час.Как да карам по магистралата с 90км-100км до София.Ще получа запек....хихихихи..Двигателя е 1,7цдти.Японските бензинки найстина горят малко.Там няма как да не се съглася. Ако става дума за икономия имам познат който си взе корса 2007г с 1,2 мотора и сложи и газов инжекцион.Пулна лудост ама искал да му гори още по малко...хахаха.И колега flippy89.Тук никой не се заяжда.Само си чешем езиците.Защо го приемаш като заяждане??
          FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

galinchooo написа:
            .А по байри където съм изкачвал с бензина с дизела е съвсем по леко.Давам пример за бургазлии.Плажа в сарафово.На изкачване с бравата 1ва и на 2ра умира.Докато с "печката" се изкачва на 2ра без да се тормози.....че и 3та мога да мушна биля......хихи П.С:само да уточня че на бравата на тоя байр за да вкарам 2ра,трябваше оборотомера да се напълни.Защото иначе на 2ра спира колата и не можеш да се качиш изобщо.....
            Искам да ти кажа, че не си прав, колега. Не знам Брава-та какъв проблем е имала , НО Типо 1,6 моно 90 к.с с обикновено АГУ , изкачва баира на втора, нормално. Стило-то 101к.с никакъв проблем на 2-ра.За бакшишите сигурно само около 5 процента са дизел, останалите метна и пропан бутан. Защо ли?За големите машини е нормално да са с дизелови двигатели. Дизеловите двигатели са нискооборотни и имат висок КПД, в сравнение с бензина. Това е основната причина. А защо няма мотори с дизелови двигатели. Нали уж много вървяли?

Коментар

Ние с Мишо нема се обаждаме с по 25л/100км градско за да не ни анатемосате :D
              LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
              LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
              LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
              Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
              Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

mitaka_71 написа:
                Вие сте играчи за това. Ние тука спорим за милилитри разлика П.П.https://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOMЕй с тва мога да кача Шипка със 100км/ч
                ФИАТ- Пътят е само формалност
                ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                -----------------------------------------------------
                FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Мислиш ли,че на всеки сфетофар тръгвам с гуми,според теб всеки ли така кара.Говоря от личен опит,който,не е малък,при моя стил на каране,който не е пенсионерски тва чудо си гори 8,5 газ и забележи 8 бензин при перфектно работеща газова система.Че и пъргав,не е като 1,4HDI или 1,3JTD.Проблема е в парите,там е проблема-малки приходи,високи разходи.Като се промени едно от двете ще сме по-добре.[/quote]Колега ако колата ти е същата като от подписа,малко трудно ще ме убедиш че ти гори газ 8,5/100 градско.Прочети какво са писали италианците "горкичките" за този двигател.8.5 смесен разход бензин.11 градско и 6,5 извънградско.Как ги постигате тея разходи с тея газови все още не мога да вдяна.То излиза че колата гори по малко газ от колкото бензин???И не мисля че този заводски разход,който е обявен е постигнат с каране стил рейсинг,щото вече няма да е 11 ми 15...

Коментар

Kay_ написа:
                    mitaka_71 написа:
                    Вие сте играчи за това. Ние тука спорим за милилитри разлика П.П.https://www.youtube.com/watch?v=9yHl24QynOMЕй с тва мога да кача Шипка със 100км/ч
                    Това и за риболов и за офроуд си става :D Инак за Шипка и с повече ще я качим,ако при нас го няма гадното усещане в завоите....ааа и моментният разход е умопомрачителен--стига до 55-60 при сериозно изкачване и натискане
                    LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                    LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                    LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                    Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                    Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

galinchooo написа:
                      Мислиш ли,че на всеки сфетофар тръгвам с гуми,според теб всеки ли така кара.Говоря от личен опит,който,не е малък,при моя стил на каране,който не е пенсионерски тва чудо си гори 8,5 газ и забележи 8 бензин при перфектно работеща газова система.Че и пъргав,не е като 1,4HDI или 1,3JTD.Проблема е в парите,там е проблема-малки приходи,високи разходи.Като се промени едно от двете ще сме по-добре.
                      Колега ако колата ти е същата като от подписа,малко трудно ще ме убедиш че ти гори газ 8,5/100 градско.Прочети какво са писали италианците "горкичките" за този двигател.8.5 смесен разход бензин.11 градско и 6,5 извънградско.Как ги постигате тея разходи с тея газови все още не мога да вдяна.То излиза че колата гори по малко газ от колкото бензин???И не мисля че този заводски разход,който е обявен е постигнат с каране стил рейсинг,щото вече няма да е 11 ми 15...[/quote]Ти май въобще не следиш разговора?За италиански бензин под 12/100 градско не мога да го повярвам.Ставаше въпрос за икономичен и пъргав бензинов мотор на Митсубиши -1,3-16V-82к.с.

Коментар

mitaka_71 написа:
                        Kay_ написа:
                        mitaka_71 написа:
                        Това и за риболов и за офроуд си става :D Инак за Шипка и с повече ще я качим,ако при нас го няма гадното усещане в завоите....ааа и моментният разход е умопомрачителен--стига до 55-60 при сериозно изкачване и натискане
                        Аз съм над тея неща
                        Прикачени файлове
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

willow75bg написа:
                          galinchooo написа:
                          Колега ако колата ти е същата като от подписа,малко трудно ще ме убедиш че ти гори газ 8,5/100 градско.Прочети какво са писали италианците "горкичките" за този двигател.8.5 смесен разход бензин.11 градско и 6,5 извънградско.Как ги постигате тея разходи с тея газови все още не мога да вдяна.То излиза че колата гори по малко газ от колкото бензин???И не мисля че този заводски разход,който е обявен е постигнат с каране стил рейсинг,щото вече няма да е 11 ми 15...
                          Ти май въобще не следиш разговора?За италиански бензин под 12/100 градско не мога да го повярвам.Ставаше въпрос за икономичен и пъргав бензинов мотор на Митсубиши -1,3-16V-82к.с.[/quote]Моя грешка колега.Извинявам се.Чак сега схванах за какво става въпрос.Нали си имам турбодупка и не вдявам веднага по някой път.. :P

Коментар

Мишо, колко ти е голяма бутилката. Имам колега с Ауди 80, на което беше сложил 2х40л. Багажника му изчезна.
                            ФИАТ- Пътят е само формалност
                            ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                            -----------------------------------------------------
                            FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

60 литра. За чий ми е повече, аз не ходя по горите
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

evgeni85 написа:
                                Ще си я качил да. Ако не си хвърлил водите :D
                                Баш Да не говорим, колко шумен става мотора при тия обороти Галинчо си го каза, свалял е на 3та , за да изпревари и пак едно ускорение, едно чудо .... мани мани.А3 ТДИ110 без ремап, прави на луда калинка либра 1,8 на бензин. Гарантирам, че и двете коли са повече от читави.Освен разликата в теглото, имат и и 21 коня разлика.А3 обаче кляка на 200км/ч заради кутията, докато либъра прави 230 по табло.Ама А3 си остава кенеф, лагерна количка, с евтина поддръжка и ужасна возия.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X